Sport

Adi Vasile, înainte de ȚSKA Moscova – CSM București: „Simt că este momentul nostru!”

09.04.2021 | 16:03
Adi Vasile inainte de TSKA Moscova  CSM Bucuresti Simt ca este momentul nostru
ADVERTISEMENT

Antrenorul lui CSM București, Adi Vasile, are mare speranțe înainte de meciul retur din Liga Campionilor dintre ȚSKA Moscova și „tigroaice”, care va avea loc duminică de la ora 17:00 în Rusia.

Fetele lui Adi Vasile au reușit o primă repriză de excepție împotriva rusoaicelor, care păreau favorite la calificare și au câștigat prima manșă la cinci goluri diferență: 32-27, pe fondul unui joc nu foarte reușit al Cristinei Neagu.

ADVERTISEMENT

CSM București va avea însă un retur extrem de dificil, mai ales că ȚSKA Moscova va avea parte și de susținerea publicului., ceea ce „tigroaicele” nu au mai avut parte de un an de zile.

CSM București a plecat la Moscova cu gândul la Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta: „Suntem pregătiți!”

Neagu & co au plecat astăzi spre Moscova cu gândul la calificare, iar Adi Vasile pare că e cel mai încrezător în șansele echipei sale. Sau cel puțin asta a spus la conferința de presă dinainte de plecarea spre Rusia, chiar dacă nu se consideră nici pe departe deja calificați: ”Suntem pregătiți, avem o stare bună și dorință de a începe meciul și de a ne califica în Final Four. Avantajul de cinci goluri este important, dar este genul de avantaj care nu te poate liniști.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui CSM București se așteaptă la un meci mult mai greu decât a fost cel de la București și are un mesaj clar pentru jucătoarele sale, care trebuie să abordeze meciul numai la victorie, în ciuda acestui avantaj: „Trebuie să fim megaconcentrați și să abordăm meciul la victorie. Este bine că am putut să simțim pe pielea noastră cum joacă ȚSKA, partida va fi grea, echilibrată și dură. 60 de minute trebuie să fim concentrați și să jucăm la intensitate maximă și psihic, și fizic.

Tehnicianul „tigroaicelor” a vorbit și despre repriza de vis a meciului tur, poate cea mai bună din acest sezon a CSM-ului, urmată de partea a doua în care ȚSKA a profitat de relaxarea din jocul bucureștencelor: „Am făcut asta în prima repriză la București. Ele speculează fiecare moment de relaxare sau deconectare al nostru”.

ADVERTISEMENT

Adi Vasile știe care e cheia calificării: „Nu avem voie să ne relaxăm!”

Adi Vasile știe care este cheia calificării în Final Four-ul Ligii Campionilor și consideră că aceasta se va decide prin capacitatea jucătoare de a separa faza de apărare de cea de atac: „Marele secret al meciului : cât de bine vom putea separa, ca și concentrare, faza de atac și de apărare. Nu mă simt mai aproape de Final Four, sunt conștient de ce ne așteaptă, nu avem voie să ne relaxăm”, a mai spus antrenorul „tigroaicelor”.

Tehnicianul spune că a venit momentul să culeagă roadele muncii din acești ultimi doi ani în care a implementat viziunea sa despre handbal la CSM: ”Simt că este momentul nostru să ne calificăm în Final Four, de doi ani am muncit fix pentru acest punct al sezonului, avem experiența și valoarea să înțelegem cât de important este meciul și sper ca la final să fim cei mai fericiți oameni, calificați în Final Four” – Adi Vasile, antrenor CSM București.

ADVERTISEMENT

Dacă la meciul tur, Crina Pintea a fost sărbătorita zilei, a venit rândul antrenoarei secunde, Iulia Curea, să își pună o dorință la împlinirea a 39 de ani, cu două zile înainte de meciul cu ȚSKA Moscova: ”Le-am zis fetelor dorința de ziua mea: să câștigăm la Moscova și să ne calificăm în Final Four. Simțim presiunea, este atmosfera un pic mai încărcată, se simte nervozitatea, presiunea…ultimul Final Four a fost acum câțiva ani și ne dorim cu toții să ajungem acolo. Nu ne-am pregătit dinainte pentru petrecere, întâi să câștigăm, să ajungem în F4, apoi cu siguranță vom petrece”, a declarat Iulia Curea, antrenor secund CSM București.

ADVERTISEMENT