News

Adolescenți suspectați că organizau lupte între câini. Băieții dresau metiși Amstaff folosind alte animale pe care le omorau

Mai mulți adolescenți sunt suspectați că organizau lupte între câini. Aceștia foloseau alte animale, pe care le omorau dresând metiși Amstaff.
25.05.2023 | 18:51
Adolescenti suspectati ca organizau lupte intre caini Baietii dresau metisi Amstaff folosind alte animale pe care le omorau
Adolescenți suspectați că organizau lupte între câini. Băieții dresau metiși Amstaff. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Caz șocant în Bistriţa-Năsăud, acolo unde mai mulți adolescenți sunt bănuiți că organizau lupte între câini. Băieții antrenau metişi Amstaff, iar în procesul de dresaj foloseau alte animale, câini și pisici de rasă comună, pe care le omorau.

Lupte între  câini Amstaff, organizate de adolescenți. Foloseau drept „momeală” alte animale

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud s-au sesizat din oficiu, după ce în luna martie 2023 în urma unor acțiuni informativ-operative, ar fi descoperit cazul terifiant.

ADVERTISEMENT

”În cursul lunii martie 2023, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud, în urma efectuării unor activităţi informativ-operative, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane, posibil minore, dintr-o comună din judeţul Bistriţa-Năsăud, organizează lupte între câini şi pregătesc în acest scop exemplare canine din rasele periculoase”, au transmit reprezențanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările polițiștilor au arătat că minorii ar fi folosit, în timpul antrenamentelor, alte animale vii, câini și pisici de rasă comună. Ulterior, acestea mureau din cauza luptelor la care erau supuse.

ADVERTISEMENT

Doi minori, în vârstă de 15 și 16 ani sunt urmăriți penal: ”În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate, a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de doi bănuiţi minori, de 16, respectiv 15 ani”, au informat polițiștii.

Oamenii legii adaugă faptul că băiatul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore. Cercetările sunt desfășurate de Biroul pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud, urmând să se afle cum a fost organizată întreaga activitate a adolescenților.

ADVERTISEMENT

Proprietarii de câini periculosi riscă amenzi usturătoare

În acest context, amintim că proprietarii de câini periculoși riscă amenzi usturătoare dacă nu respectă anumite reguli. În cazul în care animalele sunt lăsate libere pe străzi sau stăpânii ies la plimbare cu acestea fără să le pună botnița și lesă, proprietarii pot fi amendați cu sume de până la 5.000 de lei.

Este vorba despre o lege adoptată de parlamentari, în urmă cu câteva săptămâni. Până acum, amenzile pentru stăpânii de câini care nu respectau prevederile legale erau cuprinse între sumele de 100 și 3.000 de lei.

ADVERTISEMENT

”În urma acestei modificări legislative va fi înăsprit modul de sancţionare pentru nedeclararea şi nerespectarea condiţiilor de deţinere a unui câine periculos sau agresiv, conform legislaţiei în vigoare.

De asemenea, verificările poliţiştilor în locurile publice în vederea respectării OUG 55/2002 vor putea deveni mai eficiente, conducând la scăderea cazurilor de persoane atacate de câini periculoşi fără lesă şi botniţă”, au transmis iniţiatorii proiectului de lege, deputații Nicolae Georgescu, Laura-Cătălina Vicol-Ciorbă şi Eugen Neaţă.

 

ADVERTISEMENT