News

Adio pâine fără ambalaj. Decizia ANPC care te va feri de Covid-19 și nu numai

28.10.2020 | 23:02
ADVERTISEMENT

Agenţia pentru Protecţia Consumatorului o să oblige toate magazinele să ţină produsele de panificaţie în pungi de plastic sau hârtie.

Şefii de la ANPC spun că aşa se va reduce răspândirea virusului, conform observatornews.ro.

Până la finalul anului am putea să spunem adio pâinii care nu este ambalată.

ANPC încearcă să reducă răspândirea coronavirusului

Agenţia pentru Protecţia Consumatorului vrea ca produsele de panificaţie să fie ambalate, iar clienţii să nu mai pună mâna pe produse.

ADVERTISEMENT

„Unii consumatori vor ei să verifice dacă pâinea este proaspătă, dacă este caldă, crocantă nu întotdeauna pâinea pe care pun mâna este cea pe care o achiziționează. Au fost astfel de reclamații și sunt chiar și dinaintea pandemiei”, a declarat Eduardt Cozminschi, președinte Agenția pentru Protecția Consumatorului.

Patronii magazinelor vor fi obligaţi să ambaleze pâinea şi să aleagă un angajat care să-i servească pe clienţi, căci produsele nu vor mai fi la îndemâna oricui.

ADVERTISEMENT

„Consumul de produse ambalate în zona de panificație a crescut pe piață cu 20-25%. Este o creștere care vine automat din zona în care cumpărătorii au renunțat la pâine proaspătă, pâine expusă în recipiente, lăzi. Lumea a devenit din ce în ce mai atentă la ce cumpără și din punct de vedere al ambalajului: produsele să fie nu fie contaminate, să nu fie atinse”, a spus Radu Nita, manager fabrică de panificație.

Şi angajaţii care vor da pâinea clienţilor vor trebui să se protejeze.

„Deşi el va avea mănuşi, acele mănuşi pot fi contaminate, asta înseamnă că trebuie să existe o igienă riguroasă a mâinilor. Mănuşile le vor schimba destul de des. În momentul în care face o pauză şi revine va schimba mănuşile. Riscul ăsta oricum era şi pentru alte microorganisme, nu doar pentru SARS-COV-2”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist.

ADVERTISEMENT

Modificările făcute de Protecţia Consumatorului vin după ce cercetătorii de la Universitatea Bucureşti au descoperit că SARS-COV-2 rezistă chiar şi trei ore pe pâine. ANPC o să trimită lista de schimbări, dar aşteaptă aviz de la Uniunea Europeană.