Fotbal intern

Adio, Nico! Rapid și-a luat un super atacant

02.08.2018 | 18:06
Adio Nico Rapid sia luat un super atacant

Adio, Nico! Rapid și-a luat un super atacant după ce s-a despărțit de omul care a fost încă din prima fază a proiectului. Gruparea giuleșteană își acoperă toate posturile deficitare și devine o candidată serioasă la promovarea în eșalonul secund. Astfel, Rapid l-a adus pe Deivydas Matulevicius, un atacant de 29 de ani care a mai evoluat în Liga 1. Internaționalul lituanian vine din postura de jucător liber de contract, după ce s-a despărțit de formația finlandeză, KuPS.

Deși nu a rupt gura târgului la ultima formație, Matulevicius este considerat de conducerea Rapidului piesa lipsă din puzzle-ul echipei după abandonul lui Daniel Niculae. De remarcat că Nico nu a mai vrut să facă parte din proiectul demarat anul trecut și a spus pas chiar și prieteniei cu Daniel Pancu după ce între cei doi au existat câteva diferențe în legătură cu viitorul echipei.

Adio, Nico! Rapid și-a luat un super atacant

De-a lungul carierei, Matulevicius a mai evoluat la Interas, Vilnius, Odra Wodzislaw, Zalgiris, Cracovia, Pandurii, Tobol, Botoșani, Mouscron, Hibernians și KuFu-98. Cea mai bună perioadă a atacantului a fost chiar cea petrecută în Liga 1 la gruparea gorjeană. Astfel, în 69 de partide jucate pentru Pandurii, lituanianul a marcat de 24 de ori, fiind la acea oră, mai exact în 2013, cel mai bun marcator din campionatul României. Matulevicius este și internațional lituanian, cu 36 de selecții și 5 goluri pentru naționala țării sale.

După ce și-a prelungit contractul cu Rapid, Vasile Maftei  a vorbit și el despre lipsa lui Daniel Niculae 

 “Normal că plecarea lui Niculae agită apele și nu ne aşteptam să ia o asemenea decizie. Am vorbit cu toţii, am încercat să-l întoarcem din drum. Are şi el motivele lui și îl respectăm. Am pierdut un om de vestiar, liderul vestiarului. El a făcut anul trecut 30% din ce s-a realizat pentru că a pornit acest proiect împreună cu Pancu şi Schumi. E păcat că Nico n-a continuat. Am pierdut un jucător şi un om extraordinar”, a declarat Vasile Maftei pentru telekomsport .

Mulțumit de venirea lui Matulevicius, antrenorul Rapidului, Constantin Schumacher, îl regretă totuși pe Daniel Niculae

“Toţi ne dorim să îl avem aici pe Nico, lângă noi. Dar sper că ne urmăreşte de acolo, l-am văzut în tribună. Sper că ştie că toată lumea este lângă el, ştie ceea ce avem în suflet pentru el, dar, până la urmă, decizia îi aparţine lui”, a declarat Constantin Schumacher.

Adio, Nico! Rapid și-a luat un super atacant

Giuleștenii nu s-au mulțumit cu venirea lituanianului. Au adus și alți trei jucători de perspectivă. “Rapid continuă seria transferurilor cu trei jucători tineri, de mare viitor, ce ne vor fi de mare ajutor în sezonul 2018/19: Amir Jorza, Alin Demici şi Sergiu Jurj”, au scris cei din Grant pe site-ul oficial. În vârstă de 20 de ani, Jurj a evoluat la FC Ardealul, U Craiova, FCM Baia Mare, Hellas Verona Primavera, Olimpia Satu Mare şi Chindia Târgovişte. Amir Jorza are 19 ani, este mijlocaş central şi a evoluat timp de trei sezoane la UTA Arad (2015 – 2016, 18 de meciuri, 1 gol; 2016 – 2017, 21 de meciuri, 1 gol; 2017 – 2018, 25 meciuri, 0 goluri). Celălalt jucător se numeşte Alin Demici, are 18 ani şi este un jucător crescut de FC Dinamo Bucureşti. Este un fundaş stânga, internaţional român under 18, care a câştigat Liga Elitelor under 19 cu Dinamo, fiind integralist în finala cu rivala FCSB în meciul disputat pe Arena Naţională.

5 goluri a marcat Matulevicius pentru naționala Lituaniei