Adrenalină şi fum pe malul mării. Mii de oameni sunt aşteptaţi la prima ediţie a Drift Games de la Constanţa

Ediţia 2017 a competiţiilor din driftul românesc va debuta duminică, la Constanţa, în zona cazinoului, acolo unde aproximativ 10.000 de turişti sunt aşteptaţi să fie prezenţi la prima...
27.04.2017 | 16:07
Adrenalina si fum pe malul marii Mii de oameni sunt asteptati la prima editie a Drift Games de la Constanta

Ediţia 2017 a competiţiilor din driftul românesc va debuta duminică, la Constanţa, în zona cazinoului, acolo unde aproximativ 10.000 de turişti sunt aşteptaţi să fie prezenţi la prima ediţia a Drift Games by The Sea.

Opt dintre cei mai spectaculoşi piloţi din Campionatul Naţional de Drift îşi vor testa limitele la ediţia inaugurală a Drift Games. Este un nou concept lansat de Romanian Drift Community prin care piloţii nu vor face spectacol doar prin deja cunoscutele tandemuri în drift.

Aceştia vor încânta publicul prin elemente de show precum parcări în derapaj, treceri printre obstacole în drift, întoarceri la 180 de grade sau atingerea unor obiecte aşezate în diverse puncte.

Cel mai bine cotat pilot român de drift, Călin Ciortan (dublu campion naţional şi campion european), Traian Buse (primul campion naţional la drift din istoria României), Sorin Ene (campion naţional 2015), Cătălin Trifan (vicecampion naţional 2015), Radu Moise, Radu Văduva, Ilarion Grigorici şi Gabi Imre (trainer Academia de Drift) sunt cei opt piloţi anunţaţi la startul evenimentului care va debuta duminică, de la ora 14:00, şi se va încheia seara, în jurul orei 20:00.

Maşinile vor fi expuse în Mamaia de sâmbătă

Până atunci, cele opt maşini, care totalizează peste 5.000 de cai putere, vor fi expuse începând de sâmbătă şi până duminică la 12:00 la Piaţeta Cazino din Mamaia, a anunţat reprezentantul local al competiţiei, Cristiana Dima. „Cei care sunt curioşi, atunci când maşinile vor fi expuse vor putea vedea fiecare detaliu al maşinilor, inclusiv din interior”, a afirmat aceasta.

Drift Games by The Sea, organizat de Romanian Drift Community în parteneriat cu Asociaţia Litoral Delta Dunării şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa va fi prima ediţie a noului concept. „Este un proiect-pilot, pe care vom continua să îl dezvoltăm, dar punctul de plecare va fi aici, la Constanţa, şi cu siguranţă, publicul va fi încântat de ceea ce va vedea”, a declarat Andrei Balica, preşedintele Romanian Drift Community.

Imediat după Drift Games, sezonul în driftul românesc va continua cu Drift Grand Prix la Piaţa Constituţiei din Capitală (6-7 mai) şi prima etapă din Campionatul Naţional de Drift pe circuitul de la Mariapocs (13-14 mai).

Este un proiect-pilot, pe care vom continua să îl dezvoltăm, dar punctul de plecare va fi aici, la Constanţa, şi cu siguranţă, publicul va fi încântat de ceea ce va vedea. Andrei Balica, preşedinte Romanian Drift Community