News

Adrian Câciu propune echilibrarea pensiilor speciale: ”Sunt foarte mulți care au rămas cu venituri foarte mici”

Adrian Câciu, ministrul finanțelor, consideră că ar trebui făcută o echilibrare a pensiilor speciale, deoarece unele categorii care beneficiază de ele primesc mai puțin decât ar merita.
30.11.2021 | 22:40
Adrian Caciu propune echilibrarea pensiilor speciale Sunt foarte multi care au ramas cu venituri foarte mici
Adrian Caciu spune că pensiile speciale trebuie echilibrate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul finanțelor s-a referit în declarația sa la pensionarii militari care ar avea venituri mai mici decât alte categorii care primesc pensii speciale.

De asemenea, Adrian Câciu a făcut referire și la pensiile neindexate de mai mulți ani.

Adrian Câciu: ”Trebuie să facem o echilibrare a pensiilor speciale”

”Există o problemă a pensiilor speciale care nu au fost indexate de ani de zile”, a declarat marți seară la România TV, Adrian Câciu, ministrul finanțelor

ADVERTISEMENT

Printre pensionarii militari care au pensii speciale foarte mici s-ar enumera și veterani din războaiele din Irak sau Afganistan.

”Trebuie să facem o echilibrare pentru că sunt foarte mulți care au rămas cu venituri foarte mici”, a mai adăugat ministrul finanțelor.

ADVERTISEMENT

Modificări în legătură cu pensiile speciale ale pensionarilor militari vor fi făcute de către Ministerul de Interne și Ministerul Apărării Naționale.

Ministrul Muncii: ”Vreau să asigur că sunt bani pentru pensiile pe decembrie 2021”

Tot referitor la pensii, dar și alocații, după ce s-au vehiculat informații potrivit cărora nu ar exista buget pe luna decembrie pentru plata acestor venituri, ministrul muncii, Marius Budăi, a intervenit și a negat un astfel de zvon.

ADVERTISEMENT

”Noua coaliţie a reuşit să aibă un guvern, să putem da această Ordonanţă de Urgenţă ca să asigurăm pe toţi că pensiile şi alocaţiile copiilor vor fi achitate.

Nu vor fi probleme în decembrie cu banii. Închidem anul cu bine în sistemul de pensii”, a dar asigurări Marius Budăi la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Întrebat, de altfel, dacă în 2022 vor exista probleme cu banii, Marius Budăi nu a avut un răspuns concret. A mai dat asigurări că vârsta de pensionare nu se va majora.

”România funcţionează pe bugete anuale, rolul meu e să emit acte normative care sa pună la dispoziţia Ministerului de Finanţe documente care să stea la baza construcţiei bugetului pe anul viitor.

Ieri am vorbit cu colegii de la minister, mă bazez pe ei, am vorbit cu premierul, cu ministrul Finanţelor.

În opinia noastră, a PSD, lucrurile trebuie puse taman invers. Noi considerăm că a majora vârsta de pensionare până nu majorăm speranţa de viaţă, prin asigurarea unui trai decent, nu trebuie făcute. 

 Lucrurile trebuie făcute taman invers. Noi trebuie să începem cu creşterea nivelului de trai şi ulterior să vedem dacă putem prelungi vârsta de pensionare.Este exclus să majorăm acum vârsta de pensionare”, a mai spus  Budăi.

ADVERTISEMENT