Sport

Adi Vasile îndeamnă la calm după victoria cu Rapid: “În România există acest curent de înmormântare sau nuntă!”

Adi Vasile a condus CSM Bucureşti spre o victorie importantă împotriva Rapidului în Liga Naţională, însă antrenorul cere timp pentru omogenizarea echipei.
22.09.2021 | 21:09
Adi Vasile indeamna la calm dupa victoria cu Rapid In Romania exista acest curent de inmormantare sau nunta
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a câştigat cu 38-30 meciul cu Rapid din a treia etapă a Ligii Florilor. Victoria aduce un pic de linişte în echipa “tigroaicelor”, unde apele sunt agitate după înfrângerile cu Esbjerg şi Rostov din Champions League.

Adi Vasile are postul ameninţat după ultimele rezultate, iar victoria cu Rapid poate fi semnalul revenirii lui CSM Bucureşti după un început mai greoi. “Tigroaicele” pot bifa primul succes în Liga Campionilor sâmbătă, împotriva celor de la Podravka Koprivnica.

ADVERTISEMENT

Adi Vasile îndeamnă la calm după victoria cu Rapid: “Victoria ne dă puţin zâmbet pe faţă, dar nu trebuie să stăm confortabil”

După succesul cu Rapid, Adi Vasile a spus că preferă ca echipa sa să fie testată acum, în începutul sezonului, decât în meciurile decisive din a doua parte a stagiunii, când se dau medaliile:

“Era important să revenim în Sala Polivalentă, pentru că ne simţim bine aici. Atmosfera pe care au făcut-o suporterii şi echipele pe teren, a fost un spectacol adevărat.

ADVERTISEMENT

Victoria ne dă puţin zâmbet pe faţă, dar nu trebuie să stăm confortabil. Am luat 30 de goluri şi sunt cam multe. O echipă nu poate să renască şi să corecteze toate greşelile de la o săptămână la alta, la fel cum nicio echipă nu îşi poate pierde toate valorile într-o săptămână.

“În România există acest curent de înmormântare sau nuntă”

Este doar o situaţie de timp. Nu vrem să arătăm cum am arătat cu Rostov, dar dacă am fi câştigat la Esbjerg, poate n-ar fi fost înmormântarea de care se tot vorbeşte. Este o chestie de echilibru. În România există acest curent de înmormântare sau nuntă. 

ADVERTISEMENT

Fiecare jucătoare are nevoie să se simtă utilă într-o echipă. Marcatoarele se văd cel mai uşor, dar este foarte important spiritul pe care îl ai în defensivă. Nu se vede numele tău pe tabelă acolo, la fel şi pasele decisive.

“Faptul că suntem testaţi acum este foarte bine pentru că acum nu se dă nicio medalie”

Când îmbraci tricoul lui CSM Bucureşti ai o singură opţiune, să câştigi. Suntem cei mai mari critici ai noştri. Meciul din Croaţia este foarte important. Îi înţelegem importanţa şi conotaţia. Dacă vom câştiga, vom avea un suflu de energie şi de entuziasm, dar nu este decisiv în clasamentul grupei. 

ADVERTISEMENT

Orice echipe are momentele ei şi este testată pe parcursul unui sezon. Faptul că suntem testaţi acum este foarte bine pentru că acum nu se dă nicio medalie. Prefer să fim testaţi acum decât să fim, ca şi anul trecut, testaţi în meciul cu ŢSKA Moscova. Prefer să ne înfruntăm fricile şi temerile acum şi să creştem ca echipă.

“Sper din tot sufletul să nu fie nimeni afectat de COVID”

Observ de la ştiri că sunt tot mai multe cazuri. Nu îmi doresc decât să fim sănătoşi. A fost un sezon foarte complicat, au fost şi Jocurile Olimpice, cu perioadă scurtă de pregătire.

Asta face ca până în iarnă să ne aştepte un moment de calibrare şi echilibru. Sper din tot sufletul să nu fie nimeni afectat de COVID”, a spus Vasile la finalul meciului cu Rapid.

Confruntarea dintre CSM Bucureşti şi Podravka Koprivnica se va disputa sâmbătă, de la ora 19:00. La echipa croată evoluează două românce: Iulia Dumanska şi Bianca Bazaliu.

ADVERTISEMENT