Sport

Adrian Căvescu știe cât vor mai dura procesele dintre FCSB și CSA Steaua. De ce „militarii” nu vor câștiga prejudiciul de 37 de milioane de euro

Adrian Căvescu a estimat când s-ar putea finaliza procesele dintre FCSB și CSA Steaua București. Va trebui Gigi Becali să plătească prejudiciul?
28.06.2024 | 07:00
Adrian Cavescu stie cat vor mai dura procesele dintre FCSB si CSA Steaua De ce militarii nu vor castiga prejudiciul de 37 de milioane de euro
Adrian Căvescu spune că procesele dintre FCSB și CSA Steaua București ar putea să mai dureze până la 6 ani. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Căvescu a lansat un atac dur la adresa lui Florin Talpan. Avocatul FCSB-ului e convins că procesele cu CSA Steaua București vor mai dura câțiva ani.

Adrian Căvescu anunță când s-ar putea termina procesele dintre FCSB și CSA Steaua București: „Cel puțin un an și jumătate”

Adrian Căvescu s-a ferit să preconizeze exact când s-ar putea finaliza litigiile dintre FCSB și CSA Steaua București„Dumneavoastră ați fost vreodată la un medic să vă zică: ‘Domne, operați-vă că sigur veți supraviețui!’. Nu suntem la Radio Erevan. Nu a câștigat nici procesul pentru palmares domnul Talpan”.

ADVERTISEMENT

În procesul prinvind anularea mărcilor, lucrurile se vor tergiversa în continuare: „În primul rând va mai dura cel puțin un an și jumătate pe când se va termina procesul cu marca pentru că nu s-a redactat motivarea. Se redactează, se face recurs, ne dă termen cel puțin un an”.

Adrian Căvescu a explicat și de ce durează atât de mult aceste termene: „Durează pentru Înalta Curte este unică și vin procese din toată țara. Este un volum foarte mare de muncă, plus complexitatea foarte mare a dosarului.

ADVERTISEMENT

Păi dosarul vine cu roaba. Domnul Talpan tot spune că o să câștige, noi ne tot apropiem de final și vom vedea. Ca avocat evit să dau termene. Dacă nu credeam că am șanse eu nu mă băgam în acest proces”.

Adrian Căvescu a dezvăluit când s-ar putea relua procesul cu privire la prejudiciu: „Vor mai trece 2 ani”

Adrian Căvescu e sigur că procesul în care Florin Talpan îi cere lui Gigi Becali daune în valoare de 37 de milioane de euro se va judeca abia în 2026: „Deci probabil vor mai trece doi până când se va repune pe rol dosarul privind prejudiciul. Vă dați seama că se ia de la zero. Procesul este înghețat la fond. Fondul va dura 6 luni sau 1 an, 6 luni apelul, un an și jumătate în Curtea de Apel”.

ADVERTISEMENT

Început în 2016 și „înghețat” în decembrie 2018, acesta ar mai putea să mai dureze ani buni: „Dacă îl dă înapoi iar la Curtea de Apel de ce nu ar fi similar cu procesul pentru palmares? Care a ținut din 2017 până în 2024. Probabil la fel. Nu e nicio grabă. Doar că ei trebuie să plătească acolo gazonul, stadion, curent, apă”.

Avocatul FCSB-ului e conștient că fanii sunt cei care suferă cel mai mult: „Pentru suporteri nu e o variantă bună. Nici pentru noi. Nu tragem de timp să știți. Nu a ținut de noi. Dacă ne cheamă zi de zi la tribunal, noi ne ducem și terminăm într-o săptămână. Dar ăsta este sistemul în România. Eu cred că doar la noi durează atât de mult.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte încărcați. Nu e vina magistraților. Ei singuri și-au încărcat niște chestii aiurea. Pe noi ne-a costat procesul ăsta cu palmaresul 50 de lei în taxe judiciare. Ce să plătești 4 ani cu 50 de lei? Mă, nene, pune 5.000 de euro și mai angajează 10 magistrați. Să ai și tu aer condiționat, să ai și tu sediu, că Înalta Curte e vai mama ei. E mutată pe la Camera de Comerț. Nu are nici sediu acum”.

Cât preconiza Florin Talpan că vor mai dura procesele dintre FCSB și CSA Steaua

Florin Talpan a estimat și el în FANATIK cât ar putea să mai dureze aceste procese„Din păcate procesul în care cerem prejudiciul este ținut în șah de celălat dosar în care FCSB cere anularea mărcilor istorice, dar care și acesta se apropie de final. Ei doar încearcă să tragă de timp. Nu au nicio șansă. 

Nu o să mai fie mult timp și va fi reluat procesul cu prejudiciul. Nu se știe foarte clar cât vor mai dura dosarele. Asta nu poate știi nimeni cu exactitate. Însă eu preconisez că vor mai dura poate un an. Cam un an, nu mai mult de atât.

Soluționarea dosarului cu prejudiciul nu știu cât ar putea să mai dureze. E în funcție de cum se vor încheia cele pentru palmares și mărci. Nu știu, vom vedea în următoarele luni. Acum n-aș putea să spun clar pentru că nu se poate aprecia. Ce pot să spun eu dacă așa este justiția din România? Atât durează termenele”.

Cu toate acestea, juristul CSA e convis că îl va învinge pe Adrian Căvescu: „În mod sigur voi câștiga pentru că instanța s-a pronunțat deja și el trebuie să plătească pe 10 ani, nu pe 3 ani cum a spus. Deci practic Gigi Becali a recunoscut că trebuie să dea bani clubului Steaua”. 

  • 1,5 ani ar putea să mai dureze procesul cu privire la anularea mărcilor notorii ale Stelei 
  • 2 ani vor mai trece până când procesul privind prejudiciul se va relua 
ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU...
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU primesc pensie! Cine beneficiază de cei 2.000 de lei
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”