Sporturi

Adria Tour, cu Novak Djokovic în prim-plan, e gata de start! Câți fani vor fi în tribune la Belgrad, în weekend

13.06.2020 | 10:22
Adria Tour cu Novak Djokovic in primplan e gata de start Cati fani vor fi in tribune la Belgrad in weekend
ADVERTISEMENT

Tenisul rămâne puternic afectat de pandemia de Coronavirus, iar circuitele ATP și WTA nu se vor relua până la finalul lunii iulie. Novak Djokovic le-a pregătit o surpriză fanilor sportului alb, iar în acest weekend, la Belgrad, va lua startul Adria Tour. O competiție demonstrativă, organizată chiar de liderul mondial, la care vor fi prezenți și alți trei jucători din top 20 ATP.

Startul Adria Tour se dă în acest weekend, la Belgrad, dar competiția va continua în Croația (20-21 iunie, Zadar), Muntenegru (27-28 iunie, Tivat) și Bosnia Herțegovina (3-4 iulie, Banja Luka). Partidele din acest weekend sunt programate începând cu ora 15:00, pentru ca sesiunea de seară să ia startul la ora 20:00. Vor fi transmise în direct pe Eurosport 2.

ADVERTISEMENT

Djokovic, Zverev și Thiem se vor înfrunta la Belgrad! Primele 1000 de bilete, vândute în 7 minute!

Novak Djokovic va avea parte de o competiție de top pentru câștigarea titlului la Adria Tour. Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov și Dominic Thiem au ajuns deja la Belgrad. Viktor Troicki va evolua și el în meciurile care se vor disputa pe zgură, în complexul situat pe malul Dunării.

Un anunț important făcut de Novak Djokovic este legat de revenirea pe teren a fostului lider WTA, Jelena Jankovic. Aceasta va face pereche cu Nole în proba de dublu mixt, iar adversarii celor doi vor fi Nenad Zimonjic și Olga Danilovic. Croații Marin Cilic și Borna Coric au confirmat și ei prezența pentru turneul care va avea loc la Zadar.

ADVERTISEMENT

Se va juca în formatul Fast 4, folosit la Next Gen Finals, în care seturile sunt câștigate de jucătorii care ajung primii la 4. Se joacă tiebreak în cazul în care scorul din set este 3-3. De asemenea, se va folosi sistemul cel mai bun din trei seturi.

La Belgrad, interesul pentru Adria Tour este extrem de ridicat. Organizatorii au decis că se vor vinde 4.500 de bilete în total, iar primul set, de 1000 de bilete, s-a vândut în timp record, doar șapte minute. Spectactorii sunt chemați cu două ore înainte de start, iar măsurile de securitate vor fi foarte stricte, pentru a limita riscurile legate de răspândirea Covid-19.

ADVERTISEMENT

“Este minunat că vom avea din nou ocazia să jucăm în fața publicului și să avem parte de o atmosferă frumoasă. Abia aștept să intru pe teren”, a declarat Dominic Thiem la ceremonia de deschidere care a avut loc vineri. Novak Djokovic a apărat decizia organizatorilor de a permite fanilor să asiste la meciuri.

“Serbia a avut mai puține cazuri decât alte țări. Desigur, s-au pierdut vieți și aici, ca în toată regiunea și în lume, iar asta este oribil. Dar trebuie să mergem înainte, iar noi, sportivii, trebuie să concurăm. Putem fi criticați, se poate spune că este periculos, dar nu suntem noi în măsură să luăm decizii în ceea ce privește aceste măsuri. Facem așa cum ne spune guvernul din Serbia”, a declarat Djokovic.

ADVERTISEMENT

Ultimate Tennis Showdown, cu Tsitsipas în acțiune, rivala pentru Adria Tour

Adria Tour nu este singura competiție importantă programată în acest weekend. Ultimate Tennis Showdown, proiect al Academiei Patrick Mouratoglou, se va disputa în sudul Franței, cu nume importante la start. Stefanos Tsitsipas este vedeta primei săptămâni, iar Dominic Thiem va juca și el din a doua săptămână. Alexei Popyrin, Matteo Berrettini, David Gofin și Felix Auger Aliassime sunt și ei invitați.

ADVERTISEMENT