Sport

Adi Vasile, interviu înainte de turneul preolimpic: “Lucrurile mari nu au fost făcute în viață ușor!”. Exclusiv

18.03.2021 | 23:42
Adi Vasile interviu inainte de turneul preolimpic Lucrurile mari nu au fost facute in viata usor Exclusiv
Adi Vasile, interviu înainte de turneul preolimpic: "Lucrurile mari nu au fost făcute în viață ușor!".
ADVERTISEMENT

Adrian Vasile, selecționerul naționalei României, a vorbit pentru FANATIK înainte de plecarea la Podgorica pentru turneul preolimpic. Obiectivul tricolorelor este calificarea la Tokyo, însă misiunea este dificilă în duelurile cu Norvegia și Muntenegru.

Pentru Adi Vasile poate fi un avantaj că jucăm împotriva naționalei din Muntenegru, în condițiile în care a pregătit timp de 3 ani naționala ex-iugoslavă alături de Per Johansson, între 2017 și 2020. Antrenorul cunoaște foarte bine naționala gazdă, fapt care se poate dovedi crucial în lupta pentru calificare.

ADVERTISEMENT

Adi Vasile, interviu înainte de turneul preolimpic: “Când ești la națională, timpul este inamicul numărul 1”

Selecționerul României a avut un început de an aglomerat, în care a trebuit să treacă și peste o infectare cu noul coronavirus, fapt care l-a făcut să piardă un stagiu de pregătire cu naționala. Într-un scurt interviu acordat FANATIK, Adi Vasile este însă mulțumit de modul în care a răspuns echipa și spune că pleacă foarte încrezător în Muntenegru:

Adi, ai trecut printr-o perioadă dificilă când ai fost infectat cu virusul. Secundul tău a ținut stagiul de pregătire de la Polivalentă. A fost ciudat să fii prezent doar online? 

ADVERTISEMENT

– Cred că a fost foarte important ca echipa națională să se întâlnească. Când ești la echipa națională, timpul este inamicul tău numărul 1. Așa că cele patru zile din stagiul de pregătire din februarie au fost foarte utile. Inclusiv momentele în care echipa este împreună și se conectează la o energie. Așa că trebuie să le mulțumesc celor care s-au adaptat acestor condiții atipice, jucătoarelor și staff-ului meu, și cred că la un moment dat, toată senzația asta și toate aceste dificultăți pot da acest feeling că suntem o echipă puternică.

“Îmi pun toată energia și toate speranțele în fetele care ne reprezintă în acest turneu preolimpic”

Ți-ar convenit să fie încă un adversar din Asia? Întreb pentru că un meci împotriva unui adversar mai modest ți-ar fi dat posibilitatea unor reglaje…

ADVERTISEMENT

– Ca să fiu sincer, oricum meciurile cele mai importante erau cu Norvegia și Muntenegru. Dacă acestea au fost regulile și asta este situația, nu am ce să spun mai mult. Nu depindea de noi.

Ești mulțumit de lotul pe care îl ai la dispoziție?

– Sunt foarte mulțumit de echipa care este la turneul olimpic. Toată țara o să ajute foarte mult și îmi pun toată energia și toate speranțele în fetele care ne reprezintă în acest turneu preolimpic. Vom da totul pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

“Nu cred că lucrurile mari au fost făcute în viață ușor”

Obiectivul anunțat este calificarea la Jocurile Olimpice. Dar ne așteaptă două meciuri dificile cu Norvegia și Muntenegru. Cum vezi confruntările? 

– Nu cred că lucrurile mari au fost făcute în viață ușor. Cred că, în general, este bine să te bucuri și să simți bucuria unei munci bine făcute. Suntem într-o grupă foarte echilibrată pentru a ne califica la Tokyo. Dar pentru mine este o provocare și abia aștept să îi fac față și să câștigăm.

Adi Vasile și Bent Dahl
Adi Vasile și Bent Dahl, secundul naționalei României

Înlocuit de la cârma naționalei din Muntenegru înainte de Euro: “De ce în ultima zi un astfel de anunț, mi-e greu să răspund”

Oficialii naționalei din Muntenegru au luat o decizie ciudată înainte de Euro 2020. Per Johansson și Adi Vasile au fost anunțați cu o zi înainte să plece la reunirea lotului că vor fi înlocuiți, iar actualul selecționer al României a rămas surprins de faptul că a fost foarte din scurt această înlocuire:

“Am fost anunțați cu o zi înainte să plecăm în Muntenegru. Decizia are la bază, practic, finalul contractului nostru. Noi, din ianuarie, nu am mai fi avut contract cu acest proiect.

Federația din Muntenegru s-a gândit că ar fi mai bine să îi dea noului antrenor echipa, să aibă timp să pregătească mai bine și turneul preolimpic din martie. De ce în ultima zi un astfel de anunț este o întrebare la care mi-e greu să răspund. Este modul lor de a aborda anumite situații”, a povestit Vasile pentru FANATIK în luna decembrie.

Adi Vasile și Per Johansson
Adi Vasile și Per Johansson

România va debuta sâmbătă, de la ora 20:30 împotriva Norvegiei. 19 ore mai târziu, “tricolorele” vor înfrunta naționala din Muntenegru. Primele două clasate din acest turneu se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

  • 1 este locul ocupat de Norvegia la ultimul Campionat European 
  • 4 calificări la Jocurile Olimpice are naționala României 
ADVERTISEMENT