News

Adina Alberts, vizată de Colegiul Medicilor. Afirmațiile pentru care a fost reclamată

17.03.2021 | 19:40
Adina Alberts vizata de Colegiul Medicilor Afirmatiile pentru care a fost reclamata
ADVERTISEMENT

Nenumăratele afirmații făcute în legătură cu restricțiile impuse de autorități pe perioada stării de alertă și modul în care sunt tratați bolnavii Covid în spitalele din țară au făcut ca Adina Alberts să ajungă în atenția Colegiului Medicilor.

În cel mai recent mesaj publicat pe rețelele de socializare, medicul estetician făcea referire la drepturile acestor pacienți, susținea că primesc „tot felul de medicamente experimentale” și chiar îi îndemna să ceară Ivermectină, deși nu este aprobată pe plan european pentru tratarea infecției cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Și dacă totuși refuză cu vehemență, scrieți-mi mie în privat! Aveți grijă ca să aveți dovezi că acești medici au refuzat să încerce ORICE ca să vă salveze persoana apropiată”, mai spunea soția controversatului om de afaceri Viorel Cataramă.

Adina Alberts, reclamată la Colegiul Medicilor după ce a spus că pacienții Covid sunt tratați cu „medicamente experimentale”

Dragii mei, sunteți internați în Spitale cu Covid, cereți medicilor să vă spună schema de tratament pe care v-o administrează. Au obligația să vă informeze!

ADVERTISEMENT

Am informații că sunt mulți pacienți tratați aiurea, cu tot felul de medicamente experimentale, scumpe, fără indicației în Covid, iar complicațiile își fac apariția.

 Nu acceptați Kaletra pentru tratarea Covidului. AVEȚI ACEST DREPT, conform art 18 și 19 din Legea 46 din 2003. Acționați până nu e prea târziu!

ADVERTISEMENT

Aveți părinți sau rude apropiate internate în spitale în stadii medii/grave de Covid, cereți-le acestora, cât mai puteți, acordul în SCRIS   consemnat și în fișa de internate, ca să puteți avea acces la informații despre schema de tratament aplicată.

Asta pentru situația de nedorit dar posibilă în care lucrurile se complică și pacientul devine inconștient. Cereți să verificați cu ochii dvs, fișa de tratament a rudei dvs, pe baza împuternicirii primite, conform art 22 și a art 24 pct 2), din Legea 46 din 2003.

ADVERTISEMENT

Iar dacă nimic nu mai funcționează, cereți medicilor să le dea Ivermectină! Dacă refuză, cereți-le din nou! Și dacă totuși refuză cu vehemență, scrieți-mi mie în privat!

Aveți grijă ca să aveți dovezi că acești medici au refuzat să încerce ORICE ca să vă salveze persoana apropiată. Și mai important decât orice, nu mergeți la spital dacă nu este musai…

Aplicați, din primul moment, schema completă de tratament, imediat ce aveți suspiciunea că ați avea COVID. NU PIERDEȚI NICIO ZI!”, a scris Adina Albirts pe contul său de Facebook, dezvăluind apoi „tratamentul corect anti Covid”:

  • Azitromicina cp 500 mg, 1 cp pe zi, sau Doxiciclina cp 100 mg, 1 cp la 12 ore, 5 zile.
  • Aspenter sau Eliquis sau alt antiagregant plachetar/anticoagulant
  • Paracetamol/Nurofen în funcție de simptomatologie, dureri/ febră
  • Protecție gastrică, Famotidina/ Omeprazol/Controloc-Pantoprazol
  • Probiotice
  • Vit C, D3, Zinc. Unii medici dau și Complex de vitamine B
  • Quercetină cp 500 mg, 1 cp la 12 ore, 10 zile.
  • Stodal, Oscilococcinum, Cimbrișor capsule, Tinctura de coacăz negru pentru prevenirea afectării pulmonare, extrem de eficiente.
  • Ivermectina, 0,2 mg/kgcorp pe zi, 5 zile la rând… deocamdată puțini au acces la aceasta.
  • Corticoterapie orală, Dexametazonă sau Medrol în cazuri cu simptomatologie importantă.

Reacția medicului estetician: „Orice nebun poate face reclamație împotriva oricui”

Plângerea împotriva Adinei Alberts a fost făcută de farmacistul Miclaus George, cel care a și anunțat, de altfel, tot pe rețelele de socializare, că aceasta este cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor.

În replică, soția lui Viorel Cataramă a încercat să justifice postarea controversată, lăsând impresia că nu este deloc îngrijorată de reclamație. Ba chiar a ținut să precizeze că s-a confruntat și în trecut cu astfel de situații.

Orice nebun poate face reclamaţie/plângere/sesizare împotriva oricui, oriunde. Lăsând la o parte această declaraţie general valabilă, în cazul de faţă, un domn farmacist a fost extrem de deranjat de faptul că eu am postat pe Facebook o schemă de tratament cu care marea majoritate a medicilor de familie din România este de acord.

Am făcut acest lucru pentru că orice bolnav care, din varii motive, nu a intrat suficient de repede în legătură cu medicul de familie să ştie ce are de făcut, cunoscut fiind faptul că fiecare zi este esenţială în evoluţia acestei boli.

Revenind la sesizare, Colegiul Medicilor are obligaţia legală să înregistreze orice reclamaţie şi să iniţieze cercetări. De astfel, nu este prima dată când sunt chemată, în pandemie, la Colegiul Medicilor. Ca o paranteză.

Ştiţi, în 20 de ani de carieră nu am fost chemată niciodată la Colegiul Medicilor pentru vreo culpă profesională!  Anul trecut a trebuit să dau explicaţii despre o postare în care criticam aspru nişte articole din draftul de Lege a Carantinării care a fost supus dezbaterii publice timp de 30 de zile.

Evident că am şi eu dreptul contituţional să îmi spun un punct de vedere. La fel ca şi dvs, şi ca oricare alt cetăţean al acestei ţări! Şi bine am făcut, acele articole amendate şi de mine, pe lângă mulţi alţii, au fost eliminate din varianta finală a Legii”, a reacționat Adina Alberts.

ADVERTISEMENT