Hotnews

Un MINISTRU loveşte ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ! “Nu la 4:00, chiar mai devreme, sparg uşa!”

Peste 20 la suta din actuala administratie publica este ineficienta in posturile pe care le ocupa, a declarat ministrul finantelor Eugen Teodorovici, la Digi24....
27.07.2015 | 09:52
Un MINISTRU loveşte ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ!

Peste 20 la suta din actuala administratie publica este ineficienta in posturile pe care le ocupa, a declarat ministrul finantelor Eugen Teodorovici, la  Digi24.

Eugen Teodorovici spune ca isi permite sa fie un aspru critic al administratiei, pentru ca o cunoaste bine din interior, intrucat si-a petrecut viata in domeniul public, in care lucreaza din 1991.

In administratia publica, “sunt oameni care se sacrifica – vietile, familiile, timpul liber. Sunt oameni care nu petrec doar opt ore pe zi la serviciu. Sunt oameni care stau 10-12-14 ore pe zi. Nu spun ca fac toti asta. Sunt foarte multi din sistemul de stat care la ora 4:00 – nu la 4:00, chiar mai devreme – sparg usa. Iar daca stau la serviciu, poate o ora doar aloca pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, acestia trebuie sa plece din administratie”, a declarat Eugen Teodorovici.

“De ce nu, oare, putem noi sa facem, la nivel de administratie publica centrala chiar, ca unele functii-suport sa fie concentrate intr-un singur loc? De ce fiecare minister trebuie sa aiba directia sa de resurse umane? De ce sa nu fim noi mai moderni decat si alte state membre sunt, poate, la nivel european? De ce sa tin fiecare directie economica, sa spunem, in fiecare minister? Nu, ele trebuie sa fie concentrate in Ministerul de Finante – si asta e o intentie pe care o am foarte clara – de a aduce toate directiile economice si de buget din ministere sa depinda – adica sa fie acolo localizate, dar sa fie subordonate Ministerului Finantelor”, a declarat Eugen Teodorovici.

Sursa: hotnews.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri