News

Admitere liceu 2021. Când are loc repartizarea computerizată?

Procesul de admitere la liceu în 2021 se apropie cu pași repezi, iar repartizarea computerizată este cel mai important moment pentru absolvenții de gimnaziu.
14.07.2021 | 12:30
Admitere liceu 2021 Cand are loc repartizarea computerizata
Admitere liceu 2021. Când are loc repartizarea computerizată? Sursa foto: Mediafax, colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Odată ce elevii clasei a VIII-a au scăpat de emoțiile probelor de la Evaluarea Națională, urmează să treacă și prin procesul de admitere la liceu în 2021.

Prima etapă de repartizare începe în data de 16 iulie 2021 și durează până în 22 iulie. În acest interval de timp, absolvenți claselor a VIII-a și părinții acestora, îndrumați de diriginți, vor completa opțiunile dorite în fișele de înscriere.

ADVERTISEMENT

Completarea trebuie să fie făcută cu foarte mare atenție, deoarece orice opțiune greșită poate duce la o repartizare nedorită.

Cum se desfășoară întregul proces de admitere

Tot între 16 și 22 iulie 2021, vor fi introduse în baza de date computerizată datele din fișele de înscriere depuse de elevi pentru admitere la liceu în 2021.

ADVERTISEMENT

Același interval de timp este destinat și pentru verificarea, atât de candidați, dar și de părinții acestora, corectitudinii datelor completate în fișa listată de calculator. Există posibilitatea de a corecta greșeli apărute în timpul completării și pot fi listate fișele corectate. Aceste operațiuni sunt realizate cu ajutorul aplicației informatice centralizate.

22 iulie este termenul limită pentru ca bazele de date de la centrele de înscriere să fie trimise către centrele de admitere județene sau către cel al municipiului București. Va fi trimisă și lista absolvenților ce nu participă la repartizarea computerizată.

ADVERTISEMENT

În aceeași zi, centrele de admitere județene și cel al municipiului București vor confirma finalizarea operațiunilor specifice cu privire la transmiterea bazei de date, folosind aplicația informatică centralizată.

În data de 23 iulie, vor fi verificate și corectate eventualele erori din bazele de date. Spre exemplu, e vorba de candidații care apar în baza de date pentru admiterea computerizată, dar care au fost deja admiși la licee unde sunt susținute probe de aptitudini. Comisia națională de admitere și comisiile județene vor verifica aceste erori. Tot atunci, vor fi încheiate modificările în aplicația informatică centralizată.

ADVERTISEMENT

Când are loc repartizarea computerizată la admitere liceu 2021

În data de 24 iulie 2021, va avea repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a ce nu împlinesc 18 ani până la momentul începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022.

În această zi, candidaților repartizați computerizat le va fi comunicat rezultatul acestei repartiții.

De asemenea, în unitățile de învățământ gimnazial vor fi afișate listele cu locui neocupate în unități de învățământ liceal din județul respectiv sau din municipiul București.

Între 25 și 28 iulie, candidații vor depune dosarele de înscriere la școlile unde au fost repartizați.

Pentru ca un candidat declarat admis după repartizarea computerizată să se poată înscrie la liceu, va trebui să prezinte următoarele acte. Acestea vor trebi prezentate în format original la liceu.

  • cererea de înscriere
  • cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere
  • adeverință ce conține notele și media generală de la Evaluarea Națională
  • foaia matricolă cu situația din clasele V – VIII (cu calculul mediei generale)
  • fișă medicală

Pe 29 iulie 2021, unitățile de învățământ liceal vor transmite situația locurilor rămase libere ca urmare a neînscrierii candidaților admiși în prima etapă.

Între 29 iulie și 5 august 2021, candidații din etapa a doua se vor putea înscrie la repartizarea computerizată.

Repartizarea în învățământul liceal din etapa a doua are loc în data de 6 august 2021.

Între 6 și 7 august, candidații vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost admiși.

ADVERTISEMENT