News

Adolescent de 14 ani, condamnat penal după un joc periculos. ”Te-a tăiat un pic la mână, n-ai nimic”

Un adolescent de 14 ani a fost condamnat penal la 6 luni de supraveghere, în urma unui joc periculos. Victima sa are doar 9 ani
03.04.2023 | 23:10
Adolescent de 14 ani condamnat penal dupa un joc periculos Tea taiat un pic la mana nai nimic
CSM București a pierdut litigiul cu un fost antrenor și un fost jucător. Foto: hepta
ADVERTISEMENT

În sarcina adolescentului condamnat penal de Judecătoria Reghin s-au reținut trei infracțiuni: lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe și șantaj.

Adolescent condamnat penal după un joc periculos

Adolescentul a ajuns în fața instanței pentru cele trei capete de acuzare. Victima sa a fost un băiat în vârstă de doar 9 ani, care, în ciuda faptului că a fost amenințat cu moartea, a decis să-i spună bunicului său ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Faptele s-au petrecut în iulie 2021, când băiatul în vârstă de 9 ani se afla în vacanță la bunicul său, în comuna Filipișul Mare din județul Mureș. În data de 26.07.2021, în jurul orei 12.00, a mers să se joace cu alți copii din sat, din grup făcând parte și O.M. în vârstă de 14 ani.

Copilul a devenit ținta ironiilor celor mai mari, fiind tratat drept ”şmecheraş de oraş”, relatează Ziare.com. Adolescentul condamnat penal i-a luat telefonul de pe bancă şi i-a cerut să i-l vândă pentru suma de 10 lei, însă victima a refuzat.

ADVERTISEMENT

Joaca agresivă a lui O.M. nu s-a oprit aici. La un moment dat, l-a legat pe băiatul de 9 ani cu o sfoară de un copac. L-a lovit în abdomen și l-a filmat telefonul pe care i-l luase cu forța.

În ciuda rugăminților copilului de a fi dezlegat, O.M. a refuzat replăcându-i: ”ce fain te-am legat, te-a tăiat un pic la mână, n-ai nimic”. Băiatul de 9 ani a fost ținut legat de trunchiul pomului câteva minute, apoi lăsat liber, adolescentul înapoindu-i telefonul.

ADVERTISEMENT

Amenințat cu moartea de agresor

Victima a fugit către casa bunicului, căruia i-a povestit ce i s-a întâmplat, deși agresorul i-a trimis câteva mesaje vocale prin care îl amenința cu moartea dacă va spune vreunui adult ce pățise. ”Te tund chel, te bat de te omor şi pe tine şi pe el (bunicul n.r.) ți-o dau de te sparg”, au fost mesajele de amenințare trimise victimei de O.M.

Bunicul băiatului a mers direct la poliție și a depus o reclamație pe numele celui care îi agresase nepotul. Pentru că împlinise deja 14 ani, deci răspundea penal, O.M. a fost incriminat, trimis în judecată pentru lipsire de libertate în mod ilegal, lovire și alte violențe și șantaj.

ADVERTISEMENT

Adolescentul a încercat să se scuze în fața instanței, susținând că totul nu a fost decât un joc nevinovat, ”Hoții și Poliția”, iar cel mic acceptase anterior să joace rolul de hoț și să fie legat de pom, dar că pe parcurs s-a speriat și a luat joaca în serios, fiind pentru prima dată când participa la așa ceva. Judecătorii au fost însă de altă părere, instanța apreciind că atitudinea agresorului de 14 ani a depășit limitele unui joc nevinovat între copii.

”Prin maniera în care a legat victima de mâini, cauzându-i leziuni, şi prin felul în care s-a comportat, lovind-o în zona intimă-probabil în zona coapsei (raportat la concluziile raportului medico-legal) şi filmând-o, victima a fost redusă la tăcere, care evident că s-a speriat, dându-şi seama că nu-i poate face faţă inculpatului, comportament care a depăşit limitele unui joc nevinovat între copii”, se arată în motivarea instanței. Sentința Judecătoriei Reghin nu este definitivă.

ADVERTISEMENT