Fotbal intern

Adi Petre s-a întors cu gol! „Vreau la Euro!”. De când nu mai marcase atacantul

10.02.2021 | 20:11
Adi Petre sa intors cu gol Vreau la Euro De cand nu mai marcase atacantul
ADVERTISEMENT

Adi Petre s-a întors cu gol în fotbalul românesc, marcând golul de onoare al celor de la UTA Arad în partida din Cupa României pierdută cu U Cluj, scor 1-2. Ultimul gol al atacantului a fost acum 5 luni, în meciul nebun FCSB – Backa Topola, desfășurat în preliminariile Europa League.

Interesant este faptul că, împotriva unei echipe din România, ultimul gol al lui Adi Petre a venit împotriva celor de la Dinamo, meci din Cupa României desfășurat în iulie 2020 și câștigat de “roș-albaștrii” cu scorul de 1-0.

ADVERTISEMENT

Ajuns la UTA Arad după o perioadă petrecută în Serie B la Cosenza Calcio, atacantul în vârstă de 22 de ani speră să se impună în clasamentul marcatorilor din Liga 1 și să ajungă datorită prestațiilor sale covocat la echipa națională.

Adi Petre s-a întors cu gol! „Vreau la Euro!”. De când nu mai marcase atacantul

Fară gol marcat în 5 luni de zile, Adi Petre s-a regăsit printre marcatori în partida de Cupă pierdută de UTA la Cluj și, în ciuda faptului că echipa sa a fost eliminată, speră să își ajute echipa în campionat. Arădenii beneficiază de un antrenor priceput în persoana lui Laszlo Balint, acesta fiind un atu pentru tănărul atacant în încercarea sa de a reveni în prim-plan.

ADVERTISEMENT

“Nu avem timp să ne gândim prea mult de acest meci, dar trebuie să ne gândim la următorul joc. Mă interesează să fim în play-off, din păcate am ieșit din cupă, dar trebuie să jucăm în play-off.

Vreau să joc cât mai bine, să-mi ajut echipa și să merg la Campionatul European, pentru că e un target pentru mine. Am spart gheața, dar nu mă încălzește pentru că nu ne-am calificat”, a declarat Adi Petre după partida cu U Cluj.

ADVERTISEMENT

Nicolae Dică crede în potențialul lui Adi Petre

“Pentru el e un lucru bun că a revenit cu gol. Și nu cred că a făcut un pas înapoi, pentru că a revenit la o echipă din liga 1, nu din liga 2. UTA nu mai e echipa de la care pleca el în urmă cu câțiva ani. Dacă va juca meci de meci, va putea realiza lucruri bune. Petre e un jucător care e un număr 9 adevărat”, a declarat fostul antrenor de la FCSB Nicolae Dică la Telekomsport.

Cotat la 800.000 de euro pe site-ul de specialitate Transfermarkt, Adi Petre are o statistică bună în cariera de fotbalist profesionist. În 158 de partide jucate a marcat 70 de goluri și a oferit 11 assist-uri.

ADVERTISEMENT

Și-a început cariera la Atletico Arad de unde a ajuns la UTA în 2015. După ce a evoluat un sezon pentru echipa de tineret, s-a impus în lotul de seniori. În 2017, Esjberg, formație din eșalonul secund din Danemarca, îl transfera pentru 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT