News

Admitere 2020 Facultatea de Medicină şi Farmacie. Când vor avea loc examenele de admitere şi cele de licenţă

30.04.2020 | 17:07
Admitere 2020 Facultatea de Medicina si Farmacie Cand vor avea loc examenele de admitere si cele de licenta
Amfiteatrul ar putea fi gol în timpul susținerii examenelor. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Examenele de admitere la Universitățile de Medicină și Farmacie vor avea loc în 26 iulie, însă licențele se vor da în septembrie. Conform unei decizii a Asociației Universităților de Medicină și Farmacie din România, înscrierile vor avea loc on-line.

Când va avea loc examenul de admitere și licență?

Cu toate acestea, examenul de admitere va fi susținut prin metoda tradițională, pe 26 iulie, însă vor fi respectate mai multe măsuri de distanțare și protecție.

ADVERTISEMENT

Conform Mediafax, nu a fost luată momentan o decizie privitoare la susținerea examenelor din semestrul II. Acestea ar putea avea loc on-line, însă decizia va fi luată de către fiecare universitatea în parte.

Ședinta Asociației Universităților de Medicină și Farmacie din România a decis să mute pe platforme on-line înscrierile la examenul de licență. Cu toate acestea, examenul de admitere se va faceprin metoda tradițională în data de 26 iulie”.

ADVERTISEMENT

Asta, cu respectarea drastică a măsurilor de izolare socială, conform unui comunicat al Universității de Medicină și Farmacie din Iași.

Momentan nu se știe dacă examenul de admitere va avea loc în aceeași zi și în același mod pentru toate universitățile de acest fel din țară.

ADVERTISEMENT

Specialiștii își doresc să „elimine bariera dintre ciclul clinic și preclinic, ca să se poată promova în anul următor cu maxim 15 credite restante, propunere valabilă doar pentru anul curent universitar 2019-2020”.

Mai mult, studenții au primit o veste bună și termenul de depunere al lucrărilor de licență s-a prelungit până în 15 iulie.

ADVERTISEMENT

„Se acordă posibilitatea redactării lucrării de licență de tip analiză sistematică pentru studenții din anul VI de la Facultatea de Medicină și Medicină Dentară sau anul V la Facultatea de Farmacie, care nu pot efectua lucrările experimentale/clinice din cauza măsurilor epidemiologice luate la nivelul spitalelor. În această situație, titlul lucrării de dipomă poate fi modificat”, este precizat în comunicatul UMF Iași, semnat de rectorii tuturor Universităților de Medicină și Farmacie din țară, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT