News

Adrian Alexandrov face apel la Renate Weber pentru eliberarea Elenei Udrea: ”Luptați ca o mamă”

Aflat la Sofia în aceste zile, iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, cere intervenția Avocatului Poporului în acest caz, în speranța că partenera sa de viață va fi eliberată.
14.04.2022 | 19:37
Adrian Alexandrov face apel la Renate Weber pentru eliberarea Elenei Udrea Luptati ca o mama
Iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, apel către Renate Weber, Avocatul Poporului. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, cere intervenția de urgență a Avocatului Poporului în dosarul în care este implicat fostul ministru al turismului.

Iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, apel către Renate Weber, Avocatul Poporului

Adrian Alexandrov a postat un amplu mesaj pe contul său de Facebook. La puține ore după ce autoritățile bulgare au decis ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv, iubitul fostului ministru a făcut un apel către Avocatul Poporului, Renate Weber.

ADVERTISEMENT

Partenerul de viață al fostului demnitar îi cere avocatei să întreprindă măsurile necesare pentru sesizarea Curții Constituționale. Acesta spune că fosta politiciană ar fi fost condamnată într-un mod care nu ar fi fost ”legal”.

Adrian Alexandrov are speranțe că Renate Weber va fi de acord să se implice în caz. ”Sunteți mamă, luptați că o mamă! Ne dorim o judecată dreaptă și corectă!”, a transmis el.

ADVERTISEMENT

”Zilele acestea, citind știrile apărute în legătură cu cazul Elenei, mi-a atras atenția un articol în care era redată declarația Avocatului Poporului, doamna Renate Weber, și aș dori să fac un apel public către doamna avocat.

Redau mai jos declarația dânsei: ‘Decizia CJUE din 21 decembrie 2021 mi se pare problematica. Nu pentru că proclamă supremația dreptului european, căci acolo unde acest drept există el face parte oricum din dreptul nostru intern, conform art 11 din Constituție. Ci pentru că deschide o portiță prin care judecători ignoranți sau de rea credință (există și aceste categorii, din păcate) vor interpreta abuziv decizia CJUE și vor înlătura obligativitatea deciziilor CCR.

ADVERTISEMENT

Practic vor încălca Legea fundamentală a României, iar de la acest moment încolo orice va fi posibil. Repet, e vorba de cei care sunt fie prea ignoranți să înțeleagă decizia CJUE, fie au o agenda proprie în afară principiilor statului de drept’”, scrie Alexandrov.

Alexandrov: ”Ne dorim o judecată dreaptă și corectă”

Adrian Alexandrov îi cere Renatei Weber să efectueze toate demersurile necesare ”pentru a sesiza Curtea Constituțională cu privire la nelegalitatea condamnării unui cetățean român” (n.r. Elena Udrea).

ADVERTISEMENT

”Se pare că a avut dreptate (n.r. referire la declarația Renatei Weber), cazul Elenei Udrea îi confirmă afirmația. Rog public Avocatul Poporului să intervină și să întreprindă măsurile necesare pentru a sesiza Curtea Constituțională cu privire la nelegalitatea condamnării unui cetățean român, a Elenei Udrea, în urmă interpretării abuzive a deciziei CJUE, așa cum domnia să a precizat, și înlătura Constituția României.

Fac un apel la doamna Renate Weber să se implice în acest caz, și sunt convins că pentru Avocatul Poporului nu contează că este vorba despre cetățeanul Elena Udrea, sau alt cetățean român. V-ați consacrat că fiind o femeie curajoasă. Sunteți mamă, luptați că o mamă! Ne dorim o judecată dreaptă și corectă!”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că joi, 14 aprilie, Curtea de Apel din Sofia a decis ca fostul ministru Elena Udrea să rămână în arest în Bulgaria, până la extrădarea sa.

ADVERTISEMENT
Tags: