Fotbal international

Adidas întrerupe contractul cu Mesut Ozil! Ce sumă imensă pierde jucătorul

03.06.2020 | 17:25
Adidas intrerupe contractul cu Mesut Ozil Ce suma imensa pierde jucatorul
ADVERTISEMENT

Mesut Ozil nu mai este demult fotbalistul de la Real Madrid sau din primii ani de la Arsenal. Totuși, mijlocașul german părea într-o ușoară creștere de formă până la întreruperea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus.

Între timp, înțelegerea dintre el și Adidas, celebrul brand de echipamente sportive, expiră în vară, iar nemții nu vor să continuie colaborarea cu Ozil.

ADVERTISEMENT

Astfel, Ozil va pierde 22.000.000 de lire sterline din cauza sfârșitului sponsorizării cu brandul de echipament sportiv.

Adidas renunță la colaborarea cu Mesut Ozil

Conform nemților de la Bild, Adidas a decis să nu mai prelungească înțelegerea de colaborare cu Mesut Ozil, unul dintre cele mai marcante figuri ale brandului din ultimul deceniu, după Lionel Messi și Gareth Bale.

ADVERTISEMENT

Scandalul dintre mijlocașul lui Arsenal și naționala Germaniei, pe care a acuzat-o de rasism, dar și forma slabă pe care o traversează de ceva vreme i-au fost fatale lui Ozil, care pune punct unei colaborări foarte avantajoase din punct de vedere financiar pentru el.

De-a lungul timpului, mai exact din 2013, Mesut Ozil a adunat 20.000.000 de lire sterline din contractul de colaborare cu firma de echipament sportiv.

ADVERTISEMENT

Televiziunea chineză a interzis meciul lui Arsenal din cauza declarațiilor lui Mesut Ozil

Mesut Ozil a făcut mai multe declarații despre soarta musulmanilor din China pe care i-a denumit „războinici care rezistă persecuţiei”, iar mijlocașul „tunarilor” a creat o adevărată controversă.

„Le închid școlile, le ard toate cărțile religioase. Bărbații musulmani sunt trimiși să muncească departe de familie, iar femeile sunt obligate să se mărite cu bărbații chinezi. Ei nu spun nimic și sunt adevărați războinici care rezistă persecuției”, a declarat Mesut Ozil.

ADVERTISEMENT

Televiziunea chineză a interzis meciul dintre Manchester City și Arsenal și l-a înlocuit cu cel al lui Tottenham. Conducerea „tunarilor” s-a dezis de comentariile lui Mesut Ozil și a oferit un răspuns prin care să încerce să repare greșeala mijlocașului german.

„Lucrurile exprimate de el sunt în totalitate doar părerile lui Ozil. În calitate de fotbal, Arsenal întotdeauna a aderat la principiul de a nu se implica în politică”, a fost reacția clubului.

ADVERTISEMENT