News

Adio, sparanghel! Nemții angajează români pe salarii impresionante. Ce locuri de muncă sunt disponibile

08.06.2020 | 12:05
Adio sparanghel Nemtii angajeaza romani pe salarii impresionante Ce locuri de munca sunt disponibile
ADVERTISEMENT

Sparanghelul e istorie! Dacă în plină pandemie de coronavirus, nemții căutau de zor să angajeze români pentru ferme care produceau această legumă, acum lucrurile s-au mai schimbat. Germania reprezintă în continuare o piață atractivă pentru români, însă job-urile pentru care sunt căutați aceștia sunt mult mai bine plătite.

Sparanghelul e istorie!

Astfel, dacă într-o fermă banii primiți nu îi îmbogățeau pe angajați, de data aceasta, cei care sunt aleși ar putea să strângă câteva sute de euro bune în conturi, în fiecare lună. Aproximativ 1500 de euro luau românii la cules de sparanghel, însă din banii aceștia erau nevoiți să-și plătească masa și cazarea.

ADVERTISEMENT

Ambele puteau avea loc chiar în ferma unde lucrau, dar asta ar fi însemnat că angajatorul oprea din start o parte din salariu. În multe locuri, românii erau obligați să opteze pentru dormitul la fermă, mai ales că trezirea și ieșitul la muncă se făceau la ore destul de matinale, ore la care nu exista transport în localitățile respective.

Nemții caută mecanici de locomotivă și asistenți medicali în plină pandemie de COVID-19

„Cred că ne aducem aminte cu toții ce nebunie a fost atunci și cât de dezbătut a fost cazul. Vă spun și acum, exact ce v-am zis și atunci. Nimeni nu i-a obligat pe acei oameni să plece din țară. Nu le-am pus noi mitralierele în coastă și le-am spus că trebuie să facă asta.

ADVERTISEMENT

Toți au mers în căutarea unui trai mai bun. Așa cum e el, așa cum poate fi pentru fiecare dintre noi. Vă pot spune că cei care au plecat cu noi sunt bine, nu am avut incidente, toți și-au încasat banii”, a spus pentru FANATIK Petre Andreea, reprezentanta unei agenții de recrutare.

Bani mai mulți pot câștiga în Germania cei care sunt școlarizați în anumite meserii. Anul acesta, în iunie, nemții au căutat de zor mecanici de locomotivă din România. Pentru un salariu care depășește în anumite situații 2500 de euro există însă condiții mult mai ferme.

ADVERTISEMENT

În primul rând vârsta trebuie să fie cuprinsă între 24 – 45 ani și cel care optează pentru un asemenea job trebuie să facă dovada a cel puțin 4 ani vechime în câmpul muncii.

Cei aleși vor merge gratuit la un curs de limba germană, la nivel de A2, în Romania. Cursul îl poate face și sotia acestuia, în cazul în care mecanicul dorește să se mute cu familia. Urmează apoi un curs de școlarizare limba germana la nivel de B2 și sistem feroviar german, un an, în Germania.

ADVERTISEMENT

Salariu anual la angajare pleacă de la 30 de mii de euro, dar există sporuri pentru ore suplimentare, muncă de noapte, duminici, sărbatori legale sau activitati de schimbare.

Ca asistent medical salariul este la fel de mare. Mai multe clinici din Germania vor să angajeze români, dar majoritatea solicită o perioadă de probă de 6 luni de zile. Contractele de muncă se semnează pentru posturi de asistenți medicali generaliști.

„Sunt posturi interesante pe care angajatorii din Germania le propun constant. De data aceasta discutăm despre mecanici de locomotivă și asistenți medicali. Ultimii sunt căutați mai mereu și pentru că românii au făcut o impresie bună.

Toți sunt profi, toți își fac treaba. Despre salarii vă pot spune că sunt top în comparație cu banii pe care un asistent ăi poate câștiga în țară”, a mai zis Petre Andreea

 

ADVERTISEMENT
Tags: