News

Administrația Trump, proiect „pe repede înainte” pentru dezvoltarea unui vaccin anti COVID-19

30.04.2020 | 11:48
Administratia Trump proiect pe repede inainte pentru dezvoltarea unui vaccin anti COVID19
ADVERTISEMENT

Administrația Trump nu a mai ezitat și a lansat un proiect „pe repede înainte” pentru dezvoltarea unui vaccin anti COVID-19. Vorbim despre un efort în stilul Proiectului Manhattan pentru reducerea drastică a perioadei necesare să fie depistată o soluție împotriva coronavirusului.

Administrația Trump, proiect „pe repede înainte” pentru dezvoltarea unui vaccin anti COVID-19

Obiectivul este unul cât se poate de ferm și anume producerea a suficiente doze pentru cei mai mulţi americani până la sfârşitul anului.

ADVERTISEMENT

Denumit „Operaţiunea vitezei exponenţiale”,  programul va funcţiona pe baza colaborării între companii farmaceutice private, agenţii guvernamentale civile şi militare .

Americanii caută vaccin împotriva coronavirusului

Se speră reducerea timpului cu până la 8 luni de zile, conform unor persoane care au cunoştinţă despre acest proiect.

ADVERTISEMENT

În cadrul organizării, contribuabilii, nu companiile farmaceutice, vor suporta cea mai mare parte a riscurilor financiare ale unui eşec.

Americanii au anunțat că speră să aibă disponibile 300 de milioane de doze de vaccin până în ianuarie, potrivit unui oficial din cadrul Administraţiei de la Washington.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat însă că nu există niciun precedent pentru dezvoltarea atât de rapidă a unui vaccin. Mai mult de atât, chiar oameni apropiați președintelui l-au contrazis pe acesta.

Principalii consilieri medicali ai preşedintelui Donald Trump, coordonaţi de Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, au transmis în mod repetat că un vaccin anticoronavirus nu va putea fi disponibil într-o perioadă mai scurtă de 12-18 luni.

ADVERTISEMENT

Până atunci, linia politică a Casei Albe prevede menţinerea unor măsuri de distanţare socială cu efecte economice negative, chiar dacă în SUA vor fi reluate activităţi mai normale în societate şi în domeniul afacerilor.

Deocamdată se știe că planul prevede testarea rapidă pe animale a celor mai promiţătoare vaccinuri experimentale din lume, apoi teste clinice coordonate pe oameni.

 

ADVERTISEMENT