Sport

Adrian Mutu a semnat cu FC U Craiova! Ce contract a primit. Fanatik confirmat

Adrian Mutu a semnat contractul cu FC U Craiova şi va fi antrenorul oltenilor în Liga 1. Un fost antrenor al Rapidului va fi secundul "Briliantului".
28.05.2021 | 23:44
Adrian Mutu a semnat cu FC U Craiova Ce contract a primit Fanatik confirmat
FC U Craiova a anunțat oficial numirea în funcția de antrenor principal a lui Adrian Mutu, așa cum FANATIK a scris cu 24 de ore în urmă
ADVERTISEMENT
28-05-2021
20:44

Mutu, contract pe 2 ani la FC U Craiova

FC U Craiova a anunțat oficial numirea în funcția de antrenor principal a lui Adrian Mutu, așa cum FANATIK a scris cu 24 de ore în urmă.

Fostul selecționer al naționalei de tineret a României a semnat un contract pe doi ani cu echipa patronată de Adrian Mititelu, acolo unde îl înlocuiește pe Eugen Trică.

Adrian Mutu

Echipa din Bănie, care a promovat de curând în Liga 1, a postat pe pagina de Facebook un clip impresionant în care îl prezintă pe Mutu ca antrenor.

FANATIK a aflat că Adrian Mutu a semnat contractul cu FC U Craiova. Înţelegerea “Briliantului” cu echipa lui Mititelu este valabilă două sezoane. Secundul lui Mutu la echipă va fi Nicolae Grigore, cel care a condus Rapid pentru câteva etape în acest sezon.

Adi Mutu a semnat cu FC U Craiova! Nicolae Grigore va fi antrenor secund

Din informaţiile noastre, Adrian Mutu a avut de o săptămână contractul de la FC U Craiova pe masă, însă negocierile au ajuns la final în cursul serii de joi. Înţelegerea a fost parafată şi de secundul Nicolae Grigore, iar acum misiunea celor doi este construirea unui lot puternic.

ADVERTISEMENT

Contractul lui Eugen Trică la echipă nu a mai fost prelungit şi antrenorul a fost anunţat la o zi după ce a sărbătorit promovarea pe prima scenă că nu va continua alături de FC U Craiova şi în Liga 1, deşi este antrenorul care a obţinut promovări succesive din Liga 3 şi Liga 2.

Adrian Mititelu Jr: “Noi avem mare încredere în Mutu, a ajuns la maturitatea necesară pentru a ajunge și un mare antrenor”

Adrian Mititelu Jr. a recunoscut zilele trecute că Adrian Mutu este prima variantă pentru postul de antrenor, iar obiectivul era ca până la finalul săptămânii să anunţe noul antrenor al echipei:

ADVERTISEMENT

„Nu pot să vă ascund faptul că negociem cu Adrian Mutu și momentan opțiunea noastră e de a-l numi pe Adrian Mutu, el a ieșit public, a spus că ia în considerare opțiunea Craiova, vom vedea zilele următoare.

Mai avem și noi variante, Adi Mutu e prima opțiune, dar avem variante de rezervă. Eu zic că în următoarele 2-3 zile se va definitiva, sunt termeni contractuali, sunt mai multe negocieri.

ADVERTISEMENT

În proporție de 90% vom avea la finalul săptămânii un antrenor, dar nu pot să spun că Adi Mutu e noul antrenor. Noi avem mare încredere în Mutu, a ajuns la maturitatea necesară pentru a ajunge și un mare antrenor, nu doar fotbalist.

E un antrenor care e și foarte dornic să muncească din greu pentru echipă, cum nu prea mai găsești în România.”, a spus Adrian Mititelu Jr.

ADVERTISEMENT

“Bugetul e de nivel de play-off. La nivelul CFR-ului şi FCSB-ului, pe acolo”

În ceea ce priveşte bugetul, oficialul lui FC U Craiova susţine că echipa va dispune de un buget de top. În urmă cu câteva zile, Marcel Puşcaş a fost readus în funcţia de director sportiv al echipei şi afirmă că bugetul lui FC U este comparabil cu granzii CFR Cluj sau FCSB:

“Bugetul e de nivel de play-off. La nivelul CFR-ului şi FCSB-ului, pe acolo. Cred că da. Am fost la baza făcută de Adrian Mititelu şi o să fiţi surprinşi. Sunt terenuri, urmează un hotel. Va fi cea mai frumoasă bază de pregătire din ţară. Vă invit”, a spus Puşcaş.

Adrian Mutu şi-a încheiat contractul cu Federaţia Română de Fotbal, în ultimii doi ani fiind antrenorul naţionalei României U-21, pe care a condus-o şi la turneul final. Secundul “Briliantului”, Nicolae Grigore a avut un periplu de 3 luni la Rapid, renunţând la post în luna martie după o înfrângere cu Slobozia, scor 1-2.

  • 2 ani este durata contractului semnat de Adrian Mutu cu FC U Craiova
  • 8 jucători au plecat de la FC U Craiova după obţinerea promovării
ADVERTISEMENT