Adrian Boingiu, selecţionerul România U19: „Pot deveni o a doua Generaţie de Aur”

Eduard Nicolae Popa   
în Fotbal intern
26/03/2018, 12:10
Adrian Boingiu, selecţionerul România U19: „Pot deveni o a doua Generaţie de Aur”

Antrenorul Boingiu susţine că elevii săi trebuie să rămână concentraţi pentru meciul cu Ucraina: „Cu toţii ne dorim ca parcursul început în Grecia să continue şi să mergem spre vârful piramidei, cum ne-am propus la prima şedinţă de pregătire a acestui turneu. Trebuie să rămânem concentraţi pentru obiectivul fixat. Nu este foarte simplu, chiar dacă până acum am scos maximum din tot ce se putea”, a spus Boingiu, la un post tv. 

Selecţionerul crede că va găsi o soluţie pentru a-l înlocui pe fundaşul central Dima, cel care a luat roşu în meciul cu Suedia: „În momentul în care am făcut convocarea m-am gândit la tot felul de situaţii. Avem soluţii. Cel mai probabil vom retrage un mijlocaş la închidere şi voi folosi un alt mijlocaş defensiv.” 

Boingiu: „Vom juca la victorie cu Ucraina”

România U19 are nevoie de cel puţin un egal pentru calificarea la Europeanul U19 din această vară. Selecţionerul susţine că echipa sa va ieşi la joc cu Ucraina, pentru a fi sigură că va obţine acest punct: „Cu siguranţă vom intra pe teren având şansa egalului de partea noastră, dar egal pe care îl vom apăra doar dacă atacăm. Vom juca la victorie, dar evident, mai ponderat şi mai aşezat. Indiferent de rezultatul jocurilor de mâine (n.r. marţi, 27 martie), rămâne o generaţie de calitate. Dacă vor fi gestionaţi cum trebuie de cluburile lor, pot să devină o a doua generaţie de aur!”

Închide ×