Fotbal intern

Adrian Bumbescu, atac fără precedent la Emeric Ienei: „E un nesimțit! La Sevilla era total depășit de situație”

17.04.2020 | 15:22
Adrian Bumbescu atac fara precedent la Emeric Ienei E un nesimtit La Sevilla era total depasit de situatie
Emeric Ienei, antrenorul Stelei din 1986
ADVERTISEMENT

Raportul realizat de Emeric Ienei după amicalul România – Olanda, din 1988, în care Adrian Bumbescu era acuzat că nu s-a prezentat la reunirea lotului pentru că era în stare de ebrietate, a născut un scandal uriaș în fotbalul românesc. Fostul fundaș a lansat un atac dur asupra antrenorului alături de care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Scandal uriaș între componenții Stelei ’86

La 34 de ani distanță de la victoria uriașă obținută de Steaua în returul cu Anderlecht din semifinalele Cupei Campionilor Europeni, a fost publicat, de Gsp, un raport realizat de Emeric Ienei în 1988, care se afla pe banca naționalei României, înaintea deplasării în Olanda pentru o partidă de pregătire.

ADVERTISEMENT

În document a fost trecută absența de la reunire a lui Adrian Bumbescu, iar motivul invocat a fost „maiorul Dănilescu l-a învoit deoarece se afla într-o stare necorespunzătoare (băut) și că era mai bine să nu se prezinte”.

Replica lui Adrian Bumbescu nu a întârziat să apară, fostul fundaș aducând un atac dur la adresa antrenorului alături de care a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

ADVERTISEMENT

E un nesimțit nea Imi dacă a făcut un asemea raport despre noi. Cum vreți să reacționez după ce a scris așa ceva despre noi în raportul ăla, iar acum raportul este făcut public?!

Nea Imi a fost omul care a cules laurii la Steaua, deși echipa a fost făcută de Halagian. Noi l-am făcut mare antrenor. Știți ce lucra el cu noi la Steaua? Făcea cu noi doar 5 + 2 și miuțe.

ADVERTISEMENT

Dacă alții nu au curajul să spună, lasă că o spun eu acum. La Sevilla era total depășit de situație, dar am avut toți noroc pentru că formam noi o echipă bună și a contat mult când a intrat și Puiu Iordănescu pe teren”, a declarat Adrian Bumbescu, conform Prosport.

„A avut mereu un dinte împotriva noastră”

Adrian Bumbescu îl acuză pe Emeric Ienei și pentru neconvocarea la turneul final al Campionatului Mondial din 1990, deși fundașul susține că a avut o mare contribuție în preliminarii.

ADVERTISEMENT

În toți anii ăștia eu am încercat să nu îl vorbesc niciodată de rău pe nea Imi, dar vreau să știți că toată viața m-a durut sufletul că omul pe care noi cei de la Steaua l-am făcut mare antrenor ne-a lăsat acasă pe mine și pe Fane. Nu uitați că eu și Fane Iovan am pierdut Campionatul Mondial din Italia ’90.

Nea Imi mereu a avut un dinte împotriva noastră, deoarece noi doi eram jucători cu personalitate. Eu, Adrian Bumbescu, sunt omul care l-a calificat pe Ienei la Campionatul Mondial din Italia, am luptat pentru România, iar apoi nea Imi a fost cel care a cules laurii. Dacă eu nu scoteam mingea de pe linia porții cu Grecia, adio calificare în Italia ’90. 

Când l-am întrebat pe nea Imi de ce nu mă ia în Italia, mi-a spus că Săndoi și Adrian Popescu sunt peste mine. Recunosc că Săndoi era un tânăr de mare perspectivă, dar Adrian Popescu era mai bun decât mine?”, susține Adrian Bumbescu.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”