News

Admitere ASE 2019. Care sunt actele necesare înscrierii la Academia de Studii Economice

13.06.2019 | 12:20
Admitere ASE 2019 Care sunt actele necesare inscrierii la Academia de Studii Economice
Ce acte de înscriere sunt necesare pentru a intra la Academia de Studii Economice. Sursa foto: Blog Adservio

Foarte mulți absolvenți ai liceului vor să știe care sunt actele necesare înscrierii la Academia de Studii Economice din București, una din cele mai importante și prestigioase universități din țară. La această facultate se înscriu cei care vor să fie manageri, finanțiști, bancheri sau vor, pur și simplu, să se specializeze pe un anumit sector financiar.

Actele necesare înscrierii la Academia de Studii Economice: Etapa de evaluare începe pe 15 iulie

Înscrierile la ASE se fac între 15 și 19 iulie 2019, de la ora 18 până la ora 16. Pe 19 iulie se afișează rezultatele obținute de candidați la eseul motivațional. Pe 20 iulie, candidații nemulțumiți de notele obținute la eseu pot depune contestații între orele 8 și 12. Pe data de 22 iulie, elevii vor susține testul de competență lingvistică.

Este vorba despre cei înscriși în programele cu predare în limbi străine, dar și la programul Limbi moderne aplicate. Examenele se susțin între orele 9 și 11. Candidații care sunt înscriși în programele de predare în limba română susțin examenele între orele 16 și 18. Contestațiile la aceste examene se depun pe 23 iulie, marțea, și tot în aceeași zi se afișează listele cu cei repartizați pe locurile bugetate.

Înscrierile la ASE încep pe 15 iulie. Sursa foto: http://dezie.cyberknowledgeclub.org/galerie

Elevii din străinătate trebuie să își echivaleze diplomele de studii

În mod obișnuit, înmatricularea în primul an de licență se face pe 1 octombrie, iar semnarea contractului de studiu între 1 și 21 octombrie. Pentru înscrierea la Academia de Studii Economice din Capitală, elevii vor avea nevoie de câteva documente, pe lângă susținerea examenelor de admitere.

Vor trebui să prezinte la secretariul facultății diploma de Bacalaureat sau foaia matricolă, din care să rezulte media anilor de liceu, dar și media generală obținută la examenul de Bacalaureat. Elevii din străinătate vor avea nevoie de echivalarea diplomei de Bacalaureat (aceasta este o adeverință pe care o emite, alături de un atestat, Ministerul Educației Naționale).

Eseul motivațional trebuie să cuprindă motivele candidatului pentru care a optat pentru această facultate. Absolvenții de liceu mai au nevoie de o adeverință de la medic prin care să se comunice că sunt apți pentru toate programele universitare sau, dimpotrivă, că au anumite probleme medicale de care facultatea va trebui să țină cont.

La dosarul înscrierii se mai depun copia legalizată a certificatului de naștere, împreună cu originalul, copia cărții de identitate, copia legalizată a certificatului de căsătorie, dacă este cazul, dar și o declarație pe proprie răspundere că nu a fost exmatriculat în trecut de la ASE. Aceștia vor mai achita o taxă de înscriere și vor depune la dosar chitanța, împreună cu 4 fotografii tip buletin.

Tags: