Fotbal international

Adio, Champions League?! Manchester City riscă excluderea dacă se confirmă că a încălcat fair-play-ul financiar

04.12.2018 | 13:12
Adio Champions League Manchester City risca excluderea daca se confirma ca a incalcat fairplayul financiar

Manchester City riscă excluderea din Champions League, cel mai probabil din sezonul viitor, dacă se dovedește că gruparea engleză a încălcat regulamentul cu privire la fair-play-ul financiar. UEFA a deschis o anchetă după ce platforma Football Leaks a făcut publice posibilele practici nesportive, iar informațiile au fost publicate de cotidianul german Der Spiegel.

Echipa antrenată de Pep Guardiola s-ar fi folosit de contracte de sponsorizare pentru a “fenta” regulile cu privire la numărul de proprietari care au dreptul de a “pompa” bani în club. “Evaluăm situația. Avem o structură independentă care se ocupă de acest caz. În curând vom avea răspunsurile cu privire la ceea ce se va întâmpla în mod concret în acest caz”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin, în cadrul unei întâlniri a comitetului executiv. Oficialii forului european consideră că sancțiunile sportive sunt singurele măsuri care pot pune capăt acestor practici în fotbal.

Manchester City ar putea fi exclusă din Champions League

Manchester City a primit deja o amendă de 55 de milioane de euro pentru încălcarea regulamentului de fair-play financiar în anul 2014, dar a plătit în cele din urmă doar 20 de milioane și și-a luat angajamentul să respecte regulile pe viitor. Cazul se complică însă, după ce Football Leaks a dezvăluit că “cetățenii” nu au renunțat la aceste practici. Potrivit informațiilor, Jorge Chumillas, oficialul care se ocupă de finanțele clubului, ar fi menționat într-o corespondență că suma de 76 de milioane de euro, care ar fi trebuit să reprezinte o sponsorizare din partea Etihad Airlines, a ajuns în vistieria clubului direct din buzunarul proprietarului, Abu Dhabi United Group.

Aceeași metodă ar fi fost folosită și când a venit vorba despre plata pentru drepturile de imagine ale jucătorilor de la Manchester City. “Nu vom oferi niciun comentariu pe marginea materialelor scoase din context, furate de la personalul City Football Group and Manchester City și hackuite ulterior. Încercarea de a strica imaginea și reputația clubului este organizată și foarte clară”, au transmis oficialii englezi.