News

Admitere la SNSPA se va face online. Care este procedura de concurs

18.05.2020 | 11:55
Admitere la SNSPA se va face online Care este procedura de concurs
ADVERTISEMENT

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va organiza, în acest an, concurs de admitere online pentru absolvenții de liceu, prin intermediul unei platforme electronice special concepute în acest scop, admitere.snspa.ro. Atât preînscrierea, cât și admiterea se vor desfășura prin mijloace electronice, transmite Agerpres.

Testarea online sau media din clasa a XI-a drept criterii de admitere la SNSPA

Pentru toate facultățile din cadrul SNSPA admiterea la studiile universitare de licență a fost fixată pentru perioada 18 mai – 16 iunie.

ADVERTISEMENT

Admiterea la programele de studii universitare de licenţă din cadrul Facultăţii de Administraţie Publică, Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice şi Facultăţii de Management se face în ordinea descrescătoare a mediei de concurs, respectiv media clasei a XI-a, în corelaţie cu opţiunile candidatului şi promovarea examenului de Bacalaureat, în limita locurilor prezentate în oferta educaţională pentru anul universitar 2020 – 2021”, se arată într-un comunicat al SNSPA.

Candidații vor trebui  să își deschidă în perioada menționată un cont de utilizator pe platforma pusă la dispoziție de SNSPA. Aceasta a fost concepută pentru a putea fi folosită cu relativă ușurință de pe mai multe tipuri de dispozitive: desktop PC, laptop, tabletă, telefon mobil.

ADVERTISEMENT

Trebuie completate câmpurile obligatorii indicate și încărcate documentele solicitatea fie fotografiate, fie scanate. Candidații trebuie să fie atenți să selecteze programele de studii, forma de învățământ (zi/ învățământ de la distanță) și regimul de finanțare (locuri la buget/ cu taxă).

În cazul Facultății de Științe Politice, continuă înscrierile pentru pre-testare, începute încă din luna februarie. Pre-testarea presupune rezolvarea online a unui test grilă din cadrul disciplinelor și tematicii publicate deja pe site-ul facultății.

ADVERTISEMENT

Testul va avea o durată de 40 de minute şi va avea un număr de până la 30 de întrebări extrase aleatoriu.

Candidaţii la Facultatea de Administraţie Publică, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice sau la Facultatea de Management trebuie să completeze media generală din clasa a XI-a, care va reprezenta media de admitere, iar în cazul mediilor egale, criteriul de departajare va fi media obţinută în clasa a XI-a la Limba şi literatura română.

ADVERTISEMENT

În cazul celor care au ales un program de licență într-o limbă străină va fi nevoie de o scrisoare de motivație redactată în limba engleză, care va fi notată cu calificativul ”admis” sau ”respins”.

Lista potențialilor admiși, publicată înainte de baclaaureat

Lista celor care s-au preînscris va fi afișată de SNSPA înainte de începerea examenului de bacalaureat, iar pe 21 iunie va fi publicată lista celor admiși  în funcție de rezultatul pretestării la Facultatea de Științe Politice sau de media din clasa a XI-a, în cazul celorlalte facultăți.

Pentru ca admiterea să fie oficializată, candidații vor trebui să încarce pe platforma de admitere online dovada că au promovat examenul de bacalaureat.

Traversăm o perioadă plină de incertitudini, iar criza actuală generată de pandemia de coronavirus va avea, cu siguranţă, repercusiuni majore asupra întregului sistem educaţional. Cu toţii suntem afectaţi şi cu toţii trebuie să ne adaptăm situaţiei schimbate fundamental. Însă, pentru elevii claselor a XII-a, această criză a venit într-un moment crucial, iar universităţile trebuie să le ofere o modalitate de admitere adaptată condiţiilor actuale”, a afirmat rectorul SNSPA, Remus Pricopie.

ADVERTISEMENT