Sport

Adi Popa, atac frontal la adresa jandarmilor: ”Se văd un fel de KGB. Vor să instaureze teama”

De partea suporterilor și un critic acid al măsurilor luate împotriva ultrașilor, Adi Popa și-a continuat discursurile acide la adresa Jandarmeriei.
12.11.2022 | 07:33
Adi Popa atac frontal la adresa jandarmilor Se vad un fel de KGB Vor sa instaureze teama
Adi Popa, jucătorul celor de la CSA Steaua, spune că acțiunile Jandarmeriei îndreptate împotriva suporterilor amintesc de KGB. Foto: captură video
ADVERTISEMENT

Adi Popa era fericit după victoria, 1-0, obținută de CSA Steaua în jocul cu Concordia Chiajna, din etapa a 14-a din Liga 2 Casa Pariurilor. Însă, la flash interviu, a preferat să treacă în plan secund jocul, sau fazele controversate, criticate de gazde. Și a preferat să acorde o atenție mai mare acțiunilor recente ale Jandarmeriei pentru a preveni incidentele pe arenele de fotbal.

”Se văd un fel de KGB. Trăim în 2022, totuși, cer normalitate”, spune Adi Popa

La meciurile din Cupa României Betano am asistat la o mulțime de proteste împotriva deciziei Jandarmeriei de a fotografia fanii, cu buletinele la vedere, înaintea derbyului FCSB – Rapid.

ADVERTISEMENT

O măsură împotriva căreia se exprimase și Adi Popa, după precedentul meci din Liga 2 Casa Pariurilor, jucat de CSA Steaua. ”Este un subiect pe care de mult voiam să-l ating la interviuri, dar nu am avut până acum posibilitatea.

Mă cunosc cu foarte mulţi suporteri, nu doar de la noi, cunosc cazuri şi la alte echipe, vorbim şi de Rapid, şi de UTA de mai multe echipe, n-am mai întâlnit … Cred că Jandarmeria vrea să golească stadioanele, să vină să stea ei spectatori. Dacă vor asta, na! 

ADVERTISEMENT

Noi stăm aici în cantonament, la peluză, şi am văzut cum vin şi montează corturi ca la Prison Break. Îi dezbracă, cu buletinul, deci, pe cuvânt, nu este de glumă.

Suntem în 2022, sunt 20.000 de camere pe stadionul ăsta şi poţi să identifici pe oricine după faţă. Nu trebuie să-l dezbraci în fundul gol şi să aia, scuzaţi expresia. Este foarte grav ce se întâmplă. Se vor goli stadioanele”, spunea Popa după meciul CSA Steaua – Unirea Dej.

ADVERTISEMENT

Astăzi, la finele întâlnirii cu Concordia, jucătorul ”militarilor” a revenit asupra subiectului. Amintind și de episodul consemnat la Galați. Atunci când, la finalul jocului Oțelul – FCSB, o butelie cu gaz lacrimogen s-a declanșat accidental.

”Nu-i lasă (n.r. pe suporteri să intre), probabil le-au cerut buletin de Chiajna. Abuzurile Jandarmeriei continuă. Ați văzut ce s-a întâmplat și la Galați.

ADVERTISEMENT

Pe teren, vor să instaureze teama, se văd un fel de KGB, cu spray-uri paralizante, cu butelii. La meciul cu Dinamo, noi n-am putut face încălzirea pentru că au dat cu lacrimogen.

Aseară (n.r. la Oțelul – FCSB) nu știu cine a încercat să provoace, să dărâme stadionul sau de ce a fost nevoie, accidental, să descarce o butelie.

Nu cred că își au rostul butelii de gaze în stadioane. Consider că trebuie să găsească o cale de mijloc. Trăim în 2022, totuși, cer normalitate”, a spus Adi Popa.

ADVERTISEMENT