News

Adopția Sorinei, confirmată oficial de autoritățile americane. Fetița din Baia de Aramă a susținut primul concert de vioară: ”Binele învinge mereu”

Sorina, fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din America, a susținut primul concert de vioară în cadrul unui eveniment școlar. Procedura de adopție în SUA s-a încheiat.
24.06.2022 | 09:00
Adoptia Sorinei confirmata oficial de autoritatile americane Fetita din Baia de Arama a sustinut primul concert de vioara Binele invinge mereu
Sorina Săcărin a susținut primul concert de vioară, alături de orchestra școlii la care studiază / Foto: Facebook Azota Popescu
ADVERTISEMENT

Sorina, fetița adoptată în urmă cu doi ani de Gabriel și Ramona Săcărin, doi români care locuiesc în Statele Unite, s-a adaptat perfect noului stil de viață. Ajunsă la 9 ani, micuța trăiește din plin visul american și nu pare să-și mai dorească să revină prea curând în țara în care s-a născut.

Cum s-a schimbat viața Sorinei, după ce a ajuns în America

Viața Sorinei s-a schimbat fundamental după ce a ajuns în Statele Unite, iar părinții și profesorii s-au declarat uimiți de progresele pe care aceasta le face într-un timp scurt, deși vine dintr-o societate cu totul diferită, cu un altfel de sistem de învățământ, într-o altă limbă.

ADVERTISEMENT

Conform unui raport al serviciului de asistență socială din Statele Unite, fetița crescută de familia Șaramăț este ”motivată și dornică să învețe limba engleză” și a progresat la toate cele patru abilități de limbaj.

Asistența socială din SUA, despre Sorina: ”E uimitor cât de bine se adaptează”

Sorina frecventează Școala primară May Moore, unde este clasa a doua. Profesoara ei, doamna Broccard, spune că ”Este o plăcere să lucrezi cu Sorina. A realizat un progres minunat la toate cele patru abilități de limbaj, ascultare, vorbire, citire și scriere. Este motivată și dornică să învețe mai bine limba engleză.

ADVERTISEMENT

Este uimitor cât de bine se adaptează, toate astea cu o atitudine atât de pozitivă și cu un zâmbet mare pe față. A prins încredere și vrea să își asume riscuri (noi provocări) în citire și în scriere”. În concluzie, asistentul social spune despre Sorina că este ”o fată de opt ani care este în mod vizibil sănătoasă, fericită și mulțumită și căreia îi este foarte bine în noul cămin.

Ramona și Gabriel sunt părinți iubitori și care își susțin copiii, care au dus-o la pediatru și la dentist pentru a aborda statusul vaccinărilor și al cariilor. Sorina pare că se adaptează lin și îi merge foarte bine cu iubirea și stabilitatea pe care Ramona și Gabriel o oferă”, se arată într-un raport realizat de Vivian Ostrov, asistent social licențiat în Statele Unite.

ADVERTISEMENT

Primul concert de vioară, cu orchestra școlii

La mijlocul lui iunie 2022, o instanță din New York a confirmat adopția internațională, după un control al Asistenței sociale care a durat aproape doi ani. Practic, din acest moment, soții Săcărin sunt considerați părinți ”cu acte în regulă” ai fetiței pe care au adoptat-o din România.

Sorina si mama ei
Sorina, alături de Ramona Săcărin, mama ei din Statele Unite / Foto: Facebook Azota Popescu

Tot luna aceasta, Sorina a avut și primul concert de vioară, pe care l-a susținut alături de colegii ei din orchestra școlii. Imagini cu fetița din baia de Aramă, în timpul spectacolului, au fost publicate pe pagina de socializare a Azotei Popescu, președintă a Asociației Catharsis.

ADVERTISEMENT

Azota Popescu, ”mama” asistenților maternali din România: ”Sorina, ai învins bezna în care te ținea familia din Baia de Aramă”

Azota Popescu are 82 de ani și este omul care a adus în România conceptul de ”asistent maternal profesionist”. Deși are o vârstă înaintată, Azota Popescu se implică activ pentru cauza copiilor orfani care își caută o familie.

Datorită ei, Legea adopției a fost schimbată de mai multe ori iar Asociația Catharsis este unul dintre cele 6 Organisme Publice Acreditate din România care are dreptul de a organiza cursuri în vederea obținerii atestatului de părinte adoptator. De asemenea, este singura asociație din țară care face evaluare psihologică viitorilor părinți.

”În viață, totul începe cu iubire și se întoarce în iubire. Sorina, alături de mamă, se simte în siguranță. America este noua ei patrie (…). Felicitări, Sorina, ai învins definitiv ”bezna” în care te-au ținut captivă membrii familiei de asistent maternal din Baia de Aramă. Binele învinge mereu”, a scris Azota Popescu pe pagina ei de socializare.

ADVERTISEMENT