News

Adolescent de 15 ani, reținut de polițiști. Este principalul suspect în cazul tinerilor împușcați în cap cu un pistol cu bile

07.10.2020 | 16:29
Adolescent de 15 ani retinut de politisti Este principalul suspect in cazul tinerilor impuscati in cap cu un pistol cu bile
ADVERTISEMENT

Doi tineri s-au ales cu multiple traumatisme cranio cerebrale după ce au fost împușcați în cap cu un pistol cu bile de un alt adolescent. Conflictul a avut loc în cursul zilei de marți, 6 octombrie, pe strada George Topârceanu din municipiul Ploiești.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a principalului suspect. Potrivit unor surse citate de Agerpres, este vorba despre un minor de 15 ani care a folosit fără drept o armă neletală.

ADVERTISEMENT

În urma altercației, un băiat de 16 ani a suferit o contuzie latero-cervicală şi a fost transportat de urgență la Spitalul Pediatrie Ploieşti I în vederea îngrijirilor medicale. De asemenea, prietenul său, în vârstă de 17 ani a ajuns pe mâna medicilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cu traumatism cranian minor.

A fost reținut principalul suspect în cazul tinerilor împușcați în cap cu un pistol cu bile

Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi două infracţiuni de lovire sau alte violenţe”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nu este singurul incident de acest gen care s-a petrecut recent în țara noastră. Polițiștii din Codlea, județul Brașov, au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe în urma unei înregistrări video în care doi băieţi de 12-13 ani se bat în curtea şcolii.

La data de 02 octombrie 2020, în urma apariției, în mediul online, pe un site de socializare, a unor imagini video în care doi băieți se agresează fizic reciproc, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Codlea s-au sesizat din oficiu și au demarat, de îndată, cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

ADVERTISEMENT

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoanele în cauză, ca fiind doi tineri, în vârstă de 12, respectiv 13 ani din municipiul Codlea, județul Brașov și au stabilit faptul că incidentul ar fi avut loc în timpul vacanței de vară, în curtea unei instituții de învățământ din municipiul Codlea.

Totodată, din primele cercetări, s-a stabilit faptul că, în timp ce aceștia s-ar fi aflat în curtea școlii, împreună cu alți tineri, s-ar fi agresat fizic reciproc, ca urmare a unor discuții în contradictoriu.

ADVERTISEMENT

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Braşov.

ADVERTISEMENT