Sport

Fiul legendarului portar Andres Palop și-a depășit părintele. A înscris un gol de poveste într-un meci de juniori. Video

Alejandro Palop, fiul legendarului portar Andres Palop a ”comis-o” la fel ca tatăl lui. Nu a dat gol cu capul, dar a înscris din poartă în poartă. Părintele lui a înscris un gol memorabil în Cupa UEFA.
22.11.2021 | 14:29
Fiul legendarului portar Andres Palop sia depasit parintele A inscris un gol de poveste intrun meci de juniori Video
Sursa foto: as.com
ADVERTISEMENT

În fotbalul modern una dintre cele mai mari calități ale portarilor este jocul de picior. Sunt zeci de exemple în care goal keeper-ii execută fazele fixe și înscriu goluri decisive.

Portarii urcă și în careul advers atunci când situația o cere, în general în finalul unor meciuri pentru profita de înălțimea lor, înscriind goluri cu capul. În familia Palop, tatăl și fiul le-au făcut pe amândouă.

ADVERTISEMENT

Tatăl a marcat cu capul, fiul din poartă în poartă

Alejandro Palop nu spunea mai nimic, până la sfârșitul săptămânii trecute. Cei mai fanatici fani ai fotbalului spaniol îl știu doar ca fiind fiul legendarului Andres Palop, fost jucător la Valencia, Sevilla și Bayer Leverkusen.

Puțini își mai aduc aminte de isprava portarului Andres Palop din urmă cu aproape 15 ani când a înscris un gol de poveste într-un Sevilla – Șahtior Donețk 2-2.

ADVERTISEMENT

Duminică a venit rândul fiului să-și salveze echipa. Legitimat la gruparea Torrent, din regiunea Valencia, unde familia lui s-a stabilit, Alejandro Palop a reușit golul sfârșitului de an.

S-a întâmplat în disputa din campionatul de juniori dintre Alzira și Torrent. Era minutul 90 și gazdele tocmai au executat prost o lovitură liberă de la marginea careului. Alejandro Palop a încercat să-și pună un coechipier pe contraatac, a degajat, iar mingea, șutat cu forță, l-a păcălit pe portarul gazdelor și a intrat în plasă aducând victoria celor de la Torrent.

ADVERTISEMENT

Andres Palop a ținut să-și felicite fiul printr-o postare pe o rețea de socializare: ”Nu încetezi să mă surprinzi, Alejandro Palop. Victorie cu golul tău în ultimul minut. Noroc? Nu… se numește ambiție”, a scris Andres Palop pe Twitter.

Două momente care l-au transformat într-o legendă pe Andres Palop

Andres Palop a fost unul dintre portarii buni pe care i-a avut fotbalul spaniol în ultimii 25 de ani. A câștigat titlul cu Valencia (în 2002), Cupa și Supercupa Spaniei cu Sevilla (2007 și 2010, respectiv în 2007)

ADVERTISEMENT

Mai are în palmares nu mai puțin de 5 trofee continentale intercluburi. Cupa UEFA, cucerită cu Valencia în 2004 și cu Sevilla în 2006 și 2007, dar și două Supercupe ale Europei, cu Valencia în 2004 și Sevilla doi ani mai târziu.

Însă, momentul care l-a consacrat definitiv a fost cel din 8 martie 2007. Legitimat la Sevilla, Adres Palop avea să înscrie golul de 2-2, la una din ultimele faze ale meciului din optimile Cupei UEFA, contra ucrainenilor de la Șahtior Donețk, pregătiți la acea vreme de Mircea Lucescu. În acel an Sevilla avea să câștige trofeul continental.

Un alt amănunt interesant din biografia lui Andres Palop este acela că portarul a cucerit și titlul continental cu naționala Spaniei, în 2008, fără să fi jucat măcar un minut într-un meci oficial al ”Furiei roja”.

De altfel, în întreaga carieră Andres Palop nu a fost utilizat în nici un joc oficial al Spaniei, dar era al treilea portar al naționale la momentul triumfului din 2008.

ADVERTISEMENT