Fotbal intern

Adi Mutu atacă Olanda cu Moruțan, Ganea și Mățan. Primul „11” al României pentru debutul la Euro U21. Update exclusiv

24.03.2021 | 20:41
Adi Mutu ataca Olanda cu Morutan Ganea si Matan Primul 11 al Romaniei pentru debutul la Euro U21 Update exclusiv
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu va începe cu o formulă ofensivă meciul de debut de la EURO U21 împotriva Olandei, cu Olimpiu Moruțan, George Ganea și Alexandru Mățan în avanposturi. Vom avea un 4-3-3, iar FANATIK a aflat ce intenții are selecționerul naționalei de tineret pentru partida din această seară.

UPDATE, 24 martie, ora 20:30 / FANATIK a anticipat corect modul în care naționala de tineret a României va aborda pe fază ofensivă meciul cu Olanda U21. Adi Mutu va juca într-un sistem 4-3-3, cu Marius Marin la mijlocul terenului, flancat de interii Darius Olaru și Andrei Ciobanu. În fața lor se va afla tripleta Moruțan – Ganea – Mățan.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește linia de fund, selecționerul micilor „tricolori” a optat pentru Denis Ciobotariu în deterimentul lui Radu Drăgușin, deoarece fundașul lui Juventus nu are meciuri în picioare. În rest, așa cum a anunțat și FANATIK, alături de stoperul lui CFR Cluj se vor afla în defensivă Haruț, Pașcanu și Boboc.

Echipa de start a României U21:

  • Vlad – Haruț, Ciobotariu, Pașcanu, Boboc – Olaru, M. Marin (c), Ciobanu – Moruțan, Ganea, Mățan
ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ, 24 martie, ora 00:00 /

Noul „decar” al echipei naționale va juca din primul minut împotriva Olandei, în timp ce George Ganea va fi preferat și el în fața lui Adi Petre, care a prins in extremis lotul pentru EURO. Ultimul jucător transferat de la Viitorul, Alexandru Mățan, va întregi tripleta ofensivă a naționalei de tineret contra Olandei, miercuri seară, de la ora 22:00.

România U21 e gata de EURO 2021, iar turneul final din Ungaria şi Slovenia va avea o miză dublă pentru tricolori. Aceștia se pot califica direct la Euro 2023 care va fi organizat chiar la București.

ADVERTISEMENT

Adi Mutu trimite în față împotriva Olandei tripleta Moruțan – Ganea – Mățan

Din informațiile FANATIK, selecționerul Adrian Mutu a decis cum va arăta naționala în ofensivă împotriva Olandei, pe care nu a mai învins-o la tineret de mai bine de 16 ani. De altfel, aceea a fost și singura victorie împotriva „portocaliilor”, la care evoluau jucători precum Robin van Persie sau Nigel De Jong.

Olimpiu Moruțan este poate cel mai în formă jucător al naționalei lui Adrian Mutu. Decarul e cel mai bun pasator din Liga 1 cu 12 asisturi și șase goluri marcate. „Când mergi la echipa națională, ai o mare ambiție și sper să facem o figură frumoasă. Ne dorim să ieșim din grupe”, era declarația jucătorului celor de la FCSB înainte de plecarea spre Ungaria.

ADVERTISEMENT

Jucătorul celor de la Viitorul Constanța, George Ganea, va fi vârful de careu. Completarea ofensivă vine de la Alexandru Mățan, care are un moral bun după ce a fost transferat în SUA pentru 1,5 milioane de euro de către Columbus Crew, informație anunțată exclusiv de FANATIK.

Cum va arăta primul 11 al României în meciul cu Olanda. Surpriza poate fi absența lui Chindriș dintre titulari

Și tripleta din spatele celor din atac arată foarte bine pentru naționala României în fișele lui Mutu. Marius Marin, jucătorul Pisei, este punct fix în naționala de tineret, cum și prezența lui Darius Olaru în primul 11 este bătută în cuie. Al doilea inter va fi, foarte probabil, Andrei Ciobanu, un alt jucător al lui Gică Hagi.

În ceea ce privește defensiva, sunt certe prezențele portarului Andrei Vlad, dar și ale lui Pașcanu și Haruț. O surpriză ar fi absența lui Andrei Chindriș, care, deși s-a antrenat normal și fără probleme medicale, nu l-ar fi convins pe selecționer. Astfel că varianta Radu Drăgușin, jucătorul (încă) al celor de la Juventus, prinde tot mai mult contur.

Primul 11 al României (4-3-3) la debutul la EURO U21 împotriva Olandei:

Vlad – Haruț, Pașcanu, Drăgușin, Boboc – Olaru, M. Marin, Ciobanu – Moruțan, Ganea, Mățan

Echipa națională U21 a României are parte de o grupă de „foc” la Campionatul European găzduit de Ungaria și Slovenia, meciurile tricolorilor urmând să se dispute doar la Budapesta. După Olanda, pentru naționala lui Mutu urmează Ungaria (27 martie) și Germania (30 martie), primele două clasate calificându-se mai departe.

Lotul convocat de Adrian Mutu pentru Euro 2021

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București);

Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul);

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);

Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Adrian Petre (UTA).


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,69 este cota pentru „ambele marchează” la meciul România U21 – Olanda U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT