Fotbal intern

Adio Arena Națională! FCSB e trimisă în exil la Giurgiu, Dinamo se întoarce în ,,Groapă”

09.09.2020 | 17:37
Adio Arena Nationala FCSB e trimisa in exil la Giurgiu Dinamo se intoarce in Groapa
ADVERTISEMENT

FCSB și Dinamo nu își vor mai putea disputa meciurile de pe teren propriu pe Arena Națională, deoarece gazonul va fi schimbat pentru a unsprezecea oară, după ce la meciul cu Irlanda de Nord a fost practic impracticabil.

Astfel, Federația Română de Fotbal a luat decizia ca suprafața de joc să fie din nou schimbată, mai ales că în aproximativ o lună urmează meciul cu Austria din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Dinamo a anunțat deja că va juca meciul pe teren propriu cu FC Botoșani, vineri, 11 septembrie, de la ora 21:00, în Ștefan cel Mare, în timp ce FCSB se va muta la Giurgiu pentru meciul cu FC Argeș, care se va disputa duminică, 20 septembrie, de la 21:30.

Gazonul de pe Național Arena va fi schimbat pentru a unsprezecea oară

Telenovela gazonului de pe Național Arena pare că nu se mai termină, după ce gazonul a fost schimbat a zecea oară în noiembrie 2019, înaintea meciului echipei naționale cu Suedia și a costat 240.000 de euro, iar Primăria Capitalei a avut prima reacție după starea execrabilă în care se prezint gazonul.

ADVERTISEMENT

Gazonul va fi schimbat din nou după mai puțin de an, mai multe cluburi având de suferit din cauza amatorismului celor care au grijă de suprafața de joc. Marcel Pușcaș i-a ironizat pe administratorii Arenei Naționale, care nu reușesc să aibă grijă de gazonul care a costat mână acum câteva milioane de euro.

,,Eu nu cred că trebuie o armată de oameni pentru a întreține un gazon cum este cel de pe Arena Națională. Sunt atât de bătrân și-mi aduc aminte când încă în țară, prin anii ’70, se rezolva problema terenurilor cu măgarul. Toate arătau impecabil! Un măgar și un cilindru, vorbesc foarte serios.

ADVERTISEMENT

La Oradea, terenul se tăvălugea cu doi măgari, Gyussi si Gyuri, așa îi chema. Ei trăgeau acel cilindru. Și mai erau două furtune care se învârteau din când în când. Iar terenul arăta impecabil”. a declarat ironic Marcel Pușcaș la Digisport.

La meciul cu Irlanda de Nord, gazonul a amintit de celebrul meci din 1985, de pe 23 august, când terenul s-a prezentat în condiții la fel proaste, ceea ce a îngreunat jocul echipei naționale a României.

ADVERTISEMENT

Din fericire, naționala lui Rădoi nu va mai avea de suferit din cauza gazonului de pe Arena Națională, deorece meciul de baraj cu Islanda se va desfășura în deplasare, pe data de 8 octombrie.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – FCSB: 2,02 este cota pentru “peste 1,5 goluri FCSBe”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT