Fotbal international

Adi Popa nu mai are loc nici la echipa de rezerve a lui Reading!

13.09.2018 | 19:49
Adi Popa nu mai are loc nici la echipa de rezerve a lui Reading

Internaţionalul român Adi Popa nu mai are loc nici la echipa de rezerve a clubului din Championship, Reading!. Plecat de la FCSB în iarna anului 2017 pentru suma de 800.000 de euro Adi Popa trece prin cea neagră perioadă a carierei sale, odată cu trecerea la gruparea din a doua divizie a fotbalului englez. Deşi în vară, în partidele amicale arătase în joc multă determinare şi poftă de joc, făcându-i pe ziariştii britanici să se gândească la faptul că în acest sezon românul ar putea juca mult mai mult decât a făcut-o în cel precedent, realitatea arată foarte rău pentru cel supranumit “Motoreta”.

Concret, în acest sezon, în cele şase meciuri susţinute de Reading, Adi Popa a fost pe teren fix cinci minute la partida cu Bolton, singura la care a figurat pe foaia de joc. Nici la nivelul echipei de rezerve, care are propriul său campionat, lucrurile nu stau mai bine, decât dacă ne-am raporta la numărul de minute jucat tot într-un singur meci, 61 în partida cu Sunderland.

Adi Popa nu mai are loc la Reading, unde a marcat un singur gol

Singurul loc unde lui Adi Popa i-a fost cât de cât bine după despărţirea de FCSB a fost campionatul Arabiei Saudite, unde a evoluat o parte a sezonului anterior, împrumutat de Reading la fosta echipă a lui Costel Gâlcă, Al Taawon. În vară, jucătorul ar fi fost tentat şi de o revenire sub comanda lui Nicolae Dică, dar în cele din urmă a rămas la Reading, să lustruiască banca de rezerve. La Al Taawon a jucat zece partide, dar nu a reuşit să marcheze vreun gol.

La Reading Popa a adunat doar 15 apariţii şi a marcat în martie 2017 unicul său gol, în victoria în faţa lui Sheffield Wednesday, punctând în ultimele secunde ale meciului, în prelungiri. Olandezul Jaap Stam a fost cel care l-a vrut la Reading, după care a socotit că jucătorul nu poate face faţă rigorilor fotbalului britanic şi l-a trecut în majoritatea timpului pe banca de rezerve.

Este pasionat de automobile

Adi Popa a jucat doar zece meciuri la arabi, dar asta nu l-a împiedicat să îşi cumpere un automobil special, un Ford Mustang, model anii 70, fostul jucător FCSB fiind un împătimit al maşinilor şi visând să îşi facă un garaj special din automobilele sale. Cea mai bună perioadă din cariera sa de fotbalist rămâne, fără îndoială, cea petrecută la FCSB, unde a jucat 137 de meciuri şi a marcat 20 de goluri, poate, la prima vedere, un număr nu tocmai mare, dar trebuie luat în calcul că din centrările vitezistului Popa au marcat de multe ori coechipierii săi.

Adi Popa nu mai are loc nici la echipa de rezerve a lui Reading. Are doar 15 apariţii la Reading. Imagine dintr-un meci
Adi Popa nu mai are loc nici la echipa de rezerve a lui Reading. Are doar 15 apariţii la Reading

Şi la echipa naţională doar 3 goluri din 22 de meciuri nu ar reprezenta o performanţă, dar la fel Popa a fost omul asssiturilor. A ratat însă acea monumentală situaţie de la un metru de poartă în Kazahstan, în preliminariile CM 2018, meci terminat la egalitate, 0-0, care poate fi ar dat o altă turnură evoluţiei şi reziultatelor tricolorile în grupă. Contractul cu Reading se va încheia în vara lui 2019 şi nu este exclus ca el să revină în fotbalul românesc, mai ales că va avea atunci 31 de ani şi un contract în Liga 1 Betano poate fi o soluţie foarte bună.

Tags: