Fotbal intern

Nou director tehnic la Academia „Gheorghe Hagi” / MM Stoica, ironii la adresa Comisiei Centrale a Arbitrilor

Nou director tehnic la Academia Gheorghe Hagi  MM Stoica ironii la adresa Comisiei Centrale a Arbitrilor
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Cristian Cămui este noul director tehnic al Academiei „Gheorghe Hagi”

UPDATE, 14 iulie, ora 10:41 / Începând cu luna iulie, Cristian Cămui, în vârstă de 59 de ani, este noul director tehnic al Academiei „Gheorghe Hagi”. Acesta activează de 9 ani la Academie, iar cu echipa U19 pe care a antrenat-o a obținut 7 trofee: 5 titluri de campionaă și două Supercupe.

ADVERTISEMENT

“Îmi doresc, ca director tehnic, să am cel puțin aceleași rezultate pe care le-am avut și ca antrenor în cadrul Academiei. Vreau să menținem trendul ascendent al performanțelor și să continuăm, în același timp, să furnizăm jucători importanți pentru prima scenă fotbalistică a țării. Cunosc foarte bine colegii cu care voi lucra și, în același timp, știu ce ar trebui să facă fiecare tehnician din cadrul Academiei pentru că și eu provin din antrenor. Sunt un om activ, mi-a plăcut întotdeauna să urmăresc activitatea jucătorilor, iar acum va trebui să urmăresc și activitatea antrenorilor. Acum va trebui să îmbin munca de birou cu cea de teren. În fotbal nu poți realiza nimic de unul singur, trebuie să lucrezi în colectivitate. La orice izbândă meritul este al întregului staff. Dacă ești un bun organizator, un bun strateg și un bun conducător, atunci roadele muncii se reflectă în rezultate. Niciodată nu poți să fii atât de puternic de unul singur, cât poți să fii în colectiv. ”, a declarat Cristian Cămui.

? Director tehnic nou la Academia Hagi!? https://bit.ly/3j51CXc#AGH #CampioniiCreeazaCampioni #ViitorulSuntemNoi

Posted by Viitorul FC on Tuesday, July 14, 2020


Mihai Stoica ironizează delegarea lui Hațegan la CFR Cluj – Gaz Metan

UPDATE, 13 iulie, ora 21:41 / Directorul sportiv al clubului FCSB, Mihai Stoica, a ironizzat delegările făcute de Comisia Centrală a Arbitrilor în etapa a șaptea din play-off.

ADVERTISEMENT

”Hațegan n-avea cum să arbitreze Craiova – Steaua, era delegat la meciul anului, CFR – GMM 2. N-a putut Hațegan, nici Avram, noroc că era liber Bârsan. Cel mai mare barosan”, a scris Stoica pe Facebook.

Hațegan n-avea cum să arbitreze Craiova – Steaua, era delegat la meciul anului, CFR – GMM 2. N-a putut Hațegan, nici Avram, noroc că era liber Bârsan. Cel mai mare barosan.

Posted by Mihai Stoica on Monday, July 13, 2020


Maxim a înscris în Turcia, dar Gazintep a pierdut 2 puncte

UPDATE, 13 iulie, ora 20:33 / Alexandru Maxim a marcat un gol în partida pe care Gazintep a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu Kayserispor, în etapa a 32-a din Turcia.

ADVERTISEMENT

Decarul lui Marius Șumudică l-a învins pe Silviu Lung cu un șut plasat de la 16 metri lateral dreapta. Echipa lui Șumudică s-a văzut egalată în minutele de prelungire, în ciuda faptului că gazdele evoluau cu doi jucători mai puțin. VEZI AICI GOLURILE

Alexandru Maxim și Alin Toșca la Gazintep și Silviu Lung și Cristian Săpunaru la Kayserispor au jucat tot meciul.


Rapid are un nou investitor

UPDATE, 13 iulie, ora 18:07 / Liviu Goncea este noul acționar al Rapidului, preluând 48% din acțiunile giuleștenilor: Inițiate în luna septembrie a anului trecut, negocierile purtate cu domnul Liviu Goncea au fost finalizate cu succes luna aceasta. Astfel, odată cu finalizarea discuțiilor, a fost parafată tranzacția de preluare a unei părți semnificative din acțiunile clubului”.

„Urmare a acestei tranzacții, structura acționariatului FC Rapid 1923 se prezinta astfel:

Casazela Rapid Ltd. (reprezentată de domnul Victor Angelescu) – 49%
Liviu Goncea – 48%
Asociația Academia Rapid – 3%
Om de afaceri cu prezență semnificativă în domeniul auto, domnul Liviu Goncea a fost și până la semnarea tranzacției de preluare a pachetului de acțiuni un apropiat al clubului, în calitate de sponsor.

În noua sa calitate, aceea de acționar, domnul Goncea va ramâne aceeași prezență discretă, interesele domniei sale urmând a fi reprezentate în Consiliul de Administrație de domnul Andrei Nicolescu – vicepreședinte al CA”, se arată într-un comunicat postat de către Rapid.


Încă o legendă a Ajaxului a murit

UPDATE, 13 iulie, ora 14:49 / Wim Suubier, o fostă legendă a lui Ajax Amsterdam, a murit la vârsta de 75 de ani. El era în comă din luna mai, după ce suferise o hemoragie cerebrală gravă.

El a făcut parte timp de 13 ani din echipa lui Ajax Amsterdam, care a introdus termenul de „fotbalul total”, creat de Rinus Michels și Johan Cruyff, fiind și unul dintre jucătorii preferați ai lui Ștefan Kovacs.


Ciprian Tătărușanu, titular în finala Cupei Ligii

UPDATE, 12 iulie, ora 13:16 / Rudi Garcia, antrenorul lui Olympique Lyon, a anunțat că Ciprian Tătărușanu va fi titular în finala Cupei Ligii Franței cu PSG.

„Ciprian Tătărușanu va juca în finala Cupei Ligii, chiar dacă Anthony Lopez va rămâne numărul 1”, a declarat Rudi Garcia.


PSG a făcut spectacol în amicalul cu Le Havre

UPDATE, 12 iulie, ora 21:56 / Paris Saint-Germain a învins cu scorul de 9-0 pe Le Havre în primul meci cu spectatori din fotbalul francez după perioada de pandemie.

Golurile campioanei din Ligue 1 a fost marcate de Icardi (8, 19), Neymar (21, 43 pen.), Mbappe (29), Gueye (50), Sarabia (52, 61) și Kalimuendo (59).

Pe Stade Oceane, de 25.000 de locuri, au fost prezenţi 5.000 de spectatori, respecâtnd măsurile sanitare şi de distanţare. Între cei prezenţi în tribune au fost Edouard Philippe, care a demisionat din funcţia de premier pentru a redeveni primarul oraşului Le Havre, şi ministrul delegat al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu.


Rapid continuă ”războiul” cu arbitrul Iulian Dima

UPDATE, 12 iulie, ora 17:36 / Directorul general al clubului Rapid, Ovidiu Burcă, s-a arătat dezamăgit de arbitrajul lui Iulian Dima la meciul cu Petrolul Ploiești.

”Vom încerca să depunem un memoriu la FRF, la Comisia Centrală. Nu vrem să stăm cu mâinile în sân. De la juniori n-am mai văzut așa ceva. Arbitrul a scăpat meciul din mână, a fost depășit de situație, dar mi s-a părut și un arbitraj tendențios. Nu poți să rupi astfel echilibrul într-o finală, în minutul 28.

Vrem doar să fim arbitrați corect! Rapid este un club cu o istorie bogată, cu milioane de suporteri. Suporterii și jucătorii merită mai mult respect! Au existat greșeli împotriva Rapidului și în timpul sezonului regulat.

După meciul de la Mioveni s-a spus că noi am fost ajutați de arbitru, însă am avut un penalty refuzat. Vrem doar să fim arbitrați corect, nu să fim împinși de la spate!

Eu înțeleg complexitatea acestei meserii de arbitru. Am stat pe lângă ei, sunt oameni care fac parte din acest fenomen, dar sunt mâhnit după ce am văzut aseară. N-am mai întâlnit o asemenea situație.

Băieții erau foarte afectați după meci, însă am încredere că vom promova. Puteam deschide scorul cu 8 jucători de câmp, asta îmi dă încredere. Cred că avem un grup mult mai unit acum și sper ca acest punct să facă diferența la final”, a spus Burcă pentru Digi Sport.


Ana Maria Popescu, cea mai titrată spadasină din istorie

UPDATE, 12 iulie, ora 16:43 / Sportiva Ana Maria Popescu a câştigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială la spadă. Românca a terminat prima în clasament, cu 176.000 de puncte, fiind urmată pe podium de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) şi de chinezoaica Sun Yiwen (149.000).

Conform site-ului oficial al FR Scrimă, Ana Maria Popescu a mai triumfat de trei ori în această competiţie, în 2007-2008, 2008-2009 şi 2012-2013.

Cu aceste patru titluri, Ana Maria Popescu devine cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale, depăşindu-le pe franţuzoaica Laura Flessel şi pe Emese Szasz-Kovacs (din Ungaria), ambele cu câte trei victorii finale.

Decizia de acordare a titlurilor pe anul 2020 încă din această lună a fost luată de Federația Internațională de Scrimă pentru că multe competiții nu au putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel FIE a decis ca scrimerii câștigători ai clasamentelor anuale 2020 la juniori și seniori, individual și pe echipe, să fie declarați în funcție de rankingul mondial de la nivelul lunii martie 2020, atunci când a fost oprită activitatea competițională.


Mick Schumacher, abandon din cauza extinctorului

UPDATE, 12 iulie, ora 15:36 / Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, a ratat al doilea podium din carieră în Formula 2, după ce i-a pornit stingătorul de incendiu şi i-a umplut cockpitul de spumă.

În cursa de sprint din Austria, Schumacher jr. a plecat de pe poziţia a cincea grilei şi a ajuns pe locul 3, în turul 12 din 28. Însă în turul 15, extinctorul din maşina pilotului german de 21 de ani a pornit şi a început să arunce spumă pe bordul şi pe volanului monopostului Prema Racing.

În scurt timp, cockpitul s-a umplut de spumă şi Schumacher jr. a fost nevoit să se retragă definitiv la boxe. Mick Schumacher a ratat podiumul şi sâmbătă, în cursa de bază, pentru 139 de miimi de secundă.


O instanță din Paraguay a respins cererea de eliberare a lui Ronaldinho

UPDATE, 12 iulie, ora 15:04 / O instanţă din Paraguay a respins cererea de eliberare a fostului fotbalist Ronaldinho, 40 de ani, care este reţinut de patru luni pentru utilizare de documente de identitate false.

Ronaldinho şi fratele său, Roberto de Assis Moreira, au fost reţinuţi la 6 martie pentru utilizarea de paşapoarte falsificate în Paraguay. După ce au stat 32 de zile într-o închisoare de stat, cei doi bărbaţi au fost mutaţi într-un hotel din centrul Asuncionului, amenajat ca închisoare temporară pentru ei, în aşteptarea procesului.

Ronaldinho şi fratele lui au făcut apel la decizia de reţinere, însă fără succes. Aproximativ 18 persoane au fost deja arestate în legătură cu acest caz, majoritatea oficiali ai serviciilor de imigrare şi poliţişti.


Antrenorul lui Reading, cuvinte de laudă pentru Pușcaș

UPDATE, 12 iulie, ora 15:02 / Antrenorul echipei Reading, Mark Bowen, l-a lăudat pe George Pușcaș, după ce internaționalul român a marcat singurul gol în meciul din deplasare cu Charlton Athletic.

”Rolul său este să marcheze goluri, dar el contribuie mult în toate aspectele jocului nostru. Este un jucător tânăr, care influențează jocul nostru, intră mult în combinații, ne ajută la construcție.

Pușcaș muncește enorm, sunt încântat de el, mai ales că reușește să marcheze. Sunt sigur că ne va oferi și mai multe”, a declarat Bowen.


Andre Moreira a intrat în izolare de pe banca de rezerve

UPDATE, 12 iulie, ora 11:34 /Andre Moreira a fosr rezerva de portar a lui Belenenses în meciul cu Moreirense, însă a fost nevoit să intre în carantină în timpul partidei. Autoritatea Naţională de Sănătate din Portugalia a decis ca portarul să părăsească banca de rezerve pentru că nu a respectat regulile de distanţare şi a intrat în izolare.

“La pauză, jucătorul (n.r. Andre Moreira) a primit ordin să părăsească terenul, prin decizia Autorităţii Naţionale de Sănătate şi a medicului Graca Freitas, care a indicat că nu au fost respectate criteriile de distanţare şi de carantină”, a fost anunţul făcut de Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia.

Bogdan Stancu e de neoprit în Turcia

UPDATE, 11 iulie, ora 23:14 / Atacantul Bogdan Stancu a marcat un gol și a dat o pasă decisivă în partida pe care echipa sa, Genclerbirligi, a câștigat-o, în deplasare, cu scorul de 3-1, în fața formației Goztepe, în etapa a 32-a a campionatului Turciei.

Stancu a marcat golul doi în minutele de prelungire ale primei reprize, după ce pasase decisiv la prima reușită a formației sale. VEZI AICI GOLURILE

Atacantul român, care a jucat până în minutul 87, a urcat pe locul cinci în clasamentul golgheterilor din Turcia, cu 14 reușite în acest sezon.


Suporterii rămân aproape de Dinamo

UPDATE, 11 iunie, ora 18:28 / Fanii echipei Dinamo vor fi aproape de jucătorii lui Adrian Mihalcea înaintea partidei cu Poli Iași, din etapa a noua a play-out-ului, care se va disputa duminică, 12 iunie, de la ora 18:00.

Printr-o postare făcută pe Facebook, suporterii din Peluza Cătălin Hîldan îi cheamă pe toți dinamoviștii la Săftica, la ora 15:30, iar apoi, de la ora 16:30, la intrarea în stadionul Dinamo din Barbu Văcărescu.

Luptăm împreună!

Mâine, duminică, la ora 15:30, cu toții la Săftica! Trăim vremuri grele, istorice, iar fiecare Câine are rolul său extrem de important în această poveste. Haideți s-o transformăm într-una legendară! Aduceți steaguri, eșarfe, fulare, tot arsenalul! Vom merge împreună cu echipa, către Stadionul Dinamo, ca O MARE FAMILIE. Cei care nu puteți ajunge la Săftica, la ora 16:30, ne vedem la intrarea de pe Barbu Văcărescu. NU CEDĂM, CĂINILOR! FĂRĂ SCUZE!Haideți să realizăm și cel de-al 4-lea sold out! Cumparati cât mai multe bilete de aici https://www.bilete.ro/dinamo-bucuresti-vs-politehnica-iasi/ddb-sustine-dinamo-12-iul-2020 și postați-le în comentarii, apoi etichetații pe cei pe care-i provocați să facă la fel ca voi!De asemenea, cei care n-ați făcut-o încă, înscrieți-vă in Programul DDB – http://www.programddb.ro, alăturându-vă celor aproape 8.000 de Câini! Este singura soluție sănătoasă, realizabilă și atât de frumoasă!ÎMPREUNĂ SALVĂM DINAMO!

Posted by Peluza Catalin Hildan-Dinamo on Saturday, July 11, 2020


Cazuri de Covid-19 la Steaua Roșie Belgrad

UPDATE, 11 iunie, ora 17:14 / Şase jucători ai echipei Steaua Roşie Belgrad au fost testaţi pozitiv cu Covid-19, a anunţat campioana Serbiei.

”Aceşti jucători nu vor participa la prima fază a stagiului de pregătire şi vor fi izolaţi în cursul următoarelor două săptămâni. Steaua Roşie ia toate măsurile necesare de protecţie”, este mesajul clubului sârb.

La 22 iunie, clubul anunţase deja că cinci jucători au fost testaţi pozitiv, la două zile după ce au sărbătorit titlul cu 18.000 de spectatori.


Pușcaș a marcat din penalty

UPDATE, 11 iulie, ora 16:39 / Atacantul George Pușcaș a marcat singurul gol al întâlnirii pe care Reading a câștigat-o, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Charlton Athletic, în etapa a 43-a din Championship.

Internaționalul român a transformat un penalty în minutul 3 și a jucat până în minutul 56.Cu aceasstă victorie, Reading a urcat pe locful 13 în clasament.


Petrescu consideră că CFR Cluj a fost dezavantajată de absența VAR-ului

UPDATE, 11 iulie, ora 16:19 / Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat că formația sa a pierdut foarte multe puncte din cauza faptului că nu a fost implementat sistemul de arbitraj video.

”În afară de faptul că ni s-au luat puncte pentru că așa e regula campionatului, o regulă cu care nu sunt de acord, ni s-au luat goluri și cred că arbitrii au greșit clar în defavoarea noastră. Dar nu știu dacă e numai vina lor. Anul trecut ni s-a promis VAR, ni s-a promis că în acest play-off va fi VAR.

Mă uit la meciuri și văd că toate campionatele au VAR. Toți arbitrii greșesc, dar VAR-ul repară! Când Mihăilă dă gol din ofsaid cu Craiova, te uiți la VAR și vezi că e ofsaid. Sunt foarte multe puncte pe care le-am pierdut. Absența VAR și regula U21 au fost cele mai mari dezavantaje!

Nu înțeleg de ce trebuie să joci cu doi jucători sub 21. Mă uit la toate campionate și nu văd acest lucru, fiecare e liber să facă ce vrea. Sunt prea mult lucruri care se întâmplă împotriva noastră și mă deranjează. Dar asta e realitatea.

Suntem la mâna nostră. Dacă vom câștiga următoarele patru meciuri, cu greșeli de arbitraj pentru noi, nu are ce se se întâmple”, a spus Petrescu.


O campioană mondială la patinaj viteză a murit la 27 de ani

UPDATE, 11 iulie, ora 11:09 / Sportul din Olanda este în doliu după decesul Larei van Ruijven, campioană mondială la patinaj viteză pe pistă scurtă. Sportiva avea 27 de ani şi suferea de o boală autoimună, care i-a provocat hemoragii interne.

“În ultimele zile au apărut noi complicaţii, care păreau iniţial să fie sub controlul medicilor. Însă, vestea rea a venit vineri dimineaţă, recuperarea sa nemaifiind posibilă. Lara a murit în cursul serii, în prezenţa apropiaţilor săi”, a fost anunţul făcut de Federaţia Olandeză de patinaj.


Gâlcă o duce pe Vejle în prima ligă daneză

UPDATE, 10 iulie, ora 22:53 / Antrenorul Costel Gâlcă este la un pas de a o promova pe Vejle în prima ligă daneză, după victoria obținută în deplasare cu Vendsyssel, scor 2-0.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului, Vejle e pe primul loc în liga secundă și are un avans de nouă puncte față de următoarea clasată Viborg. Trupa fostului stelist mai are nevoie de un singur punct pentru a promova matematic la un an distanță de la retrogradare.


Union Berlin vrea să plătească testele Covid-19 mpentru abonați

UPDATE, 10 iulie, ora 22:27 / Oficialii clubului Union Berlin își doresc să aibă fanii alături pe stadion la startul ediției viitoare din Bundesliga și sunt dispuși să plătească teste Covid-19 pentru abonați.

Cei 22.012 abonați ai clubului ar urma să poată intra pe stadion cu abonamentul și un rezultat negativ la testul Covid-19, care să fie efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de meci.

Union Berlin recunoaște că acest plan va fi destul de dificil de pus în aplicare și va necesita multe resurse financiare, însă ”calea cea ușoară nu a fost niciodată o opțiune pentru noi”.

În  comunicatul emis de club, se precizează că discuțiile au început deja cu sponsorii, iar planul va fi prezentat autorităților din Berlin, care trebuie să-și dea acordul pentru prezența fanilor pe stadion.


Premii de 11 milioane de euro pentru jucătorii de tenis

UPDATE, 10 iulie, ora 21:40 / Organizatorii turneului de la Wimbledon vor oferi 11.000.000 de euro pentru sportivii care urmau să participe la ediția de anul acesta a turneului, anulată din cauza pandemiei de Covid-19.

Conform Daily Mail, un total de 620 de sportivi urmează să primească un suport financiar din partea organizatorilor Grand-Slam-ului de la All England Club, iar suma va fi diferită, în funcție de tabloul pe care sportivul ar fi jucat.

Sportivii care aveau asigurată prezența pe tabloul principal de simplu vor încasa, fiecare, 28.000 de euro, jucătorii care urmau să joace în calificări primesc 14.000 de euro, în timp ce participanții din probele de dublu vor fi remunerați cu 7.000 de euro.


Americanii au anulat cursa de MotoGP

UPDATE, 10 iulie, ora 21:12 / Marele Premiu al Americilor la MotoGP a fost anulat oficial. Grand Prix-ul era programat iniţial în perioada 3-5 aprilie, la Austin, dar a fost amânat de mai multe ori, iar în cele din urmă anulat.

Deocamdată, 13 curse au rămas în programul sezonului, toate în Europa, începând cu 19 iulie, la Jerez.


20 iulie, ultima zi de depunere a cererilor pentru înscrierea în Liga 2 și Liga 3

UPDATE, 10 iulie, ora 20:03 / Ca urmare a schimbărilor apărute în sistemul competiţional la nivel de Liga 2 şi Liga 3, precum şi la nivelul întregii activităţi a FRF, din cauza pandemiei COVID-19, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat modificări ale termenelor prevăzute în ROAF.

Data limită până la care se pot depune cererile de înscriere în competiţiile Liga 2 şi Liga 3 este 20 iulie 2020. Cele şase cluburi care participă la barajul de promovare în Liga 2 vor depune cerere separată pentru fiecare competiţie, urmând ca în data de 10 august 2020, în funcţie de rezultatul barajului, să comunice în scris Departamentului Competiţii în ce competiţie vor continua în sezonul 2020-2021.

Până la data de 20 iulie 2020, cluburile din Liga 1, Liga 2 sau Liga Elitelor pot depune cerere de înscriere a unei echipe direct în Liga 3, cu respectarea normelor regulamentare în vigoare. Cluburile care vor câştiga mini-grupele din cadrul barajului pentru promovarea în Liga 3, ediţia 2020-2021 vor trebui să depună cererea de înscriere în intervalul 10-12 august 2020.

Data limită de plată a garanţiilor financiare pentru cluburile care se înscriu în Liga a 2-a sau Liga a 3-a este aceeaşi cu dată limită prevăzută pentru înscrierea clubului în competiţia respectivă, respectiv 20 iulie 2020. Pentru cluburile care promovează în Liga a 3-a, data limită pentru achitarea garanţiei financiare este 10 august 2020.


Polonia și Rusia au primit invitații la CM de handbal masculin

UPDATE, 10 iulie, ora 19:37 / Federația Internațională de Handbal a anunțat că reprezentativele Poloniei și Rusiei au primit wildcard-uri pentru Campionatul Mondial masculin din 2021.

Polonia a avut un avantaj și prin prisma faptului că va organiza următorul Campionat Mondial. România nu a fost pe lista celor care au solicitat wildcard.

Marile pierzătoare în urma acordării acestor două invitații sunt Macedonia, aflată prima sub linie la turneul final continental, și Serbia.


Amenda uriașă primită de un fotbalist prins băut la volan

UPDATE, 10 iulie, ora 18:56 / Oliver McBurnie, atacantul lui Sheffield United și-a aflat pedeapsa pentru o faptă comisă pe data de 19 octombrie 2019.

Atunci, McBurnie a fost oprit de polițiști, iar la etilotest rezultatul a fost cutremurător, și anume 53 de miligrame de alcool în aerul expirat, limita maximă permisă fiind de 35 de mg.

„A demarat cu o viteză considerabilă, spre consternarea ofițerului care a descris viteza sa drept una idioată în timp ce a schimbat banda”, a spus unul dintre procurorii de caz.

Acum, Oli McBurnie s-a ales cu permisul suspendat pentru 16 luni și cu o amendă de 28.500 de lire sterline.


Regulile U21 din Turcia vor fi mai drastice decât în România

UPDATE, 10 iulie, ora 17:48 / Marius Șumudică a vorbit despre schimbările drastice care se vor petrece în Turcia, prin introducerea unor reguli noi, cum ar fi regula jucătorilor U21, dar și limitarea fotbaliștilor străini:

„Am fost într-o videoconferință cu Fatih Terim (n.r. antrenorul lui Galarasaray) și ceilalți antrenori din Turcia și se discută ca de anul ăsta să fie doar opt străini în teren și trei turci, iar peste două sezoane ești obligat să ai doar șapte străini și patru turci, dintre care unul dintre ei să fie U21, dar format de academia ta, adică în ultimii trei ani să fi fost la academia ta”, a mai spus Șumudică la TV DigiSport.


Arbitrul George Găman refuză internarea

UPDATE, 10 iulie, ora 17:25 / FRF a oferit prima reacție în cazul infectării unui nou arbitru cu coronavirus: Federația Română de Fotbal anunță că a fost depistat pozitiv cel de-al patrulea arbitru în urma testărilor efectuate în ultimele zile.

Oficialul de joc în cauză a fost retras de la delegări și se află în izolare, la fel ca și colegii cu care a intrat recent în contact, aceștia urmând a fi retestați înainte de a-și putea relua activitatea.

Reprezentanții mass-media sunt rugați să respecte confidențialitatea informațiilor medicale și viața privată a arbitrilor și să evite să dezvăluie identitatea celor afectați de COVID-19.

Lotul pentru finalul de sezon din Liga 1 și play-off-ul Ligii 2 cuprinde 70 de arbitri. Încă de la începutul lunii iunie, aceștia au efecutat mai multe teste pentru virusul SARS-CoV-2. Costurile testelor sunt suportate integral de Federația Română de Fotbal”.


UPDATE, 10 iulie, ora 15:42 / Vești proaste în continuare! Un alt arbitru român apare pe lista persoanelor confirmate pozitiv cu coronavirus.

Arbitrul George Găman refuză internarea, deși a fost depistat pozitiv cu coronavirus, conform lupamea.ro.

Ultima partidă arbitrată de George Găman a fost pe data de 2 iulie, când a condus meciul dintre Viitorul și Dinamo, 1-0. E posibil ca George Găman să fi luat virusul de la colegul său Iulian Călin.


Stadioanele pe care România va juca meciurile cu Austria și cu Irlanda de Nord

UPDATE, 10 iulie, ora 11:19 / Federația Română de Fotbal a stabilit stadioanele pe care selecționata lui Mirel Rădoi își va disputa meciurile cu Irlanda de Nord și cu Austria.

Primul meci al „tricolorilor” va fi pe „National Arena”, pe 4 septembrie, cu Irlanda de Nord, iar pe 14 octombrie va juca împotriva Austriei pe „Ilie Oană”.


Silviu Lung poate prinde un transfer de vis

UPDATE, 10 iulie, ora 10:35 / Silviu Lung Jr. poate prinde un transfer de vis în vară, pentru că Beșiktaș își dorește să-l transfere de la Kayserispor.

Portarul român este unul dintre cei mai buni jucători ai echipei sale, intrând în atenția cluburilor mari din Turcia.

„Vulturii” i-ar propune un contract pe 3 ani, cu salariu de 300.000 de euro pe sezon, conform spuselor presei din Turcia.


Marius Șumudică, în extaz după victoria cu Konya

UPDATE, 10 iulie, ora 9:30 / Marius Șumudică este extaziat după o nouă victorie obținută de Gaziantep, echipa din prima ligă turcă pe care o antrenează. Condusă la pauză de Konyaspor cu 1-0, formația românului a revenit extraordinar pe final de meci, reușind să câștige cu 3-1 prin golurile marcate de Maxim (minutul 87 din penalty), Soyalp (88) și Pawlowski (90+8).

“A fost un meci nebun. Am reuşit să întoarcem soarta partidei în repriza secundă. Îmi felicit jucătorii pentru acest lucru. Mental, am arătat că suntem foarte puternici. Nu am pierdut niciun meci după revenirea dn pandemie. A fost o victorie foarte importantă pentru noi. Am fost mai puternici. Am practicat un fotbal bun. Echipele din coada clasamentului probabil se gândesc că vom juca lejer, dar acest lucru nu se va întâmpla. Mai avem trei meciuri şi vrem să continuăm pe aceeaşi linie”, a declarat Marius Șumudică după meci.


Guvernul spaniol dă o lovitură cruntă echipelor din La Liga

UPDATE, 9 iulie, ora 23:30 / Guvernul spaniol a hotărât să interzică publicitatea la agențiile de pariuri sportive și la jocurile de noroc, decizie care va afecta grav șapte cluburi din la Liga. Acestea nu vor mai putea să facă reclamă pe tricourile de joc sponsorilor care activează în acest domeniu și au primit un răgaz de 3 luni din partea autorităților pentru a rezilia contractele aflate în vigoare.

Cele 7 formații care au ca sponsor o casă de pariuri sunt Valencia, Alaves, Leganes, Levante, Sevilla, Mallorca și Osasuna, sumele pe care le primesc variind de la câteva milioane la zeci de milioane de euro, cât primesc Valencia sau Sevilla.


Şumudică se impune dramatic, în prelungiri. Maxim a marcat

UPDATE, 9 iulie, ora 23:00 / Gaziantep, formaţia antrenată de Marius Şumudică, s-a impus dramatic, cu trei goluri pe final de meci, în faţa lui Konyaspor, după ce a fost condusă încă din minutul 13. Alexandru Maxim a adus egalarea, printr-un penalty transformat în minutul 87. În minutul următor, Soyalp a înscris golul de 2-1, din pasa lui Junior Morais. Ultima reuşită a meciului a venit în 90+9, autor fiind Pawlowski. Gaziantep câştigă cu 3-1 şi dă o mână de ajutor lui Kayserispor, echipa lui Cristi Săpunaru şi Silviu Lung jr, care se menţine la un punct peste Konya. VEZI VIDEO


Cristi Săpunaru şi Silviu Lung jr au pierdut dramatic derby-ul retrogradării

UPDATE, 9 iulie, ora 20:30 / Kayserispor, echipa la care evoluează Cristian Săpunaru şi Silviu Lung jr, a pierdut derby-ul de la retrogradare pe terenul lui Rizespor. Formaţia românilor, care au fost titulari, a căzut pe locul 16, direct retrogradabil. Scorul a fost deschis de gazde în minutul 11. Kayseri a egalat în minutul 32, prin Angelo, şi a preluat conducerea printr-un penalty transformat de Kravetz, în 87. Finalul de meci a fost de coşmar, Rizespor marcând de două ori prin Garmash (90+2) şi Fernandes (90+3). Vezi VIDEO.


Kevin Boli, transferat definitiv la CFR Cluj

UPDATE, 9 iulie, ora 19:28 / CFR Cluj pregăteşte intens sezonul viitor şi a mai reuşit un transfer, după cel al lui Sergiu Buş, perfectat cu o zi în urmă. Kevin Boli, fundaşul ivorian de 29 de ani, va face parte din formaţia ardeleană în următoarele două sezone, după ce aceasta a plătit chinezilor de la Guizhou Hengfeng clauza pentru un transfer definitiv. Kevin Boli a evoluat sub formă de împrumut pentru CFR Cluj, dar la insistenţele antrenorului Dan Petrescu, campioana a achitat 300.000 de euro pentru a-l cumpăra.

„A fost achitată acea clauză către chinezi. A fost cumpărat. Din punctul de vedere al clubului CFR Cluj, lucrurile sunt clare“, a anunţat Marius Bilaşco la Fotbal Look.

Boli are 13 meciuri şi un gol în această ediţie de campionat. Ivorianul a câştigat Liga 1 de trei ori, în 2017 cu Viitorul şi în 2018 şi 2019 cu CFR Cluj. Ardelenii l-au cumpărat de la Hagi pentru 450.000 de euro şi l-au vândut chinezilor pentru 2,5 milioane, în iulie 2018. În februarie 2019, el a revenit în Gruia sub formă de împrumut.


Florin Andone s-a operat la genunchi, dar va reveni la Brighton

UPDATE, 9 iulie, ora 17:34 / Florin Andone a părăsit pe targă meciul cu Rizespor, din 14 iunie. Verdictul: ruptură de ligament încrucişat anterior la genunchiul drept. Presa din Turcia anunţă că atacantul a fost operat la piciorul respectiv de medicul formaţiei Galatasaray, pentru care românul evoluează sub formă de împrumut. După recuperare, Florin Andone nu va rămâne în Turcia, ci va reveni la Brighton, în Premier League.

Andone a suferit două accidentări grave în acest sezon. Pe lângă cea din meciul cu Rizespor, el a mai avut o ruptură de ligament colateral intern şi o leziune de ligament încrucişat la acelaşi genunchi, suferite în noiembrie 2019, într-o partidă contra lui Gaziantep.


Valeriu Răchită și-a găsit un nou job

UPDATE, 9 iulie, ora 16:44 / Valeriu Răchită a semnat un contract pe postul de consilier în probleme de sport la Clubul de Sport Municipal Ploiești, unde îl va consilia pe Ștefan Grozea, cel care ocupă funcția de director al CSM Ploiești.

„Experimentatul om de sport se va ocupa de tot ce ţine de activitatea sportivă a clubului, precum şi de menţinerea stadionului Ilie Oană la standardele UEFA 4”, se arată în comunicatul emis de CSM Ploiești.


Viitorul se desparte de încă un jucător

UPDATE, 9 iulie, ora 15:54 / Viitorul a anunțat despărțirea de mijlocașul francez Malcom Edjouma: FC Viitorul Constanța și mijlocașul francez Edjouma Malcom au ajuns astăzi la un acord pentru încheierea raporturilor contractuale pe cale amiabilă.

În vârstă de 23 de ani, Malcom a evoluat pentru formația noastră în trei partide din acest sezon din play-out Ligii 1. Îți urăm succes în continuare!”.

?Bonne chance, Malcom !

Posted by Viitorul FC on Thursday, July 9, 2020


59 de cazuri după petrecerea lui Lokomotiv Plovdiv

UPDATE, 9 iulie, ora 15:29 / Jucătorii lui Lokomotiv Plovdiv au petrecut în club cu fanii după ce au câștigat Cupa Bulgariei, iar verdictul a fost crunt.

Nu mai puțin de 59 de cazuri de coronavirus după eveniment au fost înregistrate de autoritățile bulgare.


Chris Froome o părăsește pe Ineos

UPDATE, 9 iulie, ora 14:32 / Chris Froome produce surpriza în lumea ciclismului și o va părăsi pe Ineos, anunțul fiind făcut de managerul general, Dave Brailsford.

„Contractul lui Chris se termină în decembrie și am decis să nu îl prelungim. Am decis să facem acest anunț acum, mai devreme decât am fi vrut, pentru a pune capăt speculațiilor privind plecarea sa iminentă.

Chris și noi ne pregătim în acest moment pentru sezonul în curs, în care avem obiective importante”, a spus Brailsford într-un comunicat.


Doliu în fotbalul clujean

UPDATE, 9 iunie, ora 13:07 / Fotbalul clujean se află în doliu, după ce Adrian Cocan, fostul fundaș al Universității Cluj a murit la doar 51 de ani.

Adrian Cocan a fost un pordus 100% al Arieșului Turda, fiind foarte apreciat de suporteri și de antrenori.

„Veste tristă pentru suporterii turdeni. A încetat din viață fostul fotbalist Adrian Cocan (infarct miocardic), un produs 100% al centrului de copii și juniori de la Turda, care a ajuns ulterior în prima ligă a fotbalului românesc, fiind unul dintre jucătorii turdeni emblematici, prin seriozitate și dăruire pe terenul de fotbal.

Suntem alături de familia greu încercată de acest tragic eveniment. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, se arată într-un mesaj postat de Arieșul Turda.


Arbitrul suspect de coronavirus a aflat rezultatul testului

UPDATE, 9 iulie, ora 10:26 / Florin Păunescu, arbitrul suspect de coronavirus, și-a aflat rezultatul în urma testelor de COVID-19, care au arătat că nu are motive de îngrijorare.

Arbitrul a primit rezultele de la clinica „Regina Maria”, care arată faptul că e negativ și poate răsufla ușurat.

Cătălin Buși și Florin Păunescu au efectuat până acum patru teste de coronavirus, toate fiind suportate din bugetul Federației Române de Fotbal.


Moţi, Grigore şi Keşeru, campioni în Bulgaria

UPDATE, 9 iulie, ora 10:25 / Cei trei români de la Ludogoreţ au primit trofeul de campioni ai Bulgariei. Este al nouălea campion consecutiv câştigat de Ludogoreţ. Cosmin Moţi a ajuns la al optulea trofeu alături de bulgari, Keşeru are 5, iar Dragoş Grigore, doar două. În ultima etapă, Ludogoreţ, care a devenit campioană matematic încă din luna iunie, s-a impus în faţa lui Levski Sofia cu 3-0. Scorul a fost deschis de Cosmin Moţi, dintr-un penalty.

Moţi cu al optulea trofeu de campion al Bulgariei. FOTO: instagram
Moţi cu al optulea trofeu de campion al Bulgariei. FOTO: instagram

Nicușor Stanciu, cel mai bun mijlocaș din campionatul Cehiei

UPDATE, 8 iulie, ora 19:58 / Nicușor Stanciu a fost desemnat cel mai bun mijlocaș din Cehia în sezonul 2019-2020, de către Liga Profesionistă.

„După reluarea competiției, internaționalul român a fost ca un uragan, reușind să marcheze două goluri în șapte meciuri, la care se adaugă șapte pase decisive.

Mijlocașul ocupă primul loc și în ceea ce privește numărul șanselor de gol pe care le-a realizat, ajungând la 65 de astfel de situații pentru coechipierii săi.

Se confirmă astfel că premiul pentru cel mai bun mijlocaș îi aparține fără nicio discuție”, au scris cei de la Slavia Praga”, s-a mai arătat pe site-ul campioanei Cehiei.


Acuzațiile lui Mircea Rednic

UPDATE, 8 iunie, ora 18:05 / Mircea Rednic acuză jocurile de culise care se desfășoară în play-off-ul Ligii 1: „Nu mai vorbesc de play-off, că şi acolo au început dansurile populare.

Băgăm echipa a doua, băgăm academia, ne lăudăm că jucăm cu şase jucători sub 20 de ani, nu ăsta e obiectivul la un campionat. Obiectivul la un campionat e să se joace fotbal”.


Iulian Cristea și-a aflat pedeapsa

UPDATE, 8 iulie, ora 17:22 / Iulian Cristea, fundașul FCSB-ului, și-a aflat pedeapsa după cartonașul roșu primit în partida cu FC Botoșani, 1-1. Fundașul central al vicecampioanei României a fost suspendat o etapă și amendat cu 740 de lei, aceeași soartă a avut-o și Enriko Papa, jucătorul Botoșaniului, eliminat în aceeași partidă.

Iulian Cristea își va ispăși pedeapsa în semifinala Cupei României, cu Dinamo, și va putea fi apt de joc pentru duelul cu Universitatea Craiova.

Marius Constantin și Sergiu Buș au fost suspendați câte două etape, primind o amendă în valoare de 4.500 de lei. Atacantul ardelenilor a fost eliminat la meciul cu Universitatea Craiova după ce l-a înjurat pe tușier.


Cătălin Moroșanu își scoate propria carte

UPDATE, 8 iulie, ora 16:08 / Cătălin Moroșanu a confirmat faptul că își va scoate o carte, despre drumul pe care a trebuit să-l parcurgă până la statutul de celebritate:

Dragilor, am o veste mare: astăzi am semnat contractul cu Editura Meridiane pentru publicarea cărții despre viața mea pe care am început deja să o scriu. Am semnat colaborarea cu Adriana Nazarciuc, directoarea Editurii Meridiane și cu prietenul meu, Mihai Vacariu, redactorul-șef al editurii.

Va fi o carte despre copilăria mea, despre cum am crescut și cum am luptat în permanență pentru a ajunge sa lupt in Tokyo Final 16, despre momentele mele bune și frumoase, dar și despre cele mai puțin bune, despre prietenie, despre familie, despre credința mea în Dumnezeu, despre valorile și principiile care m-au ghidat toată viața”.

„Vreau să insuflu încredere tuturor tinerilor din această țară, să înțeleagă că nu au voie să renunțe la visele lor, să îi învăț că pot să răzbească indiferent de condițiile vitrege în care cresc…

Mi-am spus că dacă voi schimba în bine măcar viața unui tânăr, atunci eu nu am trăit degeaba în lumea asta. Pentru asta vreau să scriu această carte: să reaprind speranța în sufletul unor oameni, să spună că “Da, se poate!”, a scris Moroșanu pe Facebook.


Fernando Alonso revine în Formula 1 din 2021! Spaniolul va alerga pentru Renault

UPDATE: 8 iulie, ora 15:10/ Spaniolul Fernando Alonso a devenit oficial unul dintre cei doi piloţi ai echipei franceze din Formula 1 Renault, alături de autohtonul Esteban Ocon, considerat unul dintre tinerii de mare perspectivă din Marele Circ. Înrolarea lui Fernando Alonso se va face de la începutul sezonului 2021.

Este a treia oară când Fernando Alonso va alerga pentru Renault, echipă alături de care a reuşit performanţa între 2003 şi 2006 de a câştiga de două ori titlul mondial, odată chiar în faţa lui Michael Schumacher. Revenirea lui Alonso a fost primită cu foarte mult entuziasm de către oficialii de la Renault, dar şi de susţinătorii acestei scuderii.


Eric Dier şi-a aflat pedeapsa după altercaţia cu un fan la meciul cu Norwich din Cupă

UPDATE: 8 iulie, ora 14:10 /Jucătorul lui Tottenham, Eric Dier, şi-a aflat pedeapsa după ce la meciul din martie, din Cupa Angliei, a urcat în tribună, pentru a se răfui cu un suporter. Jucătorul a susţinut că fanul cu pricina i-ar fi agresat fratele, aflat în tribună.

Comisia de disciplină a decis suspendarea lui Eric Dier pentru patru meciuri. Totodată, fotbalistul lui Jose Mourinho a fost amendat cu suma de 45.000 de euro. Eric Dier devenise titular de la instalarea lui Jose Mourinho pe bancă. El este şi component al naţionalei Albionului.


FRF anunță că un alt arbitru a fost depistat cu COVID-19

UPDATE, 8 iulie, ora 11:16 / Printr-un comunicat oficial postat pe site, Federașia Română de Fotbal anunță că un al treilea arbitru român a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

„Federația Română de Fotbal anunță că încă un arbitru a fost depistat pozitiv în urma testărilor efectuate în ultimele zile.

Arbitrul depistat pozitiv, al treilea, a fost retras de la delegări. De asemenea, colegii săi cu care a intrat în contact în ultimele zile au intrat în izolare, urmând să se testeze din nou.

Lotul pentru Liga 1 și meciurile din play-off-ul Ligii 2 cuprinde 70 de arbitri. Aceștia au efectuat până acum trei teste, de la începutul lunii iunie și până în prezent. Costurile acestor testări sunt suportate integral de Federația Română de Fotbal”, se arată în comunicatul FRF.

Robert Avram și Iulian Călin sunt ceilalți doi arbitri depistați pozitiv cu COVID-19 până în acest moment. Deși Federația nu a anunțat numele celui de-al treilea, se pare că ar fi vorba despre Cătălin Buși din Râmnicu Vâlcea, după cum susține gsp.ro. Aceeași sursă anunță că ar exista și un al patrulea caz, neconfirmat încă de FRF. Este vorba de tușierul Florin Păunescu, tot din Râmnicu Vâlcea. Acesta a oficiat la una dintre linii la Turris – FC Argeș din Liga 2 (0-0, pe 3 iulie), partidă la care Cătălin Buși a fost rezervă.


Nelson Verissimo este noul antrenor al Benficăi

UPDATE, 8 iulie, ora 9:34 / Rezultatele slabe înregistrate de Benfica după reluarea campionatului portughez au dus săptămâna trecută la demiterea antrenorului Bruno Large. Marți, conducerea clubului lusitan a anunțat că înlocuitorul acestuia va fi Nelson Verissimo (43 de ani), care a semnat un contract până la finalul sezonului. Benfica ocupă momentan locul 2 în clasament, la 6 puncteîn spatele liderului FC Porto, când mai sunt de disputat 4 etape.

Nelson Verissimo are șanse mici să continue și în sezonul următor pe banca „vulturilor”, presa portugheză susținând că viitorul antrenor al Benficăi urmând a fi ales între Jorge Jesus și Mauricio Pochettino.


Panduru va lucra cu Reghecampf în Emiratele Arabe

UPDATE, 7 iulie, ora 21:21 / Fostul internațional Basarab Panduru a fost cooptat în staff-ul tehnic al lui Laurențiu Reghecampf la formația Al Wasl din Emiratele Arabe Unite.

”Este o plăcere pentru mine că Pandi va lucra cu noi. Este un om de fotbal pe care îl apreciez şi respect foarte mult şi sunt convins că ne va ajuta enorm”, a spus Reghecampf, conform Telekom Sport.

În schimb, Reghe este foarte aproape de a-i pierde pe secundul Toni Petrea și pe preparatorul fizic Tohmas Neubert, ambii doriți la FCSB. Gigi Becali a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK Petrea va fi înlocuitorul lui Bogdan Vintilă.


Bogdan Stancu a ajuns la 13 goluri în acest sezon

UPDATE, 7 iulie, ora 20:32 / Atacantul echipei Genclerbirligi, Bogdan Stancu, a marcat un gol în partida pe care echipa sa a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu Fenerbahce, în etapa a 31-a a campionatului Turciei.

Stancu, care a jucat tot meciul, a deschis scorul în minutul 60 și a ajuns la 13 reușite în acest sezon, fiind pe locul 5 în clasamentul golgheterilor din Turcia. VEZI AICI REUȘITA


Olăroiu a revenit la antrenamentele lui Jiangsu Suning

UPDATE, 7 iulie, ora 15:55 / Antrenorul echipei Jiangsu Suning, Cosmin Olăroiu, a ieșit din carantină la o săptămână după ce a ajuns în China și a început pregătirea formației.

Odată cu revenirea tehnicianului român, la pregătirile echipe chineze au revenit și vedetele Miranda, Santini și Eder. Campionatul Chinei se va relua la 25 iulie.


FC Dallas s-a retras din MLS cu o zi înainte de start

UPDATE, 7 iulie, ora 15:53 / FC Dallas s-a retras din campionatul MLS, care începe miercuri, după ce 10 jucători ai echipei şi un membru al staff-ului au fost testaţi cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă al MLS, zece jucători şi un membru al staff-ului tehnic au fost testaţi pozitiv de la sosirea lor la Orlando (Florida), unde turneul numit MLS Is Back (MLS Revine) urmează să înceapă miercuri.

La acest turneu participă 26 de francize reunite la Disney World, în Orlando, fiecare echipă fiind izolată într-o bulă de protecţie. Nashville SC, prezentă la Orlando, a fost de asemenea afectată de cinci cazuri, dar nu s-a retras. Echipa trebuie să joace, miercuri, împotriva formaţiei Chicago Fire.

Carlos Vela, vedeta mexicană a echipei Los Angeles FC, a renunţat să participe la turneul de reluare a campionatului, din cauza creşterii semnificative a numărului de cazuri Covid-19, în ultimele săptămâni.


Tensiuni şi incidente la Sepsi. Leo Grozavu l-ar fi lovit pe Lorand Fulop

Antrenorul Leo Grozavu şi mijlocaşul Lorand Fulop ar fi fost ieri protagoniştii unui incident violent. Tehnicianul l-ar fi lovit pe tânărul jucător, cu care a colaborat şi la Botoşani. Oficialii clubului au afirmat că între cei doi a avut loc doar o discuţie mai aprinsă, confirmând existenţă unei dispute. După rezultatele negative înregistrate de Sepsi şi apropierea de zona retrogradării, tensiunea din vestiar a crescut. Deşi e cu un pas în finala Cupei, după 5-1 în tur contra lui Poli Iaşi în semifinale, formaţia covăsneană a început să tremure pentru prezenţa în Liga 1, în sezonul viitor.

Ieri, la prânz, când fotbaliştii se aflau la masă, Leo Grozavu l-a bruscat pe Lorand Fulop, care s-a ales şi cu telefonul spart. Gestul, neexplicat şi inexplicabil, i-a şocat pe colegii lui Fulop, care au fost la un pas de a apela autorităţile, pentru a reclama incidentul. Leo Grozavu nu se află la primul incident de acest fel, după ce, în martie 2017, la FC Botoşani, l-a lovit pe Cătălin Golofca pe banca de rezerve, aplicându-i o pereche de palme.

Cornel Şfaiţer, managerul general al lui Sepsi, a încercat să lămurească incidentul dintre Grozavu şi Fulop. „S-a acumulat multă tensiune, mai ales după înfrângerea de la Iași. Nu a fost vorba despre violență. Au fost discuții mai aprinse la analiza jocului, nu e ușor nici pentru Leo, nici pentru băieți. Ultimele rezultate nu ne sunt favorabile. Oboseala își spune cuvântul. Nu a fost vorba despre vreun incident violent, veți vedea că Lorand este în lotul formației noastre pentru meciul de cupă.

Ne așteaptă un final greu de campionat, noi am dus echipa aproape de finala Cupei, tot noi trebuie să redresăm și situația din campionat. Când se leagă câteva rezultate negative, nervii ies la suprafață. Sperăm ca din toate aceste discuții mai aprinse de ieri să scoatem ce-i bun și asta să se vadă pe teren. Am stat și aseară, și azi cu băieții. Totul este în regulă. Suntem focusați pe ceea ce avem de făcut, astfel de discuții nu-și au locul. Avem încredere în Leo și băieți că pot reveni pe acest final de campionat“, a declarat oficialul, conform GSP.


Handbalistă din naţionala României, pozitivă la testul pentru Covid-19

Adriana Ţăcălie-Crăciun, fost inter stânga în naţionala României de handbal feminin, a primit rezultat pozitiv la testul pentru Covid-19. „Nu am niciun simptom, nu am temperatură, dar mi s-a spus că testul a ieşit pozitiv. Am fost anunţată de club. Nu am fost plecată nicăieri în această vară, în străinătate. Am fost doar acasă, cu familia. Am înţeles că mai dau şi rateuri aceste teste. Eu mă simt bine, sigur nu e vorba de nimic. Sper să pot să mă alătur lotului în pregătire“, a spus handbalista.

Jucătoarea a semnat în această vară cu SCM Craiova, venind de la Măgura Cisnădie. Toate fetele din lotul Craiovei au fost supuse testului pentru Covid-19, mai puţin rusoaica Matlaşova, care nu a ajuns la lot, fiind blocată în Rusia. SCM-l va efectua vizita medicală vineri, iar de săptămâna viitoare va începe pregătirea pentru noul sezon.

Adriana Ţăcălie-Crăciun este cvintuplă campioană a României, campioană a Muntenegrului, câştigătoare de Liga Campionilor cu Buducnost Podgorica şi vicecampioană europeană la junioare. Mai are în palmares o finală de Ligă cu Oltchimul.


Bogdan Burcea, selecţionerul naţionalei feminine de handbal, a fost operat la inimă

Bogdan Burcea, selecţionerul naţionalei României de handbal feminin, a suferit o intervenţie chirurgicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Antrenorului i s-au montat două stenturi pe unul dintre vasele de sânge de la nivelul inimii, pentru a se reduce riscul de infarct. Operaţia a fost realizată de medicul Eugen Ţieranu, care a reuşit să deblocheze artera coronară dreaptă, care e îngustată în două locuri în proporţie de 95% şi, respectiv, 90%. Fără această intervenţie, riscul de infarct era extrem de mare, a scris doctorul pe Facebook, alături de o fotografie cu pacientul său.

Bogdan Burcea la spital. FOTO: facebook
Bogdan Burcea la spital. FOTO: facebook

Werder Bremen a remizat pe terenul lui Heidenheim

UPDATE, 6 iulie, ora 23: / Werder Bremen a reușit să se mențină în Bundesliga, după ce a remizat, în deplasare, scor 2-2, cu Heidenheim, în manșa retur a barajului de menținere/promovare.

Pentru Werder au marcat Theuerkauf (3, autogol) și Augustinsson 90+4, în timp ce pentru Heidenheim a înscris Kleindienst (85 și 90+7 din penalty). În tur, la Bremen, scorul a fost egal, 0-0, iar Werder a rămas în Bundesliga datorită golurilor mai multe marcate în deplasare. VEZI AICI VIDEO


Hanca vrea să-și încheie cariera la Dinamo

UPDATE, 6 iulie, ora 20:30 / Mijlocașul echipei Cracovia, Sergiu Hanca, nu a uitat de faptul că a jucat la Dinamo și a spus că vrea să-și încheie cariera în tricoul ”câinilor”.

”Sincer, nu mi-e dor de fotbalul din România. Mi-e dor de ţară, de momente de acolo, să nu fiu înţeles greşit, dar nu mi-e dor în sensul că aş vrea să joc din nou în ţară. O să vreau să mă întorc spre finalul carierei, pentru că vreau să-mi închei cariera la Dinamo.

Vreau să-mi închei cariera la Dinamo, indiferent în ce ligă va fi. Nu mă va interesa asta! Vorbesc cu mulţi de la Dinamo, sunt mulţi colegi cu care am amintiri frumoase acolo. Sunt alături de ei, sufăr pentru că sunt în poziţia aceasta în momentul de faţă.

Sunt convins că-şi vor reveni. Nu pot să-mi imaginez că Dinamo va retrograda. Presiunea e mare, dar eu mereu le ţin pumnii şi sunt alături de ei.

E uşor să dăm vina pe unul sau pe altul, dar sunt convins că ce se întâmplă acum sunt consecinţe ale unor decizii greşite luate în ultimii ani. Dar în viaţa oricărei echipe există şi momente dificile şi trebuiesc depăşite”, a declarat Hanca la Look Sport.


Jucătorii de la Chindia, revoltați după meciul cu Hermannstadt

UPDATE, 6 iulie, ora 19:46 / Mijlocașul echipei Chindia Târgoviște, Andrei Pițian, a oferit declarația zilei la finalul meciului pierdut cu Hermannstadt, în urma unui penalty ușor acordat.

”Ce pot să zic? I-a scăzut glicemia în careu și a căzut. Dacă greșim noi, jucătorii, avem de suferit. Pierdem bani, pierdem locul în echipă, retrogradăm. La o astfel de fază ce mai e de zis? E frustrant, nu au avut nicio ocazie și la începutul reprizei secunde a fost acea fază în care numai arbitrul a văzut penalty”, a spus Pițian.

Și portarul Mihai Aioani acuză prestația centralului Radu Petrescu: ”Cred că prima lor ocazie a fost acel penalty inventat. S-a văzut destul de clar, și de la lojă, că Martac nu a atins adversarul. Nu știu cum a putut da acel penalty, nu îmi vine să cred”.


Un fotbalist din Bulgaria infectat cu COVID-19 a fost lăsat să joace

UPDATE, 6 iulie, ora 18:28 / Bulgaria trece printr-o situație fără precedent după ce un laborator din Bulgaria a greșit rezultatele și l-a „scos” negativ pe un fotbalist, care de fapt era infectat cu COVID-19.

Martin Kavdanski este fundașul infectat cu coronavirus, iar rezultatul a fost dezastruos, după ce alți trei coechipieri de-ai săi și 16 adversari au fost infectați cu coronavirus.

Evenimentul s-a petrecut la partida dintre Ţarsko Selo şi Cerno More Varna. „Am anunţat comisia medicală şi serviciul sportiv şi tehnic al federaţiei şi aşteptăm instrucţiunile”, a precizat clubul.


Mario Mandzukic a plecat din Qatar

UPDATE, 6 iulie, ora 17:37 / Atacantul croat Mario Mandzukic a anunțat că și-a reziliat înțelegerea cu gruparea Al Duhail din Qatar după doar șase luni.

Fostul jucător al lui Bayern Munchen și Juventus Torino este liber de contract și poate reprezenta o variantă viabilă pentru echipele de top din Europa, în ciuda faptului că a ajuns la 34 de ani.


Manchester City a cumpărat un puști de la Juventus

UPDATE, 6 iulie, ora 17:15 / Manchester City și-a început campania de transferuri, după ce l-a cumpărat pe Pablo Moreno de la Juventus.

Pablo Moreno este un tânăr atacant de doar 18 ani, crescut în Academia de Fotbal a Barcelonei, dar care a ajuns ulterior la Juventus. Pentru a-l transfera, „cetățenii” au plătit nu mai puțin de 10.000.000 de euro.


Hoții i-au spart vila lui Franck Ribery

UPDATE, 6 iulie, ora 16:07 / Mijlocașul echipei AC Fiorentina, Franck Ribery, a fost pădat de hoți, duminică, în timp ce juca meciul din deplasare cu Parma.

Ajuns acasă după meci, francezul a descoperit că vila i-a fost spartă, a chemat poliția și a filamt dezastrul. Deși pagubele sunt încă inventariate, Ribery a anunțat deja că i-au fost sustrase mai multe ceasuri și bijuterii.


Matic rămâne încă doi ani pe Old Trafford

UPDATE, 6 iulie, ora 15:50 / Mijlocaşul defensiv sârb Nemanja Matic şi-a prelungit cu două sezoane contractul cu gruparea Manchester United și va rămâne pe Old Trafford până în vara anului 2023.

”Știu că experienţa, profesionalismul şi calităţile lui de lider vor fi de nepreţuit pentru acest tânăr grup talentat. Nemanja este aici de trei sezoane şi înţelege cu adevărat valorile jocului pentru Manchester United”, a declarat Ole Gunnar Solskjaer, conform BBC.

Matic a jucat în 27 de meciuri în toate competiţiile, în acest sezon. El este pe Old Trafford din vara anului 2017, după ce United a plătit clubului Chelsea suma 40 de milioane de lire sterline pentru transfer. Matic are 48 de selecţii la naţionala Serbiei.


Walter Zenga, cu ochii pe un internațional de tineret

UPDATE, 6 iulie, ora 15:16 / Walter Zenga îl urmărește pe Marius Marin de la Pisa. Internaționalul român a înscris primul său gol în fotbalul profesionist chiar săptămâna trecută, cu Cittadela, 2-0.

„Primul gol din carieră i-a îmbunătăţit sezonul, alături de cele trei pase decisive din 23 de apariţii şi primele meciuri la naţionala de tineret a României. Marius Marin, dorit cu insistenţă de antrenorul Luca D`Angelo şi antrenorul Roberto Gemmi, care l-au adus de la Sassuolo după un an de împrumut, se află acum în atenţia cluburilor din Serie A.

În afara celor de la AC Torino, s-a mai adăugat pe lista creditorilor şi Cagliari, care a sondat terenul pentru tânărul mijlocaş timişorean.

Este probabil ca, la finalul sezonului, să poate fi organizată o mică licitaţie pentru Marin, aşa cum a fost în cazul lui Stefano Gori. Şi, cine ştie, poate Pisa va avea din nou de câştigat. Pentru moment, însă, jucătorul nu pleacă nicăieri”, au scris italienii de la “La Nazione”.


Returul din optimile de finală Champions League nu se joacă pe teren neutru

UPDATE, 6 iulie, ora 13:40 / UEFA a decis ca returul din optimile Champions League să nu se mai joace pe teren neutru, ci pe terenul echipelor gazdă.

Meciurile din „optimi” care ar mai fi de jucat în Champions League:

  • Manchester City – Real Madrid
  • Barcelona – Napoli
  • Juventus – Lyon
  • Bayern Munchen – Chelsea

Avertisment oltenilor, în cazul în care Craiova va lua titlul

UPDATE, 6 iulie, ora 11:43 / Silviu Lung Sr. a vorbit despre șansele Craiovei la titlu și consideră că dacă oltenii iau titlul, fanii nu vor putea fi opriți din a ieși în stradă pentru a sărbători:

Cred că va fi un joc spectaculos între Craiova și FCSB, iar Craiova are prima șansă. Anul acesta e sortit să fie anul Craiovei. Ar fi ceva incredibil. Suporterii nu vor mai putea fi opriți dacă echipa ia campionatul”.


Adi Popa a primit bătaie de la bodyguarzi în galeria FCSB-ului

Adi Popa a povestit cum a luat bătaie de la bodyguarzi, pe vremea când se afla în galeria FCSB-ului, dar a vorbit și despre divizarea dintre Peluza Nord și Peluza Sud:

„Eu am mers de la 8-9 ani la tribuna a doua, după aceea am mers în Peluza Sud. După episodul din 2006 când am fost ciufulit de către bodyguardzi, ne-au alergat pe câmp acolo, ne-au scos acolo în spate.

După am trecut la Nord. Eu consider că și Sud și Nord cântau pentru aceeași echipă. Mai am amici la Sud. Eu susțin și una și cealaltă echipă”, a mai spus Adi Popa pentru GSP.

Florin Prunea îi ia apărarea lui Adrian Mihalcea

Florin Prunea i-a luat apărarea lui Adrian Mihalcea după ce antrenorul „câinilor” l-a schimbat pe puștiul Valentin Borcea după doar un minut de joc: „Nu este bătaie de joc, regula asta e o tâmpenie, e făcută doar pentru a arăta că facem și noi ceva și duce și la treburi de genul ăsta”.

„Eu cred că Adi a vorbit cu copilul, știa, a înțeles. Nu văd niciun fel de problemă. Această regulă nu trebuie impusă. Nu e niciun conducător care să nu vrea jucători tineri în teren, dar nu așa impusă (n.r. regula) cu forța, pentru că nu duce la nimic bun”, a mai spus acesta pentru prosport.ro.

Victor Pițurcă și Cristi Borcea au petrecut împreună

Victor Pițurcă și Cristi Borcea au petrecut împreună la botezul nepotului fostului selecționer al României. Fiul lui Victor Piţurcă, Alex, şi soţia sa, Cristina, şi-au botezat copilul, iar printre invitaţi s-a aflat și fostul șef al lui Dinamo.

În prezent, Victor Pițurcă este liber de contract, în timp ce Cristi Borcea nu mai este implicat în fotbal.

ADVERTISEMENT