Sport

Adrian Căvescu, avocatul FCSB, atac la Florin Talpan: „A omorât Steaua. Asta a câștigat!” Exclusiv

Adrian Căvescu, avocatul FCSB, mesaj dur pentru Florin Talpan. Susține că nu el a câștigat palmaresul pentru CSA Steaua București.
25.06.2024 | 10:35
Adrian Cavescu avocatul FCSB atac la Florin Talpan A omorat Steaua Asta a castigat Exclusiv
Adrian Căvescu îi aduce aminte lui Florin Talpan că a pierdut de 2 ori în instanță în fața FCSB. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Căvescu a vorbit despre procesul de la EUIPO cu CSA Steaua București. Avocatul FCSB-ului l-a luat în colimator pe Florin Talpan și consideră că victoria sa este una iluzorie.

Adrian Căvescu, mesaj pentru Florin Talpan: „Nu a câștigat nici procesul pentru palmares”

Adrian Căvescu e de părere că Florin Talpan se grăbește când își revendică victoria: „Dumneavoastră ați fost vreodată la un medic să vă zică: ‘Domne, operați-vă că sigur veți supraviețui!’. Nu suntem la Radio Erevan. Nu a câștigat nici procesul pentru palmares domnul Talpan.

ADVERTISEMENT

Ne uităm pe soluție și vedem că scrie: ‘Se admite apel FCSB. Constată lipsa calității procesuale active a CSA după 1998. Asta înseamnă că instanța și-a dat seama că ei nu au mai făcut fotbal după 1998”.

Reprezentantul FCSB-ului în instanță face acuzații grave la adresa juristului CSA: „Instanța spune că Steaua a murit în 1998. Asta a câștigat. A omorât Steaua. Deci ce despăgubiri să îți dau omule atunci? Cum vrei să te bronzezi dacă nu ai venit la plajă?’.

ADVERTISEMENT

Adrian Căvescu susține că planul lui Florin Talpan a eșuat: „El voia să lege noua echipă de cea veche și apoi să ceară prejudiciu”

Adrian Căvescu e convins că miza cea mare, prejuciul de 37 de milioane de euro e pierdută pentru CSA Steaua București: „El voia altceva. Să lege noua echipă de vechea echipă și să ceară apoi prejudiciu. N-a reușit asta. Ei juridic au murit cu totul în 1998”.

Căvescu îi readuce aminte lui Florin Talpan că nu este cel care a câștigat palmaresul Stelei: „Nu o spun eu, o spune instanța. Să nu uităm că domnul Talpan a pierdut în primele două instanțe. CSA a câștigat la ÎCCJ reprezentată de doamna Milescu Burbea”.

ADVERTISEMENT

FCSB a făcut recurs în procesul pentru palmares. Conform deciziilor judecătorești, CSA Steaua București deține palmaresul între 1947 și 1998. În plus, FCSB-ului nu i s-a recunoscut continuitatea pentru perioada 2003-2017.

Avocatul FCSB-ului crede că Florin Talpan va pierde și procesul de la EUIPO: „Numai dumnealui xeroxează, traduce, complet aiurea”

Adrian Căvescu e de părere că va câștiga la EUIPO împotriva lui Florin Talpan: „Se va judeca undeva în august și cred că se va pronunța. Eu sper că se va constata că mărcile lor anterioare nu au fost folosite cum trebuie și să ne înregistreze noua marca FCSB Steaua. Apoi să vin și eu o acea decizie în țară și să o flutur pe la instanțe, așa cum a făcut și domnul Talpan cu decizia ICCJ din 2014.

ADVERTISEMENT

La EUIPO îi respinsese inițial domnului Talpan că nu făcuse ce trebuia. Personal nu voiam să îi respingă pe chestiuni de formă. A trimis după, a mermelit, citiți acolo. Chiar nu îmi doream să îi respingă pentru că a mai fost o poziție la nivel european pe care domnul Talpan a pierdut-o tot așa pe chestiuni de formă. Eu nu îmi doresc asta. Eu îmi doresc să se judece efectiv mărcile, adică pe fond. Ceea ce eu nu am reușit în țară. Și mie mi s-a respins doar pe excepție.

Greșeală maximă că a trimis atâtea documente. EUIPO lucrează online de vreo 10 ani. Eu lucrez cu ei de vreo 20 de ani și nu am nicio hârtie pe birou. Totul este online. Numai dumnealui xeroxează, traduce, complet aiurea. De-asta era să și piardă termenul, că nu au ajuns hârtiile și de-asta i-a și respins”, a declarat Adrian Căvescu pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT