News

Admitere liceu 2021. A fost publicată broșura cu locurile la liceu și învățământul profesional în majoritatea județelor

12.05.2021 | 23:57
Admitere liceu 2021 A fost publicata brosura cu locurile la liceu si invatamantul profesional in majoritatea judetelor
Admitere liceu 2021. A fost publicată broșura cu locurile la liceu și învățământul profesional în majoritatea județelor Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Admitere liceu 2021. A fost publicată broșura cu locurile la liceu și învățământul profesional în majoritatea județelor

Inspectoratele școlare din mai multe județe, înclusiv cel din București, au publicat broșura pentru admitere la liceu, anul școlar 2021- 2022.

ADVERTISEMENT

Potrivit calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, respectivul document trebuia să fie publicat la data de 10 mai.

Admitere liceu 2021. A fost publicată broșura cu locurile la liceu și învățământul profesional în majoritatea județelor

Ulterior publicării, broșurile vor fi trimise către unitățile de învățământ. Acestea cuprind informații cu privire la admitere, regulile, normele, metodologiile și calendarul admiterii.

ADVERTISEMENT

Totdată, sunt prezentate și specializările pentru fiecare liceu sau școală profesională în parte, numărul de clase disponibile și ultima notă cu care s-a intrat în anul precedent.

„În ansamblul sistemului social din România, școala reprezintă un factor de dezvoltare care își fundamentează funcționarea pe un set de principii care o plasează în rândul instituțiilor a căror semnificație socială este esențială în dinamica socio-economică,” se arată în broșură.

ADVERTISEMENT

„În calitate de instituție cu rol de formare și de orientare a traseului educațional, școala furnizează spațiul adecvat pentru valorificarea resurselor individuale ale fiecărui elev, în vederea unei integrări socio-economice eficiente”.

„În acest context, toate unitățile școlare oferă viitorilor absolvenți informații și consilier privind profesiile, domeniile de activitate și semnificația socio-economică a profilelor din arealul pentru care îi pregătesc pe elevi”.

ADVERTISEMENT

„Astfel, elevul, absolvent al clasei a VIII-a, se găsește în situația de a alege între posibile variante de opțiuni școlare și profesionale apelând la capacitățile de analiză, comparație și selectare, în vederea realizării unei opțiuni informate și realiste”.

O informație menționată suplimentar, în contextul actual, este necesitatea informării, prin telefon sau e-mail, a unității de învățământ cu privire la intenția de depunere, completare, preluare a documentelor, pentru activitățile ce presupun prezența fizică la instituția de învățământ, în vederea realizării unui plan de acces.

Procedura este elaborată de Comisia națională de admitere. Acesta precizează că elevii pot participa la repartizarea computerizată într-un singur judeţ. Poate să nu fie cel în care își au domiciliul.

Conform procedurii elaborate de instituția menționată mai sus, înscrierea candidaților care doresc să participe la admiterea computerizată în alt județ se realizează la unitatea de învățământ din care provin candidații. Vezi aici Broșura Admitere la liceu 2021-2022 pentru București.

ADVERTISEMENT