Fotbal intern

Adrian Bumbescu, considerat cel mai bun fundaș central din istorie: „Dacă juca astăzi, lua 20.000.000 de euro salariu pe an”

17.04.2020 | 11:59
Adrian Bumbescu, considerat cel mai bun fundaș central din istorie: „Dacă juca astăzi, lua 20.000.000 de euro salariu pe an”
Adrian Bumbescu a câștigat CCE cu Steaua în 1986. FOTO: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă consideră că Adrian Bumbescu, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, este unul dintre cei mai buni fundași centrali din istoria fotbalului și ar fi fost plătit cu zeci de milioane de euro dacă ar fi evoluat în fotbalul actual.

Adrian Bumbescu, considerat cel mai bun fundaș central din istoria României

Adrian Bumbescu și Victor Pițurcă sunt doi dintre eroii fotbalului românesc din anii ’80, când Steaua devenea prima echipă din estul Europei care cucerea Cupa Campionilor Europeni.

Victor Pițurcă consideră că Adrian Bumbescu ar fi fost unul dintre cel mai bine plătiți jucători dacă evolua în fotbalul de astăzi.

ADVERTISEMENT

Bumbescu, dacă mai juca astăzi lua 20 de milioane pe an salariu. Eu nu văd fundaş mai bun azi. Avea tot, toate mingile în careu el le lovea, avea o plăcere diabolică de a lovi mingea cu capul şi plasamentul era fantastic.

Sigur că, tehnic, prindea mingea şi dădea pasă, dar avea un procentaj formidabil”, a declarat Victor Pițurcă la TV Digisport.

ADVERTISEMENT

Alături de Cupa Campionilor Europeni din 1986, Adrian Bumbescu a cucerit cu Steaua cinci titluri de campion național, patru Cupe și o Supercupă a Europei.

Peste Sergio Ramos și Virgil van Dijk

Dacă Adrian Bumbescu ar fi evoluat astăzi și ar fi încasat cele 20.000.000 de euro pe an din salariu, ar fi fost, de departe, cel mai bine plătit fundaș central din fotbalul mondial.

ADVERTISEMENT

Doi dintre cei mai buni stoperi ai fotbalului actual, Sergio Ramos și Virgil van Dijk câștigă, anual, din contractele cu Real Madrid și Liverpool, aproximativ 17.000.000 de euro, respectiv 10.000.000 de euro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri