UPDATE. Au dat-o la pace? FRF a semnat convenţia cu LPF, dar regula U21 intră în vigoare! Justin Ştefan, secretarul LPF, DAT AFARĂ cu forţa de Burleanu din şedinţa Comitetului Executiv!

Mirela Apostol   
in Fotbal intern
22/07/2016, 14:04
UPDATE. Au dat-o la pace? FRF a semnat convenţia cu LPF, dar regula U21 intră în vigoare! Justin Ştefan, secretarul LPF, DAT AFARĂ cu forţa de Burleanu din şedinţa Comitetului Executiv! GALERIE FOTO

UPDATE / FRF şi LPF par a fi ajuns într-un final la un acord. Astfel, FRF a semnat convenţia LPF, iar echipele româneşti pot participa sezonul viitor în cupele europene, dar regula jucătorului de 21 ani ce trebuie să se afle mereu pe teren în meciurile din Liga 1 rămîne în vigoare şi se aplică din prima etapă, ce debutează azi!

UPDATE / De la şedinţa care are loc la sediul FRF nu au lipsit momentele tensionate.

Răzvan Burleanu l-a dat afară din sală pe secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan. “Ieşiţi afară acum! Nu aveţi ce căuta aici. Nu sînteţi membru în Comitetul Executiv, nu aveţi ce căuta aici! Ieşiţi din sală”, a fost mesajul preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal.

Justin Ştefan, care a participat la toate şedinţele CEX de pînă acum, a refuzat să părăsească sala, iar Radu Vişan, secretarul general al FRF, a intervenit să-l scoată cu forţa din sală. Pe holurile Federaţiei a început un scandal monstru.

UPDATE / Azi, 22 iulie, are loc o întîlnire de urgenţă a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Şedinţa a început la ora 10:00, iar aproximativ 10-20 de suporteri ai formaţiei din Giuleşti  au fost prezenţi la Casa Fotbalului. În cadrul Comitetului Executiv se va discuta şi în legătură cu regula prin care cluburile din Liga 1 sînt obligate să folosească un jucător Under 21.

–––––––

LPF a declarat război FRF într-o conferinţă de presă. Litigiile dintre cele două instituţii ar putea duce însă la un deznodămînt tragic pentru fotbalul românesc, mai exact, la excluderea echipelor din Liga 1 din cupele europene.

“FRF vrea să adauge următorul paragraf în convenţie: «LPF beneficiază de autonomie administrativă, juridică şi financiară, în limitele stabilite de FRF». Federaţia îşi creează pîrghia pentru a veni şi a spune «Pentru binele fotbalului, trebuie să dăm 7 milioane de euro din drepturile TV către alte cluburi». Ar putea să vină să ceară bani pentru Liga elitelor, să dăm 33% din banii necesari”, a declarat Justin Ştefan.

“Dacă nu se semnează convenţia, competiţia va începe, iar la finalul ei ne vom ruga de FRF să omologheze rezultatele. S-ar putea ca la începutul sezonului viitor să nu avem echipe în cupele europene”, a spus Gino Iorgulescu.

Ştirea MOMENTULUI

Mihai Stoica îl atenționează pe Bălașa! “Nu îmi convine că i-a dat replica lui Andrei Ivan”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×