Sport

Adi Popa cere schimbarea Legii Sportului pentru ca Steaua să poată promova și acuză FCSB: “Se ocupă cu manipularea și dezinformarea”. Video

Adi Popa speră că Steaua va putea promova în SuperLiga la finalul acesui sezon și acuză pe FCSB că dezinformează opinia publică în privința banilor publici care intră în club.
13.09.2022 | 01:09
Adi Popa cere schimbarea Legii Sportului pentru ca Steaua sa poata promova si acuza FCSB Se ocupa cu manipularea si dezinformarea Video
Adi Popa a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în derby-ul Dinamo - Steaua 1-2. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Steaua a câștigat vineri derby-ul cu Dinamo, scor 2-1, și este în grupul fruntaș din Liga 2 Casa Pariurilor. Formația pregătită de Daniel Oprița are 13 puncte, la fel ca Unirea Slobozia, Poli Iași și Unirea Dej.

Adi Popa, argument pentru schimbarea Legii Sportului în România: “UEFA n-ar avea nicio problemă să jucăm în Conference League”

Adi Popa a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în derby și are încredere că Steaua va putea promova la finalul acestui sezon. Asta chiar dacă oficialii clubului nu au schimbat forma de organizare în această vară, așa cum ceruse Răzvan Burleanu pentru a permite Stelei să acceadă în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

Totuși, schimbarea Legii Sportului ar fi soluția cea mai la îndemână pentru Steaua. Mai ales în condițiile în care restricțiile actuale există doar în România. “Roș-albaștrii” ar putea juca în Conference League dacă s-ar impune în Cupa României, fără restricții de la UEFA.

“Se discută și în Parlament, a spus și ministrul că avem o lege învechită, știm ce s-a dat și ce s-a întâmplat atunci, ce cluburi s-au preluat de la cine și cum. Am văzut prin Germania că n-are voie niciun privat să aibă mai mult de 49% într-un club. În Anglia, la fel, nu poate oricine să facă ce vrea cu banii comunității”

ADVERTISEMENT

“UEFA n-are nicio problemă să jucăm în Conference League. Dezinformarea se practică foarte mult în ziua de azi, că n-am avea noi dreptul. Atunci UEFA de ce spune: ‘Câștigi și joci la noi?’. Încă un argument pro pentru schimbarea Legii Sportului”, a declarat Adi Popa la Națiunea Stelistă.

Adi Popa, despre discuțiile legate de bugetul Stelei: “Mai mult de 50 la sută din echipele de Liga 1 primesc bani publici”

Adi Popa consideră că discuțiile despre banii publici pe care îi încasează Steaua sunt exagerate. Sunt multe echipe în primele eșaloane care primesc sume mult mai mari de la primării.

ADVERTISEMENT

“Dacă e să vorbim cu cărțile pe masă, cred că mai mult de 50% din echipele de Liga 1 primesc bani publici. Dacă intrăm mai mult în detaliu, s-ar putea să rămâneți uimiți ce bani primesc față de noi.

Noi suntem apostrofați la fiecare meci de galeriile adverse: ‘Ești plătit din banii mei, când bagi cardul la bancomat îmi iei din bani’. O să rămâneți uimiți ce bani se încasează în Liga 1 de la primării, cred că de 3-4-5 ori mai mult decât la noi. Ar fi ceva interesant pentru poporul român să vadă cam de unde sunt veniturile la fiecare echipă de Liga 1.

ADVERTISEMENT

La noi se învârte bugetul cam la 1,2 milioane de euro. Sunt 4-5 sponsori și rămân cam 500-600.000 de euro din bani publici. Hai să împărțim la 20 de milioane. Cât vin? 10-20 de cenți de persoană anual? Chiar și CFR a luat bani de la bugetul local mai mult decât bugetul nostru”, a mai spus Adi Popa pentru sursa citată.

Adi Popa, acuze pentru fosta echipă: “Discuția este plecată din partea cealaltă, de la FCSB. Se ocupă cu manipularea și dezinformarea la televizor”

Adi Popa este convins că toate discuțiile despre banii publici pe care îi primește Steaua pornesc dinspre FCSB. Jucătorul “roș-albaștrilor” și-a amintit că este constant criticat de Mihai Stoica, omul alături de care a colaborat la FCSB.

“Consider că discuția este plecată din partea cealaltă, de la FCSB. Se ocupă cu manipulare și dezinformare la televizor: ‘ăia iau așa, ăia fac așa. Noi n-avem nicio vină, suntem în Liga 2 și nu i-am deranjat cu nimic. Foarte mulți suporteri imparțiali, nici cu FCSB, nici cu Steaua, sunt atrași prin aceste chestii.

Contează cine țipă mai tare, cam așa e în România. Vedem zi de zi cât de des sunt jignit sau denigrat de o persoană din cadrul clubului de acolo în cadrul emisiunii în care e constant invitat”, a mai spus Adi Popa la Națiunea Stelistă.

ADVERTISEMENT
Tags: