Carousel hot news

Partenerul lui Florin Mergea, depistat pozitiv la un turneu din Germania. Ce decizie a luat ITF

Tenisul românesc a fost lovit din nou de un scandal de dopaj. Luni, ITF a anunţat că Adrian Barbu, partenerul de dublu al lui Florin Mergea, a fost depistat pozitiv după un control efectuat la un...
24.10.2017 | 08:56
Partenerul lui Florin Mergea, depistat pozitiv la un turneu din Germania. Ce decizie a luat ITF

Tenisul românesc a fost lovit din nou de un scandal de dopaj. Luni, ITF a anunţat că Adrian Barbu, partenerul de dublu al lui Florin Mergea, a fost depistat pozitiv după un control efectuat la un turneu din seria Challenger ATP. Tenismenul a primit imediat o suspendare. Conform itftennis.com, românul de 34 de ani nu mai are voie să joace de pe 22 octombrie.

Adrian Barbu a fost depistat pozitiv la turneul challenger de la Meerbusch. Controlul a avut loc în luna august, iar în proba de urină oferită de sportivul român s-au depistat nandrolon şi metenolon. Conform unui comunicat ITF, Adrian Barbu a fost acuzat pe 12 octombrie că a încălcat regulamentul antidoping şi a fost suspendat provizoriu. Tenismenul român avea drept să conteste decizia forului internaţional, însă a decis să nu-şi exercite acest drept. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Adrian Barbu, două trofee alături de Florin Mergea

“Adrian Barbu, jucător român de 34 de ani, a dat o probă de urină la 16 august 2017, cu ocazia participării la Bucher Reisen Tennis Grand Prix, un turneu ATP Challenger desfăşurat la Meerbusch, Germania. Proba  a fost trimisă pentru analiză la laboratorul de la Montreal, acreditat de Agenţia Mondială Antidoping (WADA), unde s-a stabilit că aceasta conţine metabolit de nandrolon (19-norandrosteron) şi metaboliţi de metenolon. Nandrolon şi metenolon sunt substanţe non-specifice intezise la categoria S.1.1 al listei substabţelor interzise (agenţi anabolici). La 12 octombrie, Barbu a fost acuzat de încălcarea regulamentului antidoping şi a fost suspendat provizoriu, începând din 22 octombrie 2017. Barbu a avut dreptul şi îl are de a se adresa comisiei independente convocate să analizeze cazul lui şi să explice de ce nu ar trebui suspendat provizoriu, dar a ales să nu îşi exercite acest drept”, se arată în comunicatul ITF.

Adrian Barbu ocupa locul 506 în clasamentul ATP la dublu şi a jucat alături de Florin Mergea în cinci turnee. Perechea a câştigat două trofee pe tabloul de dublu de la turneele ITF de la Braşov şi Bucureşti. Ultima oară, tenismenul de 34 de ani a jucat alături de Adrian Ungur la Sibiu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CAROUSEL HOT NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri