Fotbal intern

ADPD face un apel dramatic pentru salvarea lui Dinamo. Cornel Dinu: „Nu mai este timp de orgolii, de jigniri, de înjurături între suporteri. Dinamo moare sub ochii noștri”. Exclusiv

11.04.2020 | 07:22
ADPD face un apel dramatic pentru salvarea lui Dinamo Cornel Dinu Nu mai este timp de orgolii de jigniri de injuraturi intre suporteri Dinamo moare sub ochii nostri Exclusiv
ADPD face un apel dramatic pentru salvarea lui Dinamo. Cornel Dinu „Nu mai este timp de orgolii, de jigniri, de înjurături între suporteri. Dinamo moare sub ochii noștri”. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Dinamo a ajuns pe pragul prăpastiei numită faliment, ceea ce ar înseamna dispariția unui simbol al fotbalului românesc. Ionuț Negoiță anunță apocalipsa în plină criză a întregii societăți românești din cauza pandemiei de SARS-CoV-2. Asociația Dinamoviști Pentru Dinamo (ADPD) face un apel dramatic și onest la toți suporterii „câinilor”, inclusiv „rivalilor” din asociația Doar Dinamo București (DDB), pentru salvarea clubului în al 12-lea ceas.

ADPD face un apel dramatic pentru salvarea lui Dinamo. Cornel Dinu: „Nu mai este timp de orgolii, de jigniri, de înjurături între suporteri. Dinamo moare sub ochii noștri”

Conducerea lui Dinamo a depus actele necesare obținerii licenței pentru sezonul următor, dar nu stă deloc pe roze din cauza unor datorii de aproximativ 180.000 de euro, care, neplătite până la sfârșitul lunii, vor împiedica obținerea licenței. Ceea ce este sinonim cu falimentul și cu retrogradarea automată în Liga a IV-a.

ADVERTISEMENT

În acest focar de panică pentru toată suflarea dinamovistă, Asociația Dinamoviști Pentru Dinamo, printre ai cărei membrii fondatori sunt „Mister” Cornel Dinu, actorul Răzvan Oprea sau „Profesorul” Mihnea Ionescu a lansat un apel, haideți să nu-i spunem disperat, dar cel puțin dramatic, în care face apel la unitate pentru toți suporterii „câinilor” în vederea salvării clubului din dezastrul în care a adus Ionuț Negoiță clubul.

Apel care vizează, în primul rând, pe „rivalii” (ghilimelele sunt obligatorii) din cealaltă „facțiune” a fanilor, Doar Dinamo București, în care sunt majoritatea ultrașilor din Peluza Cătălin Hâldan. Și care au ajutat până acum pe Dinamo cu 1.000.000 de lei strânși din cotizațiile fanilor care s-au înscris în „Programul DDB” prin care gruparea condusă de Elias Bucurică a cumpărat deja 10% din acțiunile clubului.

ADVERTISEMENT

Iată în continuare comunicatul de urgență pentru unirea suporterilor postat pe pagina de facebook de Asociația Dinamoviști Pentru Dinamo.

„Apocalipsă sau izbăvire?

Nori negri adunați pe cerul dinamoviștilor și nu de ieri sau de astăzi…. Ne-“Finanțatorul” a ieșit în presă cu amenințarea că nu mai salvează clubul, uitând de fapt că el este cel care l-a devalizat în toți acești ani, după descălecatul în Ștefan Cel Mare, cu un decalog de promisiuni care mai de care mai fățoase.

ADVERTISEMENT

Știm cu toții neîmplinirile, nerealizările, nereușitele echipei sub conducerea acestui zidar, nu o să mai trecem in revistă.

Pomenim doar faptul că a vândut bine într-o perioadă, a scos milioane de euro din club chiar dacă el neagă și vântură faptul ca ar fi investit vreo 10 milioane. Ba a mai și inventat cumpărători arabi, greci, ruși, etc, susținând că el vrea sa vândă dar cumpărătorii nu sunt serioși.

ADVERTISEMENT

Presimțind că lucrurile stau rău, încă de acum doi ani a apărut ideea creării unei asociații socios iar câțiva suporteri au luat inițiativa și au înființat ADPD, o asociație a cărei vârf de lance este Mister Cornel Dinu.

Și “nașterea” acestei asociații s-a făcut greu, cu forcepsul, pentru că între timp a mai fost înființată una, DDB, și așa a apărut și un război fratricid, odios, și care a făcut rău până la urmă ambelor asociații.

Vara trecută au început să se întâmple lucruri și mai interesante: Mircea Rednic a fost îndepărtat de la echipă (ce surpriză!), au fost dați afară majoritatea fotbaliștilor și au fost aduși alții, un nou antrenor, înfrângeri pe linie, un infarct pe banca lui Dinamo, apoi un alt antrenor, etc…

Apoi o altă bombă: Negoiță a anunțat că el nu mai bagă bani la Dinamo (altă mare surpriză!).

În acel moment, începutul lui noiembrie, ADPD se afla în negocieri cu Negoiță cu propunerea preluării a 51% din acțiuni. La doar câteva zile acesta a apărut la TV și a transmis că singura asociație cu care va colabora este DDB-ul, cărora le-a și cedat 10% din acțiuni în schimbul a 1 leu și a banilor adunați de această asociație.

Dintr-o mișcare acesta a învrăjbit suporterii, le-a luat banii fanilor pentru un 10% din ce? Dintr-un viitor faliment?

Greu, fraților! Ar fi multe de spus, sunt multe frustrări adunate de noi toți, ADPD, DDB, si cei care au stat pe margine doar așteptând să vadă ce se întâmplă.

În al 12-lea ceas, ar fi bine să ne așezăm cu toții la aceeași masă și să salvăm Dinamo cu adevărat!

Va fi greu, există chiar pericolul retrogradării, dar poate o să putem evita falimentul, liga a 4-a.

Știm că este o perioadă dificilă în viața lui Dinamo, motiv pentru care nu putem sta nepăsători, suntem dispuși să susținem în anumite condiții clubul, în greaua încercare de a primi licența pentru sezonul viitor.

Atenție!

Clubul, nu patronatul de carton!

Pentru că inimile noastre bat doar pentru Dinamo București!”

Cornel Dinu: „Numai uniți putem să salvăm ce mai este de salvat din dezastru în care a adus Negoiță clubul”

Cornel Dinu, unul dintre membrii fondatori ai ADPD, a subliniat, în exclusivitate pentru FANATIK, importanța acestui moment pentru viitorul, atât de incert, al lui Dinamo. Și, mai ales, importanța unității între toți suporterii „câinilor”.

„Nu mai este timp de orgolii, de jigniri, de înjurături între suporteri. Dinamo moare sub ochii noștri. Fanii din PCH mă cunosc, știu ce înseamnă Dinamo pentru mine, știu că eu trec peste orice pentru Dinamo”

„Eu am fost cunoscut în lume datorită lui Dinamo și am o mare datorie către Dinamo. Numai uniți putem să salvăm ce mai este de salvat din dezastru în care a adus Negoiță clubul”

„Am spus că în acești ani am fost jignit fără niciun motiv de cât poate acela că am vrut ca suporterii lui Dinamo, la fel ca pretutindeni în lumea după care jinduim să cotizeze decent pentru a întregi bugetul clubului. Dacă aceasta poate să fie o vină…”

„Mai mult decât atât știu că aceste jigniri, de o gravitate și diversitate a răului și minciunii, nu aparțin niciunei facțiuni a suporterilor dinamoviști, ci a doar trei, patru rătăciți din Oastea Domnului. Știu să fac această diferență, iert creștinește pentru că aceste jigniri nefiind decât invenții, n-au cum să mă atingă”

  • „Împreună pentru Dinamo, totul pentru Dinamo!” este deviza ADPD
  • 50.000 de euro este gata să plătească ADPD pentru a ajuta la rezolvarea problemelor financiare de la Dinamo, în schimbul a 5% din acțiuni
  • 10 membrii fondatori are ADPD: Cornel Dinu, Răzvan Oprea, Mihnea Ionescu, Ioannis Modan, Emil Udeanu, Bogdan Pancu, Adrian Lungu, Cosmin Csender, Robert Bălăceanu și Ștefan Demici
  • 400 de lei pe an este cotizația de membru ADPD pentru persoanele cu vârsta între 18 și 65 de ani
  • 150 de lei pe an este cotizația de membru ADPD pentru seniorii peste 65 de ani și tinerii între 13 și 18 ani
  • 100 de lei pe an este cotizația de membru ADPD pentru persoanele cu dizabilități și copii mai mici de 13 ani
  • 205.000 de euro a dat DDB pentru plata salariilor restante la Dinamo, sumă pentru care Ionuț Negoiță le-a vândut 10% dintre acțiunile clubului suporterilor din DDB
  • 180.000 de euro este suma de care mai are nevoie Dinamo în vederea achitării unor datorii pentru a putea obține licența necesară participării în Casa Pariurilor Liga 1 în sezonul următor
ADVERTISEMENT