Sport

Adio Roland Garros pentru Simona Halep?! Anunţul antrenorului: ”Ruptura musculară este destul de mare”

17.05.2021 | 09:26
Adio Roland Garros pentru Simona Halep Anuntul antrenorului Ruptura musculara este destul de mare
Daniel Dobre și Simona Hale
ADVERTISEMENT

Simona Halep are un sezon extrem de complicat, cu numeroase probleme medicale care pun în pericol prezența sportivei la Roland Garros.

Antrenorul Simonei nu îi dă prea multe șanse să evolueze în perioada imediat următoare, dar speră că sportiva se va recupera pentru celelalte evenimente majore, Wimbledon, respectiv Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a suferit o accidentare la gambă, în meciul cu Agelique Kerber de la turneul WTA de la Roma. Imediat după abandon, jucătoarea de tenis a anunțat pe rețelele de socializare verdictul medicilor: ruptură musculară.

Daniel Dobre este sceptic cu privire la participarea Simonei Halep la Roland Garros

Antrenorul Simonei Halep a vorbit pentru prima oară de la accidentarea sportivei, de la Roma, iar viitorul pe termen scurt nu arată bine deloc, prezența la Roland Garros fiind aproape 100% compromisă.

ADVERTISEMENT

”Primul diagnostic nu arată destul de bine. Este o ruptură destul de mare, de peste 2 cm, între 2 și 3 cm e ruptura musculară.

De la Roma i-au prognosticat patru săptămâni pentru revenirea totală. Roland Garros este foarte aproape, sunt două săptămâni și mai mult ca sigur că nu va juca”, a spus Dobre, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Roland Garros se va desfășura în perioada 30 mai – 13 iunie, iar România va avea cel puțin trei reprezentante care vor intra în competiție direct în turul întâi, alte două jucătoare fiind aproape de a fi acceptate pe tabloul principal, în cazul în care vor surveni retrageri ale altor jucătoare mai bine cotate.

Turneul preferat al Simonei Halep, pe care l-a câștigat în 2018, a fost în pericol să nu se mai dispute din cauza pandemiei de COVID-19. Însă, organizatorii au revenit asupra deciziei și au anunțat că acesta se va desfășura cu o săptămână mai târziu decât fusese programat inițial.

ADVERTISEMENT

Sezon cenușiu pentru Simona Halep

Fostul lider mondial traversează cel mai slab sezon din ultimii 8 ani. Fără nicio finală disputată în acest an și măcinată de probleme fizice, Simona Halep riscă să încheie anul în afara podiumului WTA.

Din 2010, când a avut primul sezon complet la senioare, nu s-a întâmplat niciodată ca Simona Halep să ajungă la finalul sezonului de zgură fără să joace măcar o finală WTA. Anul trecut lua titlul la Doha înainte ca sezonul să fie întrerupt.

Această premieră negativă se va produce chiar în acest sezon, în care Simona Halep împlinește 30 de ani.

Prezența la ultimul turneu de zgură, Roland Garros, este compromisă, și chiar dacă ar putea participa este greu de crezut că sportiva va putea depăși problemele fizice cu care s-a confruntat în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT
Tags: