News

Admitere liceu 2020. Dosarele de înscriere se depun începând de astăzi. Ce se întâmplă cu elevii rămaşi nerepartizaţi

13.07.2020 | 14:09
Admitere liceu 2020 Dosarele de inscriere se depun incepand de astazi Ce se intampla cu elevii ramasi nerepartizati
ADVERTISEMENT

Admiterea la  liceu pentru anul 2020 a ajuns la faza în care se depun dosarele de înscriere. Totul se întâmplă începând de luni, 13 iulie 2020.

Aceasta este ziua în care absolvenții clasei a VIII-a vor putea merge la liceele la care au fost admişi, după repartizarea computerizată, acolo unde se vor înscrie.

ADVERTISEMENT

Au la dispoziție o săptămână întreagă să facă acest lucru, termenul limită fiind 20 iulie. Elevii clasei a VIII-a, care au dat examenul de Evaluare Națională, își vor putea depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost repartizaţi.

Un nou pas pentru admiterea la liceu 2020

Atenție! În datele de 22 și 23 iulie, conform procedurilor, se vor rezolva cazurile speciale apărute după repartizare, de către comisiile judeţene.

ADVERTISEMENT

Datele statistice publice de Ministerul Educației arată că, prin procedura de repartizare computerizată de pe 10 iulie, au fost anunțați 113.480 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, din care 68.564 de candidaţi la filiera teoretică şi 44.916 la cea tehnologică.

Totuși, 8500 de elevi au rămas nerepartizați în această sesiune de admitere la liceu și sunt nevoiți să aștepte a doua etapă.

ADVERTISEMENT

Potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației și Cercetării, cei mai mulți dintre aceștia sunt în București, Brașov, Cluj, Prahova, Sibiu și Neamț.

În cel mai probabil caz, respectivii candidați nu au completat un număr suficient de opțiuni pe fișele de înscriere, mai ales că 1.882 dintre aceștia au medii între 7 şi 9.56.

ADVERTISEMENT

Culmea, pe lista candidaților nerepartizați este chiar un elev din Giurgiu, elev cu media zece la absolvirea claselor V-VIII, iar a cărui medie generală la admitere este 9.56. Acesta a candidat la licee din București, însă nu a fost repartizat.

Elevii aflați în această situație trebuie să știe că urmează o a doua sesiune de admitere prin repartizare computerizată pe locurile rămase libere. La nivel național mai sunt 3400 de locuri rămase neocupate.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: