Sporturi

Adidas, cel mai mare contract din istorie pentru o jucătoare de tenis. Ce bani a ratat Simona Halep

24.01.2019 | 16:36
Adidas, contract de milioane pentru Naomi Osaka

Adidas a pregătit cel mai mare contract din istorie pentru o jucătoare de tenis, după ce în urmă cu un an a refuzat să îi ofere Simonei Halep suma cerută, iar românca a semnat cu rivalii de la Nike. Gigantul german a ales-o pe Naomi Osaka pentru a reprezenta firma în lumea tenisului feminin.

Naomi Osaka este finalistă la Australian Open 2019, iar Adidas dorește să o facă pe sportiva niponă cea mai bine plătită sportivă din istoria francizei. În urmă cu mai bine de un an, gigantul german a renunțat la colaborarea cu Simoma Halep pentru Ostapenko și Osaka. Deși reprezentanții Adidas au regretat în momentul în care Simona Halep a avut un parcurs excelent în 2018, lucrurile s-au schimbat în 2019.

Adidas oferă cel mai mare contract din istorie pentru Naomi Osaka

Simona Halep le-a cerut nemților de la Adidas două milioane de dolari pe an, dar aceștia au investit banii în Ostapenko și Osaka, ocupantele locurilor 10, respectiv 19 în clasamentul WTA la momentul respectiv. Adidas a dat lovitura cu sportiva niponă care a câștigat US Open, după finala cu Serena Williams, iar acum are șanse să câștige Australian Open și să devină locul 1 mondial. Adidas negociază deja noul contract cu Naomi Osaka, iar baseline.tennis.com anunță că firma de echipament sportiv i-a propus jucătoarei de tenis o înțelegere în valoare de 10 milioane de dolari pe an. Astfel, jucătoarea niponă va deveni cel mai bine plătită sportivă din istoria brandului dacă va accepta propunerea.

Naomi Osaka și Simona Halep

Meciul dintre Petra Kvitova și Naomi Osaka din finala Australian Open 2019 are loc sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 10.30. Kvitova este prima care a reușit calificarea, după ce a învins-o pe Danielle Rose Coșlins, scor 7-6, 6-0, iar Naomi Osaka a trecut de Karolina Pliskova, scor 6-2, 4-6, 6-4.

  • 2,6 milioane de euro este premiul pe care îl va încasa câștigătoarea de la Australian Open 2019
  • 21 de ani are Naomi Osaka
  • 7,6 milioane de euro este averea lui Naomi Osaka