Sport

Adrian Căvescu aruncă bomba: FCSB poate folosi numele Steaua în cupele europene: „De la meciul cu Virtus”

Adrian Căvescu, avocatul FCSB, a dezvăluit că echipa lui Gigi Becali ar putea folosi numele „Steaua” la meciurile cu Virtus din Liga Campionilor.
21.06.2024 | 13:56
Adrian Cavescu arunca bomba FCSB poate folosi numele Steaua in cupele europene De la meciul cu Virtus
Adrian Căvescu susține că FCSB are șanse mari să câștige procesul la EUIPO cu CSA Steaua București. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Căvescu a făcut apel la ÎCCJ în procesul cu CSA legat de palmaresul Stelei, iar avocatul FCSB a făcut o dezvăluire legată de litigiul de la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Adrian Căvescu aruncă în aer conflictul dintre FCSB și CSA Steaua București de la EUIPO: „Marca poate fi folosită în cupele europene”

Adrian Căvescu a vorbit pentru FANATIK despre procesul de la EUIPO, unde ar putea fi dată o decizie la finalul acestei veri: Se va judeca undeva în august și cred că se va pronunța. Eu sper că se va constata că mărcile lor anterioare nu au fost folosite cum trebuie și să ne înregistreze noua marca FCSB Steaua. Apoi să vin și eu o acea decizie în țară și să o flutur pe la instanțe, așa cum a făcut și domnul Talpan cu decizia ICCJ din 2014”.

ADVERTISEMENT

Avocatul FCSB a explicat că echipa lui Gigi Becali ar avea deja dreptul să folosească numele „Steaua”: „Asta înseamnă că marca FCSB Steaua va putea fi folosită în cupele europene. Deja poate să facă asta în baza dreptului provizoriu, dar am zis să nu fim… Să nu întindem coarda.

Dacă mă întrebați pe mine, oricând în afara României am putut să folosim Steaua simplu. Se poate și la meciul cu Virtus. Putem veni cu tricouri cu Steaua, pentru că marca Armatei este doar una românească”.

ADVERTISEMENT

Adrian Căvescu, mesaj surprinzător pentru Florin Talpan: „Chiar nu îmi doream să îi respingă”

Adrian Căvescu își dorește să câștige pe bune acest litigiu și a avut un mesaj fair-play pentru colonelul de justiție al CSA Steaua București: „La EUIPO îi respinsese inițial domnului Talpan că nu făcuse ce trebuia. Personal nu voiam să îi respingă pe chestiuni de formă. A trimis după, a mermelit, citiți acolo. A retras anularea și vor judeca pe fond, ceea ce mă bucură. Adică se va judeca pe probele deja depuse de pe data de 21 mai. 

Să vedem când se va judeca. Deocamdată ne răspunde doar un grefier. Un judecător se va pronunța. Repet, nu vreau pe formă, ci pe chestiuni de fond. Chiar nu îmi doream să îi respingă pentru că a mai fost o poziție la nivel european pe care domnul Talpan a pierdut-o tot așa pe chestiuni de formă. Eu nu îmi doresc asta. Eu îmi doresc să se judece efectiv mărcile, adică pe fond. Ceea ce eu nu am reușit în țară. Și mie mi s-a respins doar pe excepție”.

ADVERTISEMENT

Avocatul campioanei României a vorbit și despre cealaltă parte implicată în proces: „Mai este și cealaltă opoziție formulată de Steaua Noua Generație. Au depus și ei probele de folosire. Din punctul meu de vedere nu vor depăși niciunul”. 

Adrian Căvescu e convins că FCSB are șanse mari să câștige la EUIPO: „Astea nu sunt probe de folosire”

Adrian Căvescu crede că dovezile depuse la dosar e CSA Steaua București nu ar fi suficiente: „Probele de folosire sunt slabe de tot. Astea nu sunt probe de folosire: două pixuri, trei calendare… Domne, astea sunt mărci comerciale. Este un manual al EUIPO cu privire la mărcile comerciale.

ADVERTISEMENT

Trebuie depuse cifre de afaceri. Faci comerț, vinzi! Încasezi bilete la meciuri, copii la antrenamente, tricouri, ce vinde un club, cum au toți pe-afară. Ei fac evenimentul Sevilla 25 de ani, ne premiem, ne dăm câte o insignă, un calendar și un pix. Alo, unde sunt banii produși? Vorba domnului Becali”, a mai dezvăluit avocatul angajat de patronul FCSB.

Greșeală maximă că a trimis atâtea documente. EUIPO lucrează online de vreo 10 ani. Eu lucrez cu ei de vreo 20 de ani și nu am nicio hârtie pe birou. Totul este online. Numai dumnealui xeroxează, traduce, complet aiurea. De-asta era să și piardă termenul, că nu au ajuns hârtiile și de-asta i-a și respins. Dar v-am spus eu nu voiam să câștig pe prostii, ci pe fond”, a concluzionat reprezentantul juridic al FCSB pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero...
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero taxe pe afaceri
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!