Sporturi

Adina Diaconu, campioană europeană U21 la tenis de masă! Rezultate notabile ale sportivilor români

10.03.2019 | 20:52
Adina Diaconu campioana europeana U21 la tenis de masa Rezultate notabile ale sportivilor romani

Vești excelente vin de la tenisul de masă. Adina Diaconu a devenit campioană europeană U21. Astfel, în ultimul act al competiției, proba de simpu, Diaconu a învins-o fără drept de apel pe rusoaica Maria Malanina. 4-0 a arătat tabela de marcaj la capătul unei partide dominate de româncă. 13-11, 11-6, 11-9, 11-7, a fost scorul înregistrat pe seturi. De remarcat că tot în concursul feminin, Tania Plăian a fost învinsă, în semifinale, chiar de adversara Adinei Diaconu din finală, Maria Malanina, scor 1-4 (9-11, 7-11, 8-11, 11-6, 5-11)

Adina Diaconu, campioană europeană U21 la tenis de masă!

Nu mai puţin de şase sportivi români au participat la Campionatul European U21. Competiţia s-a desfăşurat în Gondomar, Portugalia, între 7-10 martie. Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Tania Plaian, Cristian Pletea, Alex Manole şi Rareş Şipoş au fost cei care au reprezentat România la concursul european. Alături de ei s-au aflat antrenorii Viorel Filimon şi Andrei Filimon. În proba masculină, Rareş Şipoş a cedat în semifinală în faţa grecului Ioannis Sgouropoulos, scor 3-4 (11-7, 5-11, 6-11, 4-11, 15-13, 12-10, 9-11).

Proaspăta campioană europeană a impresionat anul trecut atunci când a reușit să încheie foarte bine examenul de Bacalaureat susținut în sesiunea specială dedicată „olimpicilor”. Alina Diaconu, elevă de nota 10 în școala generală a reuşit să se pregătească pentru examen, în ciuda faptului că dedică foarte multe ore antrenamentelor și a înregistrat note excelente. Astfel, la probele scrise Adina a luat nota 9,00 la matematică, 9,25 la limba română şi 7,20 la biologie.

De remarcat că biologia a reprezentat o disciplină pe care nu a mai studiat-o în ultimii doi ani de liceu şi pentru care a trebuit să recupereze materia. Media finală a sportivei a fost de 8,48. „Rezultatul de la matematică pentru mine chiar n-a fost o surpriză, matematica a fost dintotdeauna o pasiune, la finalul clasei a VIII-a am luat 10,00 curat la Evaluare. Nici nota de la biologie nu m-a dezamăgit, este o disciplină pe care am studiat-o doar în clasele a IX-a şi a X-a“, a declarat Adina Diaconu pentru adevărul.ro.

Adina Diaconu, campioană europeană U21 la tenis de masă! Diaconu
Adina Diaconu şi-a trecut în palmares un nou titlu european

Prima la învăţătură şi campioană europeană la tenis de masă

De remarcat că Adina Diaconu a absolvit Colegiului Tehnic „Alexe Marin“ din Slatina, un liceu la care a putut să-şi continue cariera şi în tenisul de masă. „Am avut un sprijin extraordinar din partea profesorilor, practic, în semestrul I, am fost doar două săptămâni la cursuri. Mi-a fost foarte greu, am mai plecat şi cu teme după mine, în cantonament, de fapt adesea s-a întâmplat asta, doar la Europene n-am mai făcut-o, m-am concentrat pe obiectiv“, spunea Diaconu, anul trecut.

Adina Diaconu a câştigat la categoria junioare aproape toate competiţiile la care a participat. A terminat cu 12 medalii europene de aur şi două medalii de bronz (mixt şi echipe) la Campionatul Mondial.

  • 6 sportivi a trimis România la CE U21 de tenis de masă
Tags: