News

Adina Alberts nu este de acord cu verificarea temperaturii la intrarea în magazine: “E o prostie”

19.05.2020 | 14:44
Adina Alberts nu este de acord cu verificarea temperaturii la intrarea in magazine E o prostie
ADVERTISEMENT

Doctorul Adina Alberts nu este de acord cu verificarea temperaturii la intrarea în magazine și crede că o astfel de măsură nu își are rostul.

Adina Alberts nu este de acord cu verificarea temperaturii la intrarea în magazine

Într-o postare făcută pe contul de Facebook, Adina Alberts avertizează că expunerea prea mare la razele infraroșii atunci când se verifică temperatura la intrarea în magazine poate fi periculoasă.

ADVERTISEMENT

”Degeaba se ia temperatura la intrarea în magazine. Mă scuzați, dar voi fi foarte directă. E o prostie să verifici temperatura oamenilor care intră în diverse clădiri/magazine/birouri”, și-a început ea mesajul.

DEGEABA SE IA TEMPERATURA LA INTRAREA ÎN MAGAZINE. Mă scuzați dar voi fi foarte directă. E o prostie să verifici…

Posted by Dr Adina Alberts on Monday, 18 May 2020

Medicul consideră că tehnologia minim invazivă bazată pe raze infraroșii, exact ca la telecomandă, nu este nocivă, dar pe de altă parte afirmă că nu și-ar lasă niciodată copilul în bătaia telecomenzii.

ADVERTISEMENT

”O pastilă de paracetamol sau aspirină va scădea o eventuală temperatură mai mare”

”Mă rog, asta este altă discuție pentru că dacă ți se ia temperatura în acest mod, de 10 ori pe zi, vreo câteva sute de zile la rând, nu mai e chiar un nimic”, a notat Adina Alberts.

Ea precizează faptul o pastilă de paracetamol sau aspirină va scădea o eventuală temperatură mai mare, către valori normale, în 15-20 minute, și astfel oricine poate intra în maagazin fără probleme, iar starea febrilă ar putea avea și alte cauze, în afara COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Dar, oricare ar fi cauza febrei, ce l-ar împiedica pe un bolnav febril, altceva decât lipsa de chef, să ia un paracetamol și să iasă la shopping, dacă așa ar vrea mușchiul lui?!? Nimic!”, mai scrie doctorul.

În încheiere, medicul Adina Alberts are un mesaj dur pentru autorități: ”Copiem toate ‘prostiile’ internaționale, le aplicăm aiurea, nu judecăm, nu gândim, parcă am fi niște idioți…”.

ADVERTISEMENT

Doctorul Adina Alberts a avertizat și asupra faptului că masca nu este un echipament de protecție total inofensiv. Ba dimpotrivă, pentru unele categorii de persoane, aceasta poate aduce stări adverse periculoase.

ADVERTISEMENT