Sport

Adi Vasile, despre ghinionul României la tragerea la sorţi: “Trebuia să scoatem una din campioana olimpică, mondială şi locul patru la Tokyo!”

România a învins Puerto Rico, scor 43-20, însă nu mai are nicio şansă de calificare în sferturile ale Campionatului Mondial. Selecţionerul Adi Vasile consideră că "tricolorele" au avut şi ghinion la tragere.
11.12.2021 | 22:28
Adi Vasile despre ghinionul Romaniei la tragerea la sorti Trebuia sa scoatem una din campioana olimpica mondiala si locul patru la Tokyo
ADVERTISEMENT

România va părăsi Campionatul Mondial de handbal în faza grupelor principale. Înfrângerea la un gol suferită în meciul cu Olanda lasă naţionala noastră fără nicio şansă la calificarea în sferturile competiţiei.

Adi Vasile, despre ghinionul tragerii la sorţi al României: “E complicat să înțelegi care-ți este locul cu adevărat”

După victoria din meciul cu Puerto Rico, scor 43-20, selecţionerul Adi Vasile a spus că adversarele României în drumul spre sferturile de finală au fost mai la un nivel mai mare decât al nostru, lăsând de înţeles că tragerea la sorţi a fost ghinionistă pentru noi:

ADVERTISEMENT

„Fără să desconsider vreun adversar, e o diferență foarte mare de nivel între a juca împotriva Suediei sau Puerto Rico. Jocurile pe care le avem împotriva unor adversari care sunt în topul handbalului mondial sunt excelente, pentru că putem să încercăm să-i batem pe cei mai buni.

Pentru noi este ultimul meci, din păcate, al competiției, un meci în care o să fim cu absolut totul acolo astfel încât să încercăm să câștigăm. O să trag o concluzie la final. Cred că e complicat să înțelegi care-ți este locul cu adevărat, cu modalitatea în care se desfășoară Mondialul, când ne uităm și la tragerea la sorți.

ADVERTISEMENT

“În drumul nostru către primele 8 echipe trebuia să scoatem una din campioana olimpică, mondială și locul 4 de la Tokyo”

În drumul nostru către primele 8 echipe trebuia să scoatem una din campioana olimpică, mondială și locul 4 de la Tokyo. E clar un nivel un pic mai sus decât al nostru, dar faptul că până acum și împotriva Norvegiei și împotriva Olandei am intrat în teren crezând în forțele noastre că o să câștigăm meciul, cred că e un câștig foarte mare pentru noi.

Mai ales ca atitudine și grup. Urmează meciul cu Suedia și tot ce trebuie să facem e să ne concentrăm să câștigăm. Mi-e greu să zic dacă echipa a progresat față de turneul preolimpic, pentru că vorbim de jucătoare care nu mai sunt aici”, a spus selecţionerul.

ADVERTISEMENT

Lorena Ostase, jucătoarea meciului cu Puerto Rico: “Din păcate, e ultimul meci pentru noi, dar drumul nostru continuă”

Lorena Ostase a primit premiul de jucătoarea meciului cu Puerto Rico. Pivotul naţionalei noastre a spus că regretă faptul că turneul se încheie pentru România odată cu meciul împotriva Suediei de luni:

„Din păcate, în prima repriză nu ne-am simțit atât de bine una pe cealaltă și cred că au dat prea multe goluri. A fost un meci mai mult pe contraatac și pe faza a doua, le mulțumesc fetelor (n.r. pentru premiul de cea mai bună handbalistă a meciului). Sper să ne revenim și fizic, și cu Suedia să fie mult mai bine.

ADVERTISEMENT

Din păcate, e ultimul meci pentru noi, dar drumul nostru continuă, chiar dacă se termină acum, și o luăm într-un sens bun. Sperăm să facem un meci bun, mereu e loc de mai bine și îmi pare rău că am terminat prea devreme, față de ce puteam. Cred mult în echipa asta și cu siguranță o să fie mai bine anul viitor.”

Alexandra Badea, debut la echipa naţională: “După primul gol m-am eliberat de toate emoțiile”

Alexandra Badea a debutat pentru naţionala României, spunând că şi-a îndeplinit unul dintre visuri odată cu primul meci jucat pentru prima reprezentativă, la un turneu final mondial:

„Am avut emoții la început, dar după primul gol m-am eliberat de toate emoțiile. Echipa m-a ajutat foarte mult să merg cu curaj pe atac.

A fost o surpriză convocarea, a fost ceva pe nepregătite, fetele m-au ajutat enorm de mult să mă acomodez cu tot ce se întâmplă aici, pentru că am picat exact în mijlocul furtunii. Nu am cuvinte să descriu exact ce înseamnă să fiu aici, dar e unul dintre visele mele.”, a spus Badea.

Luni, de la ora 19:00, România joacă ultimul meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin. “Tricolorele” vor evolua împotriva Suediei, echipă aflată încă în lupta pentru sferturile de finală.

  • 4 puncte are România în grupele principale
  • 2 înfrângeri a suferit România la CM de handbal

 

ADVERTISEMENT