Sport

Adi Vasile nu se sperie de programul infernal din Liga Florilor: „Este mai captivant să joci, decât să te antrenezi”

05.05.2021 | 13:06
Adi Vasile nu se sperie de programul infernal din Liga Florilor Este mai captivant sa joci decat sa te antrenezi
ADVERTISEMENT

Liga Națională de handbal feminin programează în următoarea lună nu mai puțin de 11 etape. În ciuda programului infernal, antrenorul liderului CSM București știe cum să-și motiveze jucătoarele pentru a face față ritmului solicitant.

Etapele rămase de disputat din actualul sezon se vor derula sub formă de turnee de tip bulă, în mai multe orașe din țară. De miercuri până joi, la Cluj-Napoca și Turda se vor juca etapele 20, respectiv 21.

ADVERTISEMENT

Înaintea asaltului final, CSM București are trei puncte în fruntea clasamentului (52p) față de Baia Mare (49 puncte) și 10 peste marea rivală SCM Râmnicu Vâlcea (42 de puncte și un meci mai puțin disputat).

Adi Vasile: „Este mai captivant să joci, decât să te antrenezi”

Antrenorul ”tigroaicelor” de la CSM București, Adi Vasile, este de părere că există și o parte plină a paharului, în ciuda programului condensat de jocuri la care participantele în Liga Florilor trebuie să facă față.

ADVERTISEMENT

”Suntem pe ultima sută de metri a campionatului, suntem într-o situație în care avem foarte multe meciuri, dar este captivant să joci mai multe meciuri, decât să te antrenezi. Este nevoie de o capacitare optimă din toate punctele de vedere, sunt momentele în care trebuie să înțelegi cât contează toată munca depusă într-un an sau poate doi.

Este foarte important ca toată lumea să fie sănătoasă, este vorba despre a gestiona multe lucruri într-un timp scurt, această parte a sezonului seamănă mult cu energia unui turneu final. Lucrurile se pot schimba dacă nu ești atent, trebuie să luptăm până la capăt și nu trebuie să lăsăm nici un moment garda jos”, a declarat antrenorul CSM-ului, Adi Vasile.

ADVERTISEMENT

Denisa Dedu, la ultimele jocuri pentru CSM București

Aflată la ultimul sezon pentru CSM București, portărița Denisa Dedu vrea să se despartă de echipă cu medalia de campioană la gât. Din sezonul viitor, Dedu va evolua pentru rivala bucureșteană a CSM-ului, Rapid.

”Este prima oară când, într-o lună de zile, jucăm practic un retur. Este atipic, dar nu avem ce face, trebuie să fim sănătoase, este important să rămânem în picioare după fiecare meci pentru că se adună oboseala. Mai avem de câștigat meciuri, nu putem sta liniștite, cursa este încă lungă și bătălia pentru titlu acerbă. Noi, Vâlcea și Baia Mare ne batem pentru trofeu, nu avem voie să facem pași greșiți.

ADVERTISEMENT

În acest moment totul depinde de noi, noi ne facem cărțile. Avem doar pauze 2-3 zile între turnee, este încărcătură mare pe acest final de sezon. Este nevoie de forță psihică, uneori nu poți ignora oboseala fizică, dar eu cred că avem capacitatea să trecem peste orice obstacol”, a spus portarul Denisa Dedu.

CSM București începe seria partidelor din cadrul turneului găzduit de Turda și Cluj-Napoca cu un meci special pentru Denisa, tocmai împotriva viitoarelor coechipiere de la Rapid. Partida este programată joi, de la ora 18:30, în Sala Sporturilor ”Hora Demian” din Cluj-Napoca. În celălalt meci din turneu, CSM va întâlni, vineri, de la 15:00, formația CSM Slatina.

ADVERTISEMENT