Sport

Adi Vasile pleacă de la cârma echipei naţionale de handbal! FRH nu îi va prelungi contractul. Cele două variante de înlocuire. Exclusiv

Adi Vasile pleacă de la cârma naţionalei de handbal feminin după un an şi jumătate. Din informaţiile FANATIK, oficialii FRH au hotărât să nu îi prelungească înţelegerea. Federalii au două variante de înlocuire.
25.06.2022 | 22:11
Adi Vasile pleaca de la carma echipei nationale de handbal FRH nu ii va prelungi contractul Cele doua variante de inlocuire Exclusiv
Adrian Vasile, alături de secundul Bent Dahl. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Federaţia Română de Handbal are o nouă conducere începând din luna aprilie. Constantin Din, noul preşedinte al FRH, nu îi va prelungi contractul selecţionerului naţionalei feminine, Adrian Vasile, scadent la data de 30 iunie.

Adi Vasile pleacă de la cârma echipei naţionale de handbal! Florentin Pera şi Mariana Tîrcă, variantele de înlocuire

Din informaţiile FANATIK, selecţionerul a fost anunţat că nu va continua pe banca echipei naţionale, chiar dacă a calificat România la Campionatul European din Slovacia, Muntenegru şi Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Contractul lui Adi Vasile cu FRH expiră la data de 30 iunie, însă oficialii caută un nou selecţioner. FANATIK a aflat că sunt două variante de înlocuire ale selecţionerului: Florentin Pera şi Mariana Tîrcă.

Florentin Pera, în pole position pentru a deveni selecţioner!

În pole position este antrenorul celor de la ŢSKA Moscova. Florentin Pera a câştigat Cupa Rusiei, însă a pierdut finala campionatului cu Rostov. Tehnicianul mai are un an de contract în Rusia, iar asta ar putea fi un impediment.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Florentin Pera este indecis cu privire la preluarea echipei naţionale, în condiţiile în care are o cotă foarte bună în Europa şi este tentat să rămână în circuitul echipelor de club.

Mariana Tîrcă, director tehnic peste loturile feminine

Federaţia a pregătit şi un plan de rezervă. Este vorba de Mariana Tîrcă, cea care urmează să fie numită director tehnic peste toate loturile feminine de handbal, inclusiv peste echipa națională de senioare.

ADVERTISEMENT

În cazul unui refuz din partea lui Florentin Pera, oficialii FRH sunt tentaţi să o numească pe Mariana Tîrcă pe postul de selecţioner. În vârstă de 59 de ani, Mariana Tîrcă este una dintre cele mai valoroase handbaliste pe care le-a avut România.

A evoluat până la 41 de ani fiind jucătoarea de handbal cu cele mai multe goluri marcate pentru echipa naţională, la nivel global. De-a lungul carierei, a înscris 2043 de goluri pentru echipa României. Este mama Sorinei Tîrcă, proaspăt câştigătoare a titlului cu Rapid.

ADVERTISEMENT

Adi Vasile a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, însă a dus România la CM 2021 şi Euro 2022

Adi Vasile a preluat mandatul de selecţioner în luna ianuarie a anului 2021. România a ratat la două goluri calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă selecţionerul a calificat România la CM 2021 şi la Euro 2022.

Vasile va rămâne antrenorul lui CSM Bucureşti şi în sezonul viitor, cu obiectivul de a ajunge în Final Four. Fosta conducere a vrut să îl demită de la cârma echipei, însă primarul Nicuşor Dan a hotărât să fie schimbată conducerea clubului, nu antrenorul.

Văd că noi tot căutăm un singur om pe teren, ceea ce nu e normal. Nu e greşeala Cristinei (Neagu – n.r.), e greşeala celor care induc această idee şi care o pun în practică pe teren. Cristina poate să fie utilă cu un joc colectiv, de echipă, unde să pună în valoare fiecare jucătoare, nu doar să pornească toate acţiunile de la ea, de pe loc, fără mişcare. Ne trebuie un joc de echipă mai elaborat, în viteză, unde să ne punem fiecare jucătoare în valoare pe post”, Mariana Tîrcă

  • 1 an şi 6 luni a condus Adi Vasile naţionala feminină de handbal a României
  • 2043 de goluri a marcat Mariana Tîrcă în naţională
ADVERTISEMENT